Zvětšit28. 11. 2016

Poděkování našim dobrodincům

Letos poprvé slavíme v České republice Den dárců. Tento výjimečný den padl na 29. listopadu a my bychom tímto chtěli poděkovat všem filantropům, kteří nás kdy podpořili jakoukoliv částkou, ať už jednorázově nebo se třeba stali členem našeho Klubu dárců a pravidelně přispívají na péči o okolní krajinu. Vaše peníze byly, jsou a budou vždy dobře využity, protože z nich nemáme profit my jako Sdružení Krajina, ale všichni lidé, kteří pak mohou žít v malebné krajině osídlené množstvím pestrobarevných rostlin a nejrůznějších živočichů. Děkujeme!

Pokud by i někdo další měl chuť zkrášlit svět, není nic jednoduššího. Můžete poslat libovolnou částku nebo se třeba stát členem Klubu dárců Sdružení Krajina. Již malá, pravidelně posílaná částka ve prospěch našeho účtu č. 2100922271/2010 pomůže.

Důležitost podpory NNO výstižně popsala ve Spolubálovém Spolužurnálu Ilona Mužátková. Její text určitě stojí za přečtení: „Ve srovnání s pečlivě udržovanými zahrádkami komerčních firem a státních organizací by měla pestrá louka neziskovek působit uvolněným, veselým a trochu neuspořádaným dojmem. Pravidla zde přece nejsou tak přísná, je to takové nadšenectví pro radost, jistě zatížené mnoha omyly.

Celá aktualita >>

Zvětšit25. 11. 2016

Nové tůně na Dolinách

Žabky, čolkové a další vodní živočichové se mohou těšit z nového domova v lokalitě Doliny. Po dlouhých úřednických peripetiích se nám zde konečně povedlo vybudovat dvě neprůtočné mělké tůně. Celkem už se v lokalitě nacházejí čtyři tůně různého stáří a v různém stupni vývoje, čímž je podpořena větší druhová pestrost rostlin a živočichů. Tůně zároveň zadržují vodu, což má, zejména v posledních suchých letech, velký význam pro život v krajině. Nutno podotknouti, že k realizaci a překonání byrokratických překážek nám velkou měrou dopomohla naše skvělá kamarádka, kolegyně a členka Peťa Doležalová a my jí za tomoc děkujeme :-)

Zvětšit2. 11. 2016

Spolubál s květinou či bez

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát na něj můžete vyrazit „s květinou či bez“. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big band Chrudim a po této klasice to rozjede žďárská rock´n´roll-bluesová kapela Letrourou. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejúžasnější květinu“. Proto neváhejte a přijďte v květinovém stylu, vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples jsou k dostání v předprodeji v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč. Zajistěte si tedy včas vstupenky na tuto jedinečnou párty a nechte se okouzlit květinami uprostřed mlžného vysočinského podzimu.

Zvětšit6. 10. 2016

Sázení stromů v Biocentru Pod Vortem

Tradiční podzimní sázení stromů je opět tady! Tentokrát budeme sázet listnaté a ovocné stromy u Nového Veselí v Biocentru Pod Vortem, které nechal mezi polními lány zbudovat osvícený novoveselský podnikatel Ing. Leoš Pohanka. Akce se bude konat v pátek 28. 10. 2016 od 9:30. Sraz všech zúčastněných je přímo u Biocentra (GPS 49°31'25.112"N, 15°55'28.771"E). Během sázení bude, jako již tradičně, k dispozici teplý čaj a výtečné domácí buchty. Pokud byste i vy chtěli dát ochutnat ostatním nějakou tu dobrotu z vaší dílny, neváhejte a přineste ji s sebou. Po náročné práci bude následovat trachtace, tentokrát v prostorách u Pohanků (Dolní 35, Nové Veselí, GPS 49°31'3.236"N, 15°54'50.585"E). Večer plný pohody a kulinářských zážitků vám svými písněmi zpestří známá kapela Memory Band. A pokud by vám i tohle bylo málo, k dispozici bude také tenisový a/nebo nohejbalový kurt, stolní tenis, pro odvážnější jedince venkovní bazén. Potkáte se zde s přáteli, seznámíte se s dalšími skvělými lidmi, no a hlavně - potkáte se tam s námi! Těšíme se na vás!

Zvětšit8. 8. 2016

Dřeme jako koně

Hlavní sezóna je v plném proudu a my v plném nasazení. Většinu času teď, stejně jako každé léto, trávíme na loukách. Společně s našimi odhodlanými brigádníky kosíme jednu louku za druhou. Někdy je to pěkná dřina, ale ten pocit dobře udělané práce za to stojí. S lučními pracemi jsme už zhruba za půlkou, ale před námi je toho stále ještě hodně. Myslete na nás a držte nám pěsti, ať se vše dobře podaří a na loukách nám zase na jaře vykvetou orchideje a žáby, čolci a motýli zde najdou svoje domovy.

Zvětšit29. 6. 2016

Hrabání luk s Lysinou Lenina

Přijďte si s námi protáhnout tělo a očistit mysl od každodenních starostí. V pátek 15.7.2016 od 17:00 začíná tradiční hrabání luk s naší spřátelenou organizací Lysina Lenina. Pokračovat budeme také v sobotu 16.7. a v neděli 17.7. vždy od 9:00. Tentokrát se budeme pohybovat v malebné krajině okolo Jimramova, kde pohrabeme louku Pickov (N 49°37,57468', E 16°11,38905') a Široké pole (N 49°37.78140', E 16°11.07210'). Neváhejte a přijďte udělat něco pro přírodu i pro sebe. Pro odvážné a unavené účatníky je připraven parádní nocleh. O možnostech přespání se dozvíte více informací na tel. Čísle 775 239 691 nebo emailu: mareckova@sdruzenikrajina.cz. Těšíme se :-)

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  >>