Zvětšit12. 5. 2011

Sbírali jsem kamení

Hezkou akci na pomoc mladému začínajícímu zemědělci zorganizovalo SEV Krajinka v Počítkách. Sbírali jsme kameny na nově zatravňovaných pozemcích Milana Daďourka, který se připravuje na chov ovcí. A jak Milana známe, nezůstane jen u ovcí. Určitě v krajině přibudou i nové stromy a další krajinotvorné prvky. Na to se těšíme.

Zvětšit12. 5. 2011

Botanická vycházka – sobota 28.5.2011

Na sobotu 28. května připravuje Sdružení Krajina botanickou vycházku. Tentokrát navštívíme louky v lokalitách: Staviště, Šafranica a podle času také Odranec. Sraz účastníků v 9:00 v sídle Sdružení Krajina v Počítkách. Vidět bychom mohli: prstnatec májový, vachtu trojlistou, všivec lesní, kyhanku sivolistou, mochnu bahenní, vrbu rozmarýnolistou, rosnatku okrouhlolistou, a řadu dalších druhů. Odborný výklad zajistí Mgr. Petra Doležalová a Mgr. Jan Košnar.
Popovídáme si také o konkrétních způsobech údržby luk. Přítomni budou pracovníci Sdružení Krajina, kteří louky každoročně obhospodařují.
Vycházka je určena všem, které zajímá co na takových loukách roste a jak se o louky v současnosti pečuje.
Doprava na lokality vlastním autem, lokality Staviště a Šafranica jsou z Počítek dostupné i na kole.

Zvětšit21. 4. 2011

Akce neziskovek se rozjíždějí

Akce neziskovek zapojených do projektu Příroda na Vysočině se rozjíždějí. Od začátku dubna do podzimu letošního roku se uskuteční 37 akcí, pořádaných 23 neziskovkami z celého kraje Vysočina. Všechny akce jsou veřejně přístupné a může se jich zúčastnit každý, kdo chce přiložit ruku k dílu a udělat něco praktického pro přírodu. Podrobnější informace k jednotlivým akcím najdete v kalendáři akcí na www.stopavkrajine.cz.
A vězte, že to vše se může dít díky finanční podpoře SFŽP a MŽP.

Zvětšit14. 4. 2011

Na sněmu se volilo

Sněm Sdružení Krajina na svém volebním zasedání zvolil novou radu na další tříleté období. Novými radními byli zvoleni Tomáš Bartonička, Tomáš Blažek, Šárka Bystřická, Milan Daďourek, Petra Doležalová, Petra Juhasová, Kateřina Marečková a Marie Neubauerová. Předsedkyní Sdružení Krajina byla nově zvolena Petra Doležalová, jako místopředseda byl zvolen Tomáš Bartonička. Děkujeme bývalé radě a hlavně předsedkyni Marii Neubauerové za její dosavadní práci pro Sdružení Krajina. Nově zvoleným držíme palce.

Zvětšit5. 4. 2011

Na Laguně se bojuje o přízeň dam

Od podzimu loňského roku probíhají práce na obnově Laguny u Bohdalova. Dokončena je prví fáze projektu, kdy byly upraveny dvě největší tůně. Obnova byla rozdělena do dvou částí, aby vždy část lokality zůstala bez zásahu a život rostlin a živočichů zde mohl probíhat relativně nerušeně. Jak ukazuje fotografie pořízená dnes na břehu jedné z tůní,  boj o přízeň místních dam je již v plném proudu...

Zvětšit25. 3. 2011

Sněm Sdružení Krajina

V sobotu 9. dubna se od 12:00 hodin koná sněm Sdružení Krajina. Sejdeme se v našem sídle v Počítkách. Na programu jsou informace o činnosti v minulém roce, informace o realizovaných projektech a plán aktivit na tento rok. Letošní sněm je také sněmem volebním. Řádní členové na sněmu zvolí novou radu Sdružení Krajina. Tož dondite všeci.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>