Zvětšit26. 9. 2011

Podzimní sázení stromů již podesáté !

I letos se příznivci pestré a přírodě blízké krajiny mohou těšit na příležitost vysadit si vlastnoručně strom či keř. Tradiční podzimní výsadby proběhnou letos v termínu 28.10.2011 v blízkém okolí Počítek. Bude se vysazovat stromořadí z krajových odrůd jabloní a třešní podél nových pastvin pro ovečky. Uprostřed pastvin vysadíme remízky z listnatých neovocných stromů. A jelikož je to sázení výroční, plánujeme i nějaký pěkný hudební či divadelní program, chutné občerstvení a výtvarnou dílničku pro děti. Podrobnější informace o programu jsou zde. Zváni jsou všichni, kdo mají chuť přiložit ruku k dílu a pobýt s námi. Těšíme se na vás ….

Zvětšit19. 9. 2011

Sdružení Krajina opět ve vysílání

Hezké záběry z luk, o které se Sdružení Krajina stará, najdete v pořadu Hra na zelenou, který odvysílala ČT1 v sobotu 17. září. Jde o zábavnou soutěžní ekologickou hru pro děti. V pořadu byl věnován poměrně velký prostor pro povídání o loukách, doporučujeme ke zhlédnutí. Odkaz zde.

Zvětšit19. 9. 2011

Podzimní akce neziskovek

Podzimními akcemi neziskovek pokračuje projekt Příroda na Vysočině. Tento projekt, vytvořený za finanční podpory SFŽP a MŽP, umožňuje financovat drobné dobrovolnické akce, kterými neziskové organizace zapojují veřejnost do praktické ochrany přírody. V letošním roce Sdružení Krajina podpořilo akce neziskovek částkou cca 200000 Kč. Zbývá uskutečnit akce za přibližně 45000 Kč.

Zvětšit16. 9. 2011

Firemní dobrovolníci na lukách

V letošním roce nám s péčí o louky pomáhaly tři party dobrovolníků. Na Samotíně dva dny udatně pracovala skupina dvanácti dobrovolníků z ČSOB Pojišťovny, na Dolinách zaměstnanci MěÚ Nové Město na Moravě a na Pickově se zase činila skupina dvacetipěti manažerů ze společnosti ČEZ, kteří nás kromě své práce podpořili i finančním darem na pořízení nářadí k údržbě luk. Zájem firem a dobrovolníků nás těší a za odvedenou práci i podporu děkujeme.

Zvětšit14. 9. 2011

Kosení luk končí

Svozem pokosené trávy v lokalitě Pickov u Nového Jimramova jsme v úterý 16. září dokončili letní práce na loukách. Vlastnoručně jsme sklidili 50 ha luk, se zbývajícími 116 ha luk nám pomohli brigádníci, dobrovolníci a další dobří lidé, se kterými Sdružení Krajina spolupracuje. Celkově Sdružení Krajina  v letošním zajišťovalo ruční kosení 153 ha luk, 13 ha luk bylo koseno mechanizačně. Děkujeme všem, kteří se na kosení luk podíleli.

Zvětšit14. 9. 2011

Našinec ve vysílání ČT1

Ve čtvrtek 9. září odvysílala Česká televize krátkou reportáž o kosení luk a rákosin v lokalitě Baroch u Hrobic. O tuto lokalitu pečujeme druhým rokem. Zvláštností této ptačí rezervace je, že kosení zde probíhá i na ostrovech, které jsou přístupné jen po vodě. Pokosená travní hmota se proto sváží na voru. Reportáž najdete zde.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>