Zvětšit19. 9. 2011

Podzimní akce neziskovek

Podzimními akcemi neziskovek pokračuje projekt Příroda na Vysočině. Tento projekt, vytvořený za finanční podpory SFŽP a MŽP, umožňuje financovat drobné dobrovolnické akce, kterými neziskové organizace zapojují veřejnost do praktické ochrany přírody. V letošním roce Sdružení Krajina podpořilo akce neziskovek částkou cca 200000 Kč. Zbývá uskutečnit akce za přibližně 45000 Kč.

Zvětšit16. 9. 2011

Firemní dobrovolníci na lukách

V letošním roce nám s péčí o louky pomáhaly tři party dobrovolníků. Na Samotíně dva dny udatně pracovala skupina dvanácti dobrovolníků z ČSOB Pojišťovny, na Dolinách zaměstnanci MěÚ Nové Město na Moravě a na Pickově se zase činila skupina dvacetipěti manažerů ze společnosti ČEZ, kteří nás kromě své práce podpořili i finančním darem na pořízení nářadí k údržbě luk. Zájem firem a dobrovolníků nás těší a za odvedenou práci i podporu děkujeme.

Zvětšit14. 9. 2011

Kosení luk končí

Svozem pokosené trávy v lokalitě Pickov u Nového Jimramova jsme v úterý 16. září dokončili letní práce na loukách. Vlastnoručně jsme sklidili 50 ha luk, se zbývajícími 116 ha luk nám pomohli brigádníci, dobrovolníci a další dobří lidé, se kterými Sdružení Krajina spolupracuje. Celkově Sdružení Krajina  v letošním zajišťovalo ruční kosení 153 ha luk, 13 ha luk bylo koseno mechanizačně. Děkujeme všem, kteří se na kosení luk podíleli.

Zvětšit14. 9. 2011

Našinec ve vysílání ČT1

Ve čtvrtek 9. září odvysílala Česká televize krátkou reportáž o kosení luk a rákosin v lokalitě Baroch u Hrobic. O tuto lokalitu pečujeme druhým rokem. Zvláštností této ptačí rezervace je, že kosení zde probíhá i na ostrovech, které jsou přístupné jen po vodě. Pokosená travní hmota se proto sváží na voru. Reportáž najdete zde.

Zvětšit16. 8. 2011

Hrabali jsme to se ví

O víkendu 11. - 13. srpna se v rámci projektu Příroda na Vysočině konala níže oznamovaná dobrovolnická akce pro veřejnost na Fryšavě a Samotíně. Během víkendu se sešlo 17 dospělých a 11 dětí. Pohrabalo se cca 2,5 ha luk. Akci pořádalo občanské sdružení Lysina lenina, se kterým Sdružení Krajina již několikátým rokem spolupracuje. Děkujeme pořadatelům i všem zúčastněným za odvedenou práci a příjemný víkend.

Projekt Příroda na Vysočině byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP

Zvětšit16. 8. 2011

Úředníci opět na louce

Ve čtvrtek 11. srpna dorazila na lokalitu Doliny u Jiříkovic parta dobrovolníků z Městského úřadu v Novém Městě na Moravě. Navázali jsme tak na loňskou vydařenou akci, kdy se MěÚ zapojil do systému firemního dobrovolnictví a umožnil svým zaměstnancům věnovat jeden pracovní den našemu sdružení. Letos byla sice účast úředníků dobrovolníků o něco menší než minule, ale o to udatněji všichni pracovali. Pomohli nám s úklidem trávy z nejvíce podmáčených míst, což byla při letošním deštivém létu pomoc velmi vítaná. Děkujeme dobrovolníkům i vedení Městského úřadu. Je to dobrý příklad pro ostatní.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>