26. 1. 2010

Blíží se sněm

V sobotu 20. února se od 11:00 hodin koná každoroční sněm Sdružení Krajina. Sněm je nejvyšším orgánem Sdružení a je tvořen všemi řádnými členy Sdružení. Sněm bude projednávat zprávu o činnosti v uplynulém roce, nové směrnice sdružení, plán akcí na tento rok. Zazní informace o projektu Stopa v krajině a projektu Příroda na Vysočině, jejichž realizace se právě rozbíhá. Zkrátka a dobře, na obzoru jsou velké věci. Případné dotazy ke sněmu směřujte na mailovou adresu blazek@sdruzenikrajina.cz nebo volejte na 777 045 586.

15. 1. 2010

Žádáme o dotaci z OPŽP

Minulý týden jsme odevzdali žádost o dotaci z Operačního programu Životní prostředí na obnovu tůní v lokalitě Laguna u Bohdalova. Podání žádosti předcházela jednání, která začala v druhé polovině roku 2007 pracovní schůzkou v Bohdalově. Následovaly výkupy pozemků, jednání s institucemi, průzkumy a monitoring lokality, příprava projektové dokumentace a zpracování projektové žádosti do OPŽP. To všechno představuje stovky hodin práce mnoha lidí. V případě úspěchu naší žádosti, bude realizace projektu zahájena v záři tohoto roku. Předpokládané dokončení obnovy Laguny je stanoveno na rok 2012. Doufáme, že naše pětileté úsilí přinese kýžený efekt v podobě hojného výskytu spokojených žab, čolků, vážek a dalších živočichů a rostlin.

6. 1. 2010

Stopu v krajině podporuje Královna

Mezi významné osobnosti podporující projekt Stopa v krajině se koncem minulého roku zařadila první žena. A když první, tak rovnou královna. Patronkou Stopy v krajině se stala Matička Královna Vysočinská I. Tou byla pasována pětinásobná zlatá slavice paní Naďa Urbánková. Setkání s Paní Urbánkovou bylo milým zážitkem. Povídali jsme si nejen o naší sbírce, ale probrali jsme celý záběr činnosti Sdružení Krajina. Přišli jsme i na to, že paní Urbánková pochází z Podkrkonoší, kde se setkala s podobným prostředím jako máme u nás na Vysočině a praktická péče o přírodu a krajinu tak pro ni není neznámý pojem. Z rozhovoru vzešla nabídka na další spolupráci, což nás těší a povzbuzuje.

0. 0. 2010

Chcete-li být v obraze - kuk na tyto odkaze

www.stopavkrajine.cz  - stránky pro ty, kteří chtějí pro přírodu něco praktického udělat

Info o dobrovolnických akcích pro přírodu najdete zde

www.sdruzenikrajina.cz/cd. - digitální prezentace naší činnosti

11. 12. 2009

Zahajuje Stopa v krajině

Ve středu 9. prosince jsme oficiálně zahájili projekt Stopa v krajině. Cílem projektu je vytvořit na státu nezávislý systém péče o přírodu. Prvním krokem, který jsme k vytčenému cíli učinili, je zahájení stejnojmenné sbírky. Uvedli jsme do provozu webové stránky www.stopavkrajine.cz, kde jsou k dispozici kompletní informace. Stránky budeme postupně doplňovat tak, jak se bude projekt rozbíhat.
Od středy se tedy může každý k projektu Stopa v krajině prakticky připojit. Na stránkách www.stopavkrajine.cz je možné zakoupit již dříve avizovaný certifikát. Je možné doporučit projekt známým, užitečné jsou i nápady a připomínky k vylepšení toho, co se snažíme vytvořit. Každý začátek je těžký a neobejde se bez chyb, proto zejména v tuhle chvíli potřebujeme vaši podporu.
4. 12. 2009

Jan Sokol podporuje Stopu v krajině

Počet osobností podporujících projekt Stopa v krajině se opět rozrostl. Po předchozím písemném příslibu nám ve středu 2. prosince osobně potvrdil svoji podporu pan Jan Sokol. Sešli jsme se v Praze v kavárně Slávia naproti Národnímu divadlu a strávili tam příjemnou hodinu při rozhovoru o činnosti Sdružení Krajina a možnostech podpory a propagace našeho záměru. Potěšil nás přátelský a neformální tón rozhovoru, který zdaleka nemusel být samozřejmostí. Cestou ze schůzky jsme se shodli na tom, že takováto setkání nás vždy povzbudí a vyváží hodně z nejistoty a stresu, který často naši hektickou dobu provází.
Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>