Zvětšit13. 12. 2012

Pozdrav vánoční

Milí přátelé, příznivci, kolegové! Blíží se Vánoce a my se snažíme dodělat všechny akutní úkoly, abychom mohli zamknout chalupu v Počítkách a odemknout ji s novým elánem až v roce 2013. Vypadá to, že se úspěšně blížíme k cíli. Přejeme vám, ať dokončíte vše co jste si předsevzali, prožijete klidné vánoční svátky a do nového roku vykročíte nadějně a vesele.

Za Sdružení Krajina Kateřina Marečková.

Zvětšit29. 11. 2012

Sdružení Krajina na Adventním dobročinném jarmarku

V neděli 2.12.2012 ve 14 hodin se bude konat v Novém Městě na Moravě v prostorách evangelického kostela a přilehlém parku adventní dobročinný jarmark. Ke koupi budou rukodělné výrobky - textil, dřevo, keramika, mozaika, šperky, vánoční dekorace a ozdoby, perníčky, fair trade čaje a káva aj. K občerstvení se bude nabízet punč na zahřátí pro děti i dospělé a různé dobroty. Část výtěžku jarmarku podpoří projekt Adopce na dálku a část půjde na podporu činnosti zúčastněných neziskovek. Jarmark obohatí "dětská tržnice". Na stánku Sdružení Krajina budete moci zakoupit výrobky našich členů a příznivců. Děkujeme jim tímto mockrát za podporu.
Přijďte nasát adventní náladu, těšíme se, že se s vámi v neděli potkáme.

Zvětšit23. 11. 2012

Hledáme pamětníky

S přispěním Nadace VIA  a ČSOB realizujeme projekt, zaměřený mimo jiné na obnovu obhospodařování nově vyhlašované Přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov, známé spíše pod místním názvem Rychtářky. Chystáme se probádat historii lokality. Hledáme pamětníky, kteří si pamatují, jak se na loukách okolo řeky Svratky dříve hospodařilo a jsou ochotni o svých vzpomínkách pohovořit.. Chtěli bychom také shromáždit historickou fotodokumentaci. Na projektu spolupracujeme s obcí Křižánky.

Zvětšit8. 11. 2012

Stromy rostou

Je to sice už nějaký čas, ale akce to byla vydařená. Vysázeli jsme 66 ovocných stromů a doplnili je cca 15 keři. Bylo krásné počasí, dobrá účast sázejících a přijela i televize. A kam přijede televize, tam se přece odehrávají důležité věci :-) Děkujeme všem, kteří priložili ruku k dílu. Na reportáž z akce se můžete podívat zde.

Zvětšit12. 10. 2012

Zveme vás na říjnové sázení stromů

V sobotu 20.10.2012 se od 10:00 hodin uskuteční tradiční podzimní sázení stromů. Budeme vysazovat ovocné stromy a keře podél polní cesty vedoucí z Maršovic na Studnice. Na odpoledne a večer je pro všechny příchozí připraven zajímavý program v sídle Sdružení Krajina v Počítkách, rezervujte si proto nejlépe celý den, těšíme se, že společně pobudeme. Bližší informace najdete v přiložené pozvánce.

24. 9. 2012

Dobrovolníci z úřadu a pojišťovny pomáhali i letos

Těší nás, když se "na našich loukách" lidem líbí a opakovaně se vrací. Toto je i případ úředníků z Městského úřadu v Novém Městě na Moravě. Na pomoc s hrabáním trávy z podmáčených luk, o které se Sdružení Krajina stará, přišli už potřetí. Druhým rokem nám pomáhala také skupinka dobrovolníků z pardubické ČSOB Pojišťovny. Jsme za to velmi rádi nejen pro onu odvedenou práci (a že není lehká), ale i pro možnost vzájemného potkání a šíření povědomí o ochraně podmáčenek "mezi širý lid".
Zveme tímto i další zájemce o dobrovolnictví, přijďte si k nám třeba utužit kolektiv, věříme, že i vy se vrátíte...

ZvětšitZvětšit

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>