Zvětšit16. 3. 2017

Podpora výsadeb stromů v krajině

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2017. Termín pro doručení vyplněné návratky je do 28.4.2017. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu. Další informace k vyzvě najdete zde. Fotodokumentaci z minulých let najdete zase zde.

Zvětšit23. 2. 2017

Když lidi spojí síly...

O tohle se s vámi musíme podělit. Po dlouhém očekávání spatřil světlo světa minidokument o podpořených projektech z oblasti Lidé a příroda vytvořený šikovnými filmaři z Fondu pro NNO. A my jsme v jedné z hlavních rolí!!! Odkaz na film zde.

Zvětšit30. 1. 2017

Přírodní záležitosti v humpoleckém muzeu

Od 1. do 26. února můžete zhlédnout v Muzeum Humpolec novou výstavu s názvem Přírodní záležitosti, na které se dozvíte, jak doma šetrně hospodařit, jak si vypěstovat chutné ovoce bez chemie, či něco o potřebách péče o volnou krajinu. Výstavu pořádá spřátelená organizace Zelené srdce. K vidění na ní budou, mimo jiné, také naše roll upy o potřebách a možnostech praktické ochrany přírody. Více informací tudlek.
Určitě se zajděte podívat :-)

Zvětšit19. 1. 2017

Beseda o krajině Žďárských vrchů v Polničce

V pátek 27.1. 2017 od 16:00 Vás zveme do Polničky (Polnička 151) na besedu o krajině a přírodě Žďárských vrchů, kterou pořádáme ve spolupráci s FIT.NEST Polnička. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a podmáčených loukách, jako o jednom z výzmaných prvků naší krajiny. Povíme si o důležitosti hospodaření člověka v krajině a možnostech zapojení lidí do ochrany přírody. Besedu bude doprovázet výstava o praktické ochraně přírody, která Vám představí celkovou činnost Sdružení krajina.

Zvětšit19. 12. 2016

PF 2017

Děkujeme vám, že jste s námi vydrželi další rok, který byl ve Sdružení Krajina opět docela nabitý. Vydané síly však nebyly zbytečné. Když se ohlédneme zpět, je za námi spousta dobře odvedené práce. Nic z toho bychom ale nezvládli sami bez našich spolupracovníků, brigádníků, dobrovolníků, kolegů z ostatních NNO a samozřejmě také bez vás, vaší důvěry a podpory. Poklepejme si tedy na rameno a užijme si klidné a odpočinkové svátky, protože si to všichni zasloužíme  ;-) Ještě jednou všem děkujeme a těšíme se opět v novém roce!

Zvětšit7. 12. 2016

Dáreček od The Prague Concert Co.

Krásný vánoční dárek jsme dostali od milých lidiček z cestovní agentury The Prague Concert Co., která se zabývá realizací koncertních turné ve střední Evropě. Během léta uspořádali v Praze dva koncerty pro naši veřejnou sbírku Stopa v krajině, na kterých se podařilo vybrat 6 396 Kč. Peníze získané v této sbírce jdou výhradně na péči o podmáčené louky. My bychom jim proto chtěli, za sebe i za celé společenstvo podmáčených luk, moc a moc poděkovat a těšíme se na další spolupráci.

Přispět na sbírku Stopa v krajině můžete samozřejmě i vy. V čase vánočním se například nabízí obdarovat někoho kouskem přírody v podobě podmáčené louky. Dárek je to nevšední, avšak vaše originalita bude jistě oceněna ;-) Více informací jak si koupit louky či jinak přispět na sbírku se dozvíte na webovkách www.stopavkrajině.cz nebo na emailu stopa@sdruzenikrajina.cz.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  >>