Zvětšit4. 4. 2012

Získejte podporu pro svou akci

Sdružení Krajina s podporou společnosti Jihomoravská plynárenská, a.s. vyhlašuje další kolo podpory akcí na zapojení veřejnosti do ochrany přírody. Podpora je zaměřena na akce jako péče o zvláště chráněná území, přírodně cenné lokality, stromořadí, veřejnou zeleň ve městech, zeleň v krajině, údržba a čištění studánek, oprava drobných kulturních staveb v krajině apod. Neziskovky z celého kraje mohou do 16. dubna zasílat návrhy akcí poštou na adresu Sdružení Krajina, nebo e-mailem na adresu blazek@sdruzenikrajina.cz. Kompletní informace a návratka pro přihlášení akce jsou ke stažení zde.

Zvětšit21. 3. 2012

Sněm Sdružení Krajina 2012

Na vědomost všem se dává, že v sobotu 31. března se uskuteční sněm Sdružení Krajina. Začínáme ve 12:00 hodin společným obědem. Od 14:00 hodin se pak můžete těšit na svižné informace o činnosti sdružení, nějaké to hlasování a diskusi. Obědem samozřejmě nebude vyčerpána nabídka občerstvení a dalších drobných radostí, které vás na sněmu čekají. Návštěva sněmu je pro nečleny dobrou příležitostí jak se o členství ve Sdružení Krajina přihlásit. Bližší informace najdete v pozvánce zde.

Zvětšit6. 3. 2012

Setkání sekce Ekologie a životního prostředí KOUS

Blíží se termín konání krajské konference NNO (23.dubna). Vlastní konferenci předchází jednání sekcí KOUS (Koordinačního uskupení NNO Vysočiny), na kterých si jednotlivé sekce volí své zástupce do výkonného výboru a navrhují zástupce do komisí a pracovních skupin zřizovaných krajem nebo státem. Setkání sekce Ekologie a životního prostředí KOUS se uskuteční v sobotu 17. března v sídle SEV Mravenec Masarykovo nám. 17, Pelhřimov. Setkání začíná v 9:30 hodin, podrobný program je zde.

Hrabání Mrázkovy louky - akce ČSOP Bory17. 2. 2012

Příroda na Vysočině končí

Koncem minulého roku doběhly aktivity projektu Příroda na Vysočině. Neziskovky z kraje Vysočina se na tomto projektu podílely řadou akcí, na které obdržely od Sdružení Krajina drobný finanční příspěvek. Během roku 2010 a 2011 se uskutečnilo 73 akcí, kterých se v součtu zúčastnilo 2845 lidí. Tito lidé odvedli 10906 hodin dobrovolnické práce ve prospěch přírody a krajiny. Je to velké dílo a jsme za něj vděční. Děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu. V současné době hledáme nové finanční zdroje, abychom mohli v načaté práci pokračovat.

Projekt Příroda na Vysočině byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP

Zvětšit16. 1. 2012

Neformální síť NNO Vysočiny pro přírodu.

Koncem minulého roku vznikla neformální síť organizací zabývajících se praktickou ochranou přírody. Smyslem sítě je vzájemně se informovat o svých aktivitách, předávat si dobré zkušenosti a nápady a dle možností se navzájem podporovat. Členství v síti není nijak formálně upraveno. Forma spolupráce členů sítě je na vzájemné dohodě spolupracujících organizací. Další informace o síti naleznete zde. Síť vznikla v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zvětšit19. 12. 2011

Vánoční zdravice

Rok se s rokem sešel a máme tu zase Vánoce. Začátek roku byl pro nás trochu napínavý, nebylo jasné, v jakém rozsahu se podaří zajistit potřebnou péči o louky a jak se podaří ustát všechny změny, které se na nás hrnuly. Když se ohlédneme zpět, tak můžeme myslím říct, že jsme opět měli potřebnou dávku štěstí a snad i rozumu a rok 2011 je úspěšně za námi. Se zvědavostí proto vyhlížíme ten příští a těšíme se, co nám nového přinese. Všem čtenářům našeho webu přejeme, aby  to to měli také tak a mohli se těšit spolu s námi. Hezké Vánoce a ať se v roce 2012 daří co nejlépe.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>