10. 3. 2010

Hodnocení akcí

Osmého března proběhlo hodnocení návrhů akcí, se kterými se neziskovky přihlásily do projektu „Příroda na Vysočině“. Přihlásilo se 16 neziskových organizací z kraje Vysočina. Dvě organizace jsou z okresu Třebíč, 2 z okresu Jihlava, 3 z okresu Žďár nad Sázavou, 4 z okresu Havlíčkův Brod a 5 z okresu Pelhřimov. V tuto chvíli víme, že do projektu bude zapojeno 21 akcí, které získají podporu v celkové výši 105000,- Kč.
Z ohlasů od neziskovek je zřejmé, že se ještě v tomto roce mohou objevit nějaké zajímavé akce. Proto jsme nerozdělili všechny prostředky, které máme pro tento rok k dispozici a nechali jsme si malou rezervu, kterou chceme rozdělit v průběhu roku podle aktuální situace.

18. 2. 2010

Stopa v krajině pod záštitou města Žďár nad Sázavou a Jakuba Pustiny

Osmého února 2010 převzala Rada města Žďáru nad Sázavou záštitu nad projektem Stopa v krajině. Rozhodnutí rady předcházelo jednání s panem starostou Brychtou, který nás navštívil v naší útulné kanceláři v Počítkách. Nejprve nám pan starosta málem utonul ve sněhové závěji, ale když jsme ho oprášili, roztál a hezky jsme si popovídali.
Příjemný rozhovor v kavárně jsme nedávno absolvovali i s barytonistou Jakubem Pustinou. Jakub Pustina se ochotně přidal k osobnostem podporujícím Stopu v krajině a jak to tak vypadá, můžeme se těšit na pěkný koncert, na kterém pravděpodobně vystoupí na podporu našich aktivit i Naďa Urbánková.
5. 2. 2010

Finanční podpora pro NNO

Sdružení Krajina zahájilo začátkem ledna realizaci projektu Příroda na Vysočině. Neziskové organizace působící na území kraje Vysočina v oblasti ochrany přírody a krajiny se mohou do tohoto projektu zapojit a získat finanční podporu pro své akce. Bližší informace včetně aktuální výzvy k předkládání návrhů akcí najdete na www.stopavkrajine.cz. V případě nejasností se obracejte na Tomáše Blažka tel: 777 045 586, e-mail blazek@sdruzenikrajina.cz.
26. 1. 2010

Blíží se sněm

V sobotu 20. února se od 11:00 hodin koná každoroční sněm Sdružení Krajina. Sněm je nejvyšším orgánem Sdružení a je tvořen všemi řádnými členy Sdružení. Sněm bude projednávat zprávu o činnosti v uplynulém roce, nové směrnice sdružení, plán akcí na tento rok. Zazní informace o projektu Stopa v krajině a projektu Příroda na Vysočině, jejichž realizace se právě rozbíhá. Zkrátka a dobře, na obzoru jsou velké věci. Případné dotazy ke sněmu směřujte na mailovou adresu blazek@sdruzenikrajina.cz nebo volejte na 777 045 586.

15. 1. 2010

Žádáme o dotaci z OPŽP

Minulý týden jsme odevzdali žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí na obnovu tůní v lokalitě Laguna u Bohdalova. Podání žádosti předcházela jednání, která začala v druhé polovině roku 2007 pracovní schůzkou v Bohdalově. Následovaly výkupy pozemků, jednání s institucemi, průzkumy a monitoring lokality, příprava projektové dokumentace a zpracování projektové žádosti do OPŽP. To všechno představuje stovky hodin práce mnoha lidí. V případě úspěchu naší žádosti, bude realizace projektu zahájena v záři tohoto roku. Předpokládané dokončení obnovy Laguny je stanoveno na rok 2012. Doufáme, že naše pětileté úsilí přinese kýžený efekt v podobě hojného výskytu spokojených žab, čolků, vážek a dalších živočichů a rostlin.

6. 1. 2010

Stopu v krajině podporuje Královna

Mezi významné osobnosti podporující projekt Stopa v krajině se koncem minulého roku zařadila první žena. A když první, tak rovnou královna. Patronkou Stopy v krajině se stala Matička Královna Vysočinská I. Tou byla pasována pětinásobná zlatá slavice paní Naďa Urbánková. Setkání s Paní Urbánkovou bylo milým zážitkem. Povídali jsme si nejen o naší sbírce, ale probrali jsme celý záběr činnosti Sdružení Krajina. Přišli jsme i na to, že paní Urbánková pochází z Podkrkonoší, kde se setkala s podobným prostředím jako máme u nás na Vysočině a praktická péče o přírodu a krajinu tak pro ni není neznámý pojem. Z rozhovoru vzešla nabídka na další spolupráci, což nás těší a povzbuzuje.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>