Zvětšit21. 10. 2011

Žaby se radují, čolci září štěstím.

Obnova Přírodní památky Laguna u Bohdalova, na kterou jsme získali dotaci i z Operačního programu Životní prostředí, se chýlí k závěru. Stavení práce jsou z větší části hotovy a zbývá dodělat jen drobnosti. Ve čtvrtek 20. října proběhl na Laguně kontrolní den, kterého se zúčastnil také Zdeněk Ryšavý radní Kraje Vysočina. Projekt stojí na vzájemné spolupráci Sdružení Krajina a Kraje Vysočina. Sdružení Krajina zajišťuje v terénu práce, které by kraj zajišťoval jen s obtížemi a kraj naopak do projektu vkládá finanční prostředky, které  by Sdružení Krajna do projektu vložit nemohlo. Shodli jsme se s panem Ryšavým na tom, že takovýto model spolupráce je pro obě strany přínosný. A to vám jistě potvrdí i nejedna žába na Laguně.
Související články najdete zde a taky tuhle.

Zvětšit26. 9. 2011

Podzimní sázení stromů již podesáté !

I letos se příznivci pestré a přírodě blízké krajiny mohou těšit na příležitost vysadit si vlastnoručně strom či keř. Tradiční podzimní výsadby proběhnou letos v termínu 28.10.2011 v blízkém okolí Počítek. Bude se vysazovat stromořadí z krajových odrůd jabloní a třešní podél nových pastvin pro ovečky. Uprostřed pastvin vysadíme remízky z listnatých neovocných stromů. A jelikož je to sázení výroční, plánujeme i nějaký pěkný hudební či divadelní program, chutné občerstvení a výtvarnou dílničku pro děti. Podrobnější informace o programu jsou zde. Zváni jsou všichni, kdo mají chuť přiložit ruku k dílu a pobýt s námi. Těšíme se na vás ….

Zvětšit19. 9. 2011

Sdružení Krajina opět ve vysílání

Hezké záběry z luk, o které se Sdružení Krajina stará, najdete v pořadu Hra na zelenou, který odvysílala ČT1 v sobotu 17. září. Jde o zábavnou soutěžní ekologickou hru pro děti. V pořadu byl věnován poměrně velký prostor pro povídání o loukách, doporučujeme ke zhlédnutí. Odkaz zde.

Zvětšit19. 9. 2011

Podzimní akce neziskovek

Podzimními akcemi neziskovek pokračuje projekt Příroda na Vysočině. Tento projekt, vytvořený za finanční podpory SFŽP a MŽP, umožňuje financovat drobné dobrovolnické akce, kterými neziskové organizace zapojují veřejnost do praktické ochrany přírody. V letošním roce Sdružení Krajina podpořilo akce neziskovek částkou cca 200000 Kč. Zbývá uskutečnit akce za přibližně 45000 Kč.

Zvětšit16. 9. 2011

Firemní dobrovolníci na lukách

V letošním roce nám s péčí o louky pomáhaly tři party dobrovolníků. Na Samotíně dva dny udatně pracovala skupina dvanácti dobrovolníků z ČSOB Pojišťovny, na Dolinách zaměstnanci MěÚ Nové Město na Moravě a na Pickově se zase činila skupina dvacetipěti manažerů ze společnosti ČEZ, kteří nás kromě své práce podpořili i finančním darem na pořízení nářadí k údržbě luk. Zájem firem a dobrovolníků nás těší a za odvedenou práci i podporu děkujeme.

Zvětšit14. 9. 2011

Kosení luk končí

Svozem pokosené trávy v lokalitě Pickov u Nového Jimramova jsme v úterý 16. září dokončili letní práce na loukách. Vlastnoručně jsme sklidili 50 ha luk, se zbývajícími 116 ha luk nám pomohli brigádníci, dobrovolníci a další dobří lidé, se kterými Sdružení Krajina spolupracuje. Celkově Sdružení Krajina  v letošním zajišťovalo ruční kosení 153 ha luk, 13 ha luk bylo koseno mechanizačně. Děkujeme všem, kteří se na kosení luk podíleli.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>