Zvětšit8. 4. 2013

Vybíráme na "nové" auto.

Všechny věci mají svůj konec. Tak se stalo, že nám dosloužilo pracovní auto, se kterým jsme jezdili kosit louky. Na auto se obtížně grantuje, ale bez auta se neobejdeme. Proto rada Sdružení rozhodla pořídit jiné ojeté auto v hodnotě do 40000 Kč z vlastních zdrojů. Abychom šetřili rezervy, které je dobré mít na horší časy, rozhodli jsme se, že se pokusíme peníze na "nové" auto vybrat formou drobných darů. Budeme rádi, když nám dle svých možností a chuti s pořízením auta pomůžete. Rozhodnete-li se příspět, můžete svůj příspěvek zaslat na náš bankovní účet č. 170380544/0300. Do zprávy pro příjemce prosíme napište heslo "dar - auto" a svoje jméno a adresu, abychom platbu správně identifikovali a mohli vám pak zaslat potvrzení o daru. O stavu "konta auto" vás budeme průběžně informovat.

Zvětšit21. 3. 2013

Sněm Sdružení Krajina

Na vědomost se dává, že v sobotu 6.dubna se uskuteční sněm Sdružení Krajina. Začínáme ve 12:00 hodin společným obědem, od 14:00 hodin odstartuje samotný program sněmu. Důležitými body programu bude volba nového předsedy či předsedkyně z řad řádných členů sdružení a jednání o nové podobě strategického rozvojového plánu Sdružení. Sněmu se mohou účastnit řádní i běžní členové Sdružení. Budeme rádi, když nám dáte dopředu vědět, že na sněm dorazíte.

Zvětšit6. 2. 2013

Veřejná sbírka Stopa v krajině pokračuje

Od 1. února opět pokračuje veřejná sbírka Stopa v krajině. Sbírkou se snažíme získat prostředky na praktickou ochranu přírody, zejména na údržbu podmáčených luk, které vlastníme nebo máme v nájmu. Přispět na sbírku je možné koupí dárcovského certifikátu, příspěvkem na bankovní účet sbírky (2500054442/2010), darem v hotovosti, nebo koupí magnetek a samolepek s motivy rostlin a živočichů, které můžete potkat na našich loukách.

fotografovala paní Eva Koutníková1. 2. 2013

Rychtářky ve vzpomínkách pamětníků

V novém roce jsme se opět pustili do rozhovorů s pamětníky. Povídáme si s obyvateli Křižánek o tom, jak se dříve hospodařilo na loukách okolo řeky Svratky. Tahle zajímavá práce je součástí projektu, na nějž jsme získali podporu od Vadace VIA. Informace získané z vyprávění pamětníků bychom rádi využili pro diskusi nad nastavením managementových prací v nově vyhlašované Přírodní rezervaci Meandry Svratky u Milov, místě zvané Rychtářky. Ukazuje se, že místa, která se snažíme chránit, jsou pozůstatkem hospodaření, které by v dnešní době bylo označeno za nevhodné a pro přírodní poměry na dané lokalitě škodlivé. Klademe si tedy otázku jak by měla vypadat ideální péče o lokality jako jsou třeba Rychtářky?

Zvětšit13. 12. 2012

Pozdrav vánoční

Milí přátelé, příznivci, kolegové! Blíží se Vánoce a my se snažíme dodělat všechny akutní úkoly, abychom mohli zamknout chalupu v Počítkách a odemknout ji s novým elánem až v roce 2013. Vypadá to, že se úspěšně blížíme k cíli. Přejeme vám, ať dokončíte vše co jste si předsevzali, prožijete klidné vánoční svátky a do nového roku vykročíte nadějně a vesele.

Za Sdružení Krajina Kateřina Marečková.

Zvětšit29. 11. 2012

Sdružení Krajina na Adventním dobročinném jarmarku

V neděli 2.12.2012 ve 14 hodin se bude konat v Novém Městě na Moravě v prostorách evangelického kostela a přilehlém parku adventní dobročinný jarmark. Ke koupi budou rukodělné výrobky - textil, dřevo, keramika, mozaika, šperky, vánoční dekorace a ozdoby, perníčky, fair trade čaje a káva aj. K občerstvení se bude nabízet punč na zahřátí pro děti i dospělé a různé dobroty. Část výtěžku jarmarku podpoří projekt Adopce na dálku a část půjde na podporu činnosti zúčastněných neziskovek. Jarmark obohatí "dětská tržnice". Na stánku Sdružení Krajina budete moci zakoupit výrobky našich členů a příznivců. Děkujeme jim tímto mockrát za podporu.
Přijďte nasát adventní náladu, těšíme se, že se s vámi v neděli potkáme.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit