5. 5. 2010

8. května startuje Petmen 2010

Rádi bychom upozornili na akci, kterou pořádá spřátelené občanské sdružení Lysina lenina tuto sobotu, to je 8. května. Jde o cyklistický závod Petmen 2010, závod, který nemůžete prohrát. Je to již tradiční akce, jejímž smyslem je projet se na kole a vysbírat při té příležitosti pet odpad který se během roku nashromáždí podél cest a silnic. Závod startuje v 10:00 hodin před hospodou u Janečků na Kadově. Jsou připraveny různé trasy, jak pro cyklisty, tak pro pěší, pro mladé i pro staré. Přehled tras a další informace najdete na http://www.petmen.info/

Petmen 2010 je jednou z akcí podpořených Sdružením Krajna z projektu Příroda na Vysočině. Tento projekt byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

22. 4. 2010

Ptačí svět

Minulý víkend se konaly jedny z prvních akcí zapojených do projektu Příroda na Vysočině. Zúčastnili jsme se například akce s názvem DEN ZEMĚ – Ptačí svět, kterou pořádala nezisková organizace SEM Slunečnice z Horní Krupé. Cílem akce bylo probouzet v dětech a rodičích zájem o přírodu v místě, kde bydlí a pečovat o ní jako dobrý hospodář. Akci zahájila ornitologická vycházka spojená s odborným výkladem pracovníků Agentury ochrany přírody a krajiny, pozorováním odchytem a kroužkováním ptáků žijících v obci a jejím okolí. Následoval úklid odpadků podél cest a další program. Akce se zúčastnilo odhadem 60 lidí, zejména rodin s dětmi. Akce se vydařila a dohodli jsme se i na další spolupráci. Organizátorům ze SEM Slunečnice vyslovujeme pochvalu.

31. 3. 2010

Začínají jarní kace

Začátkem dubna se rozbíhají první akce zapojené do projektu Příroda na Vysočině. Pořadateli akcí jsou neziskovky z celé Vysočiny. Na stránkách www.stopavkrajine.cz postupně doplňujeme seznam akcí, do kterých je možné se zapojit.

10. 3. 2010

Hodnocení akcí

Osmého března proběhlo hodnocení návrhů akcí, se kterými se neziskovky přihlásily do projektu „Příroda na Vysočině“. Přihlásilo se 16 neziskových organizací z kraje Vysočina. Dvě organizace jsou z okresu Třebíč, 2 z okresu Jihlava, 3 z okresu Žďár nad Sázavou, 4 z okresu Havlíčkův Brod a 5 z okresu Pelhřimov. V tuto chvíli víme, že do projektu bude zapojeno 21 akcí, které získají podporu v celkové výši 105000,- Kč.
Z ohlasů od neziskovek je zřejmé, že se ještě v tomto roce mohou objevit nějaké zajímavé akce. Proto jsme nerozdělili všechny prostředky, které máme pro tento rok k dispozici a nechali jsme si malou rezervu, kterou chceme rozdělit v průběhu roku podle aktuální situace.

18. 2. 2010

Stopa v krajině pod záštitou města Žďár nad Sázavou a Jakuba Pustiny

Osmého února 2010 převzala Rada města Žďáru nad Sázavou záštitu nad projektem Stopa v krajině. Rozhodnutí rady předcházelo jednání s panem starostou Brychtou, který nás navštívil v naší útulné kanceláři v Počítkách. Nejprve nám pan starosta málem utonul ve sněhové závěji, ale když jsme ho oprášili, roztál a hezky jsme si popovídali.
Příjemný rozhovor v kavárně jsme nedávno absolvovali i s barytonistou Jakubem Pustinou. Jakub Pustina se ochotně přidal k osobnostem podporujícím Stopu v krajině a jak to tak vypadá, můžeme se těšit na pěkný koncert, na kterém pravděpodobně vystoupí na podporu našich aktivit i Naďa Urbánková.
5. 2. 2010

Finanční podpora pro NNO

Sdružení Krajina zahájilo začátkem ledna realizaci projektu Příroda na Vysočině. Neziskové organizace působící na území kraje Vysočina v oblasti ochrany přírody a krajiny se mohou do tohoto projektu zapojit a získat finanční podporu pro své akce. Bližší informace včetně aktuální výzvy k předkládání návrhů akcí najdete na www.stopavkrajine.cz. V případě nejasností se obracejte na Tomáše Blažka tel: 777 045 586, e-mail blazek@sdruzenikrajina.cz.
Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>