Zvětšit6. 3. 2012

Setkání sekce Ekologie a životního prostředí KOUS

Blíží se termín konání krajské konference NNO (23.dubna). Vlastní konferenci předchází jednání sekcí KOUS (Koordinačního uskupení NNO Vysočiny), na kterých si jednotlivé sekce volí své zástupce do výkonného výboru a navrhují zástupce do komisí a pracovních skupin zřizovaných krajem nebo státem. Setkání sekce Ekologie a životního prostředí KOUS se uskuteční v sobotu 17. března v sídle SEV Mravenec Masarykovo nám. 17, Pelhřimov. Setkání začíná v 9:30 hodin, podrobný program je zde.

Hrabání Mrázkovy louky - akce ČSOP Bory17. 2. 2012

Příroda na Vysočině končí

Koncem minulého roku doběhly aktivity projektu Příroda na Vysočině. Neziskovky z kraje Vysočina se na tomto projektu podílely řadou akcí, na které obdržely od Sdružení Krajina drobný finanční příspěvek. Během roku 2010 a 2011 se uskutečnilo 73 akcí, kterých se v součtu zúčastnilo 2845 lidí. Tito lidé odvedli 10906 hodin dobrovolnické práce ve prospěch přírody a krajiny. Je to velké dílo a jsme za něj vděční. Děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu. V současné době hledáme nové finanční zdroje, abychom mohli v načaté práci pokračovat.

Projekt Příroda na Vysočině byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP

Zvětšit16. 1. 2012

Neformální síť NNO Vysočiny pro přírodu.

Koncem minulého roku vznikla neformální síť organizací zabývajících se praktickou ochranou přírody. Smyslem sítě je vzájemně se informovat o svých aktivitách, předávat si dobré zkušenosti a nápady a dle možností se navzájem podporovat. Členství v síti není nijak formálně upraveno. Forma spolupráce členů sítě je na vzájemné dohodě spolupracujících organizací. Další informace o síti naleznete zde. Síť vznikla v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zvětšit19. 12. 2011

Vánoční zdravice

Rok se s rokem sešel a máme tu zase Vánoce. Začátek roku byl pro nás trochu napínavý, nebylo jasné, v jakém rozsahu se podaří zajistit potřebnou péči o louky a jak se podaří ustát všechny změny, které se na nás hrnuly. Když se ohlédneme zpět, tak můžeme myslím říct, že jsme opět měli potřebnou dávku štěstí a snad i rozumu a rok 2011 je úspěšně za námi. Se zvědavostí proto vyhlížíme ten příští a těšíme se, co nám nového přinese. Všem čtenářům našeho webu přejeme, aby  to to měli také tak a mohli se těšit spolu s námi. Hezké Vánoce a ať se v roce 2012 daří co nejlépe.

Zvětšit19. 12. 2011

Proběhlo setkání v Borech

V sobotu 10. prosince proběhlo v Borech avizované setkání neziskovek, které se věnují praktické ochraně přírody a do svých akcí zapojují veřejnost. Sešlo se 21 účastníků, kteří prezentovali činnost svých organizací a akce, které pořádají. Jedním z výstupů setkání bylo potvrzení zájmu o účast v neformální síti NNO. Smyslem sítě je rozvíjení vzájemné spolupráce a pomoci. V Borech jsme se dohodli na dalším setkávání, které nám přináší inspiraci i povzbuzení do nejistých časů. Děkujeme místní ZO ČSOP za vzornou přípravu akce, výborné občerstvení a zajímavý doprovodný program.
Akce proběhla v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zvětšit5. 12. 2011

Chcete, aby váš vánoční dárek byl smysluplný?

Padají na vás chmury při pohledu na hromady vánočních dárků, které jsou často k nepotřebě a během pár měsíců po nich ani pes neštěkne a úspěšně plní skládky odpadů? Rádi byste darovali něco, co má smysl? A ještě k tomu dlouhodobý? A co takhle koupit někomu kus louky? Krásné louky plné květů, barev, broučků a žab, zkrátka plné života? Kus louky, která je domovem pro rostliny a živočichy, kteří často v naší sterilní krajině nemají moc šancí na přežití …

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>