http://www.tysycaci.cz/index.php?rubrika=615. 11. 2011

Občanská ochrana přírody se státu vyplatí.

Sdružení Krajina každoročně využívá při kosení luk pomoci dobrovolníků, brigádníků, spřátelených organizací a dalších ochotných lidí. V rámci projektu Příroda na Vysočině, vytvořeného za finanční podpory SFŽP a MŽP proběhla například dobrovolnická akce „Hrabeme to se ví“, kterou organizovalo občanské sdružení Lysina lenina. Finanční prostředky, které Lysina lenina za odvedenou práci od Sdružení Krajina získá, investuje do pořádání multižánrového festivalu. Finanční prostředky vložené státem do občanské ochrany přírody tedy poslouží hned dvakrát a to nás těší. Přijďte to s námi oslavit na zmiňovaný festival.

Program festivalu, který se koná již v sobotu 26.11.2011, najdete v přiloženém souboru.

Zvětšit21. 10. 2011

Žaby se radují, čolci září štěstím.

Obnova Přírodní památky Laguna u Bohdalova, na kterou jsme získali dotaci i z Operačního programu Životní prostředí, se chýlí k závěru. Stavení práce jsou z větší části hotovy a zbývá dodělat jen drobnosti. Ve čtvrtek 20. října proběhl na Laguně kontrolní den, kterého se zúčastnil také Zdeněk Ryšavý radní Kraje Vysočina. Projekt stojí na vzájemné spolupráci Sdružení Krajina a Kraje Vysočina. Sdružení Krajina zajišťuje v terénu práce, které by kraj zajišťoval jen s obtížemi a kraj naopak do projektu vkládá finanční prostředky, které  by Sdružení Krajna do projektu vložit nemohlo. Shodli jsme se s panem Ryšavým na tom, že takovýto model spolupráce je pro obě strany přínosný. A to vám jistě potvrdí i nejedna žába na Laguně.
Související články najdete zde a taky tuhle.

Zvětšit26. 9. 2011

Podzimní sázení stromů již podesáté !

I letos se příznivci pestré a přírodě blízké krajiny mohou těšit na příležitost vysadit si vlastnoručně strom či keř. Tradiční podzimní výsadby proběhnou letos v termínu 28.10.2011 v blízkém okolí Počítek. Bude se vysazovat stromořadí z krajových odrůd jabloní a třešní podél nových pastvin pro ovečky. Uprostřed pastvin vysadíme remízky z listnatých neovocných stromů. A jelikož je to sázení výroční, plánujeme i nějaký pěkný hudební či divadelní program, chutné občerstvení a výtvarnou dílničku pro děti. Podrobnější informace o programu jsou zde. Zváni jsou všichni, kdo mají chuť přiložit ruku k dílu a pobýt s námi. Těšíme se na vás ….

Zvětšit19. 9. 2011

Sdružení Krajina opět ve vysílání

Hezké záběry z luk, o které se Sdružení Krajina stará, najdete v pořadu Hra na zelenou, který odvysílala ČT1 v sobotu 17. září. Jde o zábavnou soutěžní ekologickou hru pro děti. V pořadu byl věnován poměrně velký prostor pro povídání o loukách, doporučujeme ke zhlédnutí. Odkaz zde.

Zvětšit19. 9. 2011

Podzimní akce neziskovek

Podzimními akcemi neziskovek pokračuje projekt Příroda na Vysočině. Tento projekt, vytvořený za finanční podpory SFŽP a MŽP, umožňuje financovat drobné dobrovolnické akce, kterými neziskové organizace zapojují veřejnost do praktické ochrany přírody. V letošním roce Sdružení Krajina podpořilo akce neziskovek částkou cca 200000 Kč. Zbývá uskutečnit akce za přibližně 45000 Kč.

Zvětšit16. 9. 2011

Firemní dobrovolníci na lukách

V letošním roce nám s péčí o louky pomáhaly tři party dobrovolníků. Na Samotíně dva dny udatně pracovala skupina dvanácti dobrovolníků z ČSOB Pojišťovny, na Dolinách zaměstnanci MěÚ Nové Město na Moravě a na Pickově se zase činila skupina dvacetipěti manažerů ze společnosti ČEZ, kteří nás kromě své práce podpořili i finančním darem na pořízení nářadí k údržbě luk. Zájem firem a dobrovolníků nás těší a za odvedenou práci i podporu děkujeme.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit