Zvětšit2. 11. 2016

Spolubál s květinou či bez

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát na něj můžete vyrazit „s květinou či bez“. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big band Chrudim a po této klasice to rozjede žďárská rock´n´roll-bluesová kapela Letrourou. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejúžasnější květinu“. Proto neváhejte a přijďte v květinovém stylu, vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples jsou k dostání v předprodeji v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč. Zajistěte si tedy včas vstupenky na tuto jedinečnou párty a nechte se okouzlit květinami uprostřed mlžného vysočinského podzimu.

Zvětšit6. 10. 2016

Sázení stromů v Biocentru Pod Vortem

Tradiční podzimní sázení stromů je opět tady! Tentokrát budeme sázet listnaté a ovocné stromy u Nového Veselí v Biocentru Pod Vortem, které nechal mezi polními lány zbudovat osvícený novoveselský podnikatel Ing. Leoš Pohanka. Akce se bude konat v pátek 28. 10. 2016 od 9:30. Sraz všech zúčastněných je přímo u Biocentra (GPS 49°31'25.112"N, 15°55'28.771"E). Během sázení bude, jako již tradičně, k dispozici teplý čaj a výtečné domácí buchty. Pokud byste i vy chtěli dát ochutnat ostatním nějakou tu dobrotu z vaší dílny, neváhejte a přineste ji s sebou. Po náročné práci bude následovat trachtace, tentokrát v prostorách u Pohanků (Dolní 35, Nové Veselí, GPS 49°31'3.236"N, 15°54'50.585"E). Večer plný pohody a kulinářských zážitků vám svými písněmi zpestří známá kapela Memory Band. A pokud by vám i tohle bylo málo, k dispozici bude také tenisový a/nebo nohejbalový kurt, stolní tenis, pro odvážnější jedince venkovní bazén. Potkáte se zde s přáteli, seznámíte se s dalšími skvělými lidmi, no a hlavně - potkáte se tam s námi! Těšíme se na vás!

Zvětšit8. 8. 2016

Dřeme jako koně

Hlavní sezóna je v plném proudu a my v plném nasazení. Většinu času teď, stejně jako každé léto, trávíme na loukách. Společně s našimi odhodlanými brigádníky kosíme jednu louku za druhou. Někdy je to pěkná dřina, ale ten pocit dobře udělané práce za to stojí. S lučními pracemi jsme už zhruba za půlkou, ale před námi je toho stále ještě hodně. Myslete na nás a držte nám pěsti, ať se vše dobře podaří a na loukách nám zase na jaře vykvetou orchideje a žáby, čolci a motýli zde najdou svoje domovy.

Zvětšit29. 6. 2016

Hrabání luk s Lysinou Lenina

Přijďte si s námi protáhnout tělo a očistit mysl od každodenních starostí. V pátek 15.7.2016 od 17:00 začíná tradiční hrabání luk s naší spřátelenou organizací Lysina Lenina. Pokračovat budeme také v sobotu 16.7. a v neděli 17.7. vždy od 9:00. Tentokrát se budeme pohybovat v malebné krajině okolo Jimramova, kde pohrabeme louku Pickov (N 49°37,57468', E 16°11,38905') a Široké pole (N 49°37.78140', E 16°11.07210'). Neváhejte a přijďte udělat něco pro přírodu i pro sebe. Pro odvážné a unavené účatníky je připraven parádní nocleh. O možnostech přespání se dozvíte více informací na tel. Čísle 775 239 691 nebo emailu: mareckova@sdruzenikrajina.cz. Těšíme se :-)

Zvětšit22. 6. 2016

Křest publikace na Křižánkách

Srdečně vás všechny zveme do Obecní kavárny na Křižánkách, kde se bude křtít naše nová publikace Krajina dobrého hospodáře - Inspirace pro současnou praxi ochrany přírody. Je to sice trcohu narychlo, nicméně, kdo ještě nemáte žádné plány, tak ve středu 22.6. od 17:30 vás rádi uvidíme :-) Po křtu bude následovat cestovatelská beseda Vlasty Böhmové o Tureckém Kurdistánu.

Zvětšit21. 6. 2016

Přijďte za námi na Nova Civitas

Jako každoročně, i tentokrát budete moci navštívit stánek Sdružení Krajina, na městských slavnostech Nova Civitas. Těšit se na vás budeme v sobotu 25.6. od 8:00 do 14:00 na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě. K vaší radosti, zde budou k prodeji opět přichystány překrásné rukodělné výrobky z Tvořivé dílničky našich zručných žen. Vaše děti zabavíme při ekovýchovně akčních hrách. Vyzkouší si například, jak se hrabe seno, naučí se poznávat rozdíly mezi podmáčenou a kulturní loukou a další a další…jen se nechte překvapit.

Malá ochutnávka zde: https://www.youtube.com/watch?v=AlYeCOwwMRo&feature=youtu.be

Takže v sobotu na viděnou ;-)

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>