Zvětšit4. 9. 2017

Jdeme do finále!

Sezóna se nám pomalu blíží ke konci. Nechcem předbíhat událostem, ale vypadá to, že i letos vše úspěšně zvládneme. Občas jsou to trochu nervy, ale bez toho by to asi ani nešlo. Společnými silami s našimi brigádníky, dobrovolníky a drobnými živnostníky jsme věnovali péči cca 170 ha podmáčených chráněných luk. Víme, že je to práce fyzicky a někdy i psychicky hodně náročná, proto děkujeme všem, kteří se nebojí a jdou odvážně do toho. Bez každoročního kosení by louky zarostly a vzácné druhy, které zde chráníme by nenávratně zmizely. A to by byla vážně škoda, ne?

Zvětšit9. 6. 2017

Výstava Lidé pro přírodu ve žďárském zámku

Přijměte naše pozvání na netradiční výstavu Lidé pro přírodu, která se uskuteční od 21. 6. do 31. 8. 2017 v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou.
Výstava je zaměřená na nestátní praktickou ochranu přírody v podání spolku Sdružení Krajina jeho členů a příznivců. K vidění budou velkoformátové plakáty a fotografie, na kterých se dozvíte něco o současné péči o cenné lokality, o historii těchto lokalit, o životě na mokřadních loukách a o možnostech a důležitosti zapojení lidí do péče o krajinu. Dozvíte se také, jak v krajině hospodařili naši předkové a jak to nyní děláme my. Přímo v muzeu si budete moci sáhnout na kus krásné přírody či se zaposlouchat do jejích libých tónů. Ukážeme vám stroje, nástroje a další vybavení používané pro praktickou ochranu přírody. Součástí výstavy jsou také kratochvilné aktivity pro celou rodinu.

Celá aktualita >>

Zvětšit21. 4. 2017

Oslavy 20. výročí Sdružení Krajina

Přijďte s námi 27.5.2017 do Kulturního domu v Jiříkovicích (N 49°34.62877', E 16°1.71983') oslavit 20 let od založení Sdružení Krajina. Pro tento významný den jsem pro vás nachystali bohatý zážitkový program a spoustu různých dobrot. Vše začne v 10:00 botanickou vycházkou na nedalekou lokalitu Doliny (doporučujeme terénní oblečení a nepromokavou obuv). Ve 14:00 proběhne slavnostní zahájení a následně se vrhneme do víru oslav.

Celá aktualita >>

Zvětšit16. 3. 2017

Podpora výsadeb stromů v krajině

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2017. Termín pro doručení vyplněné návratky je do 28.4.2017. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu. Další informace k vyzvě najdete zde. Fotodokumentaci z minulých let najdete zase zde.

Zvětšit23. 2. 2017

Když lidi spojí síly...

O tohle se s vámi musíme podělit. Po dlouhém očekávání spatřil světlo světa minidokument o podpořených projektech z oblasti Lidé a příroda vytvořený šikovnými filmaři z Fondu pro NNO. A my jsme v jedné z hlavních rolí!!! Odkaz na film zde.

Zvětšit30. 1. 2017

Přírodní záležitosti v humpoleckém muzeu

Od 1. do 26. února můžete zhlédnout v Muzeum Humpolec novou výstavu s názvem Přírodní záležitosti, na které se dozvíte, jak doma šetrně hospodařit, jak si vypěstovat chutné ovoce bez chemie, či něco o potřebách péče o volnou krajinu. Výstavu pořádá spřátelená organizace Zelené srdce. K vidění na ní budou, mimo jiné, také naše roll upy o potřebách a možnostech praktické ochrany přírody. Více informací tudlek.
Určitě se zajděte podívat :-)

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit