5. 3. 2008

Změna rady, stanov a dalších dokumentů

Sněm Sdružení Krajina 23.2.2008 na své schůzi schválil úpravu mnoha dokumentů - mimo jiné jednacího řádu, rozvojového plánu a stanov. V souvislosti s těmito změnami probíhají ještě jednání, která pravděpodobně vyústí i v úpravy některých usnesení rady (organizační řád, směrnice o střetu zájmů). Protože k platnosti upravených stanov je třeba registrace Ministerstvem vnitra, nemůžeme zatím jejich znění zveřejnit. V sekci dokumenty jsou tak některé vnitřní dokumenty částečně neaktuální. Jejich aktualizaci předpokládáme na přelomu března a dubna. Nové znění stanov bude účinné od 1.4.2008.
Sněm také zvolil novou sedmičlennou radu Sdružení Krajina na období od 12.4.2008 do 11.4.2011.

19. 2. 2008

Sněm členů 2008

V sobotu 23.2. 2008 se členové Sdružení Krajina sejdou na pravidelném výročním sněmu. Program jednání bude tentokrát věnován především strategickému plánu dalšího rozvoje a směřování organizace. Zásadním bodem budou volby nových členů rady Sdružení Krajina, které 12. dubna vyprší funkční období. Rada je stálý orgán s velkým vlivem na činnost Sdružení, do jehož pravomocí patří například kontrola hospodaření, strategické rozhodování či dozor nad konáním ředitele.
15. 2. 2008

A budeme opět kosit

Ačkoliv kalendář je ještě hluboce zimní, Sdružení Krajina již začíná plánovat letní práce na loukách. Rozsah zůstane pravděpodobně stejný jako v roce předchozím a bude tedy potřeba zorganizovat téměř 15 000 pracovních hodin.
Zároveň již připravujeme žádost o dotace na kosení pro rok 2009. Předstih je pouze zdánlivý - včasné podání žádosti je nutné pro vyřízení všech administrativních kroků.
7. 2. 2008

Obce a udržitelný rozvoj

Sdružení Krajina spolupracuje s šestnácti obcemi na zavádění Místní agendy 21. Od konce roku 2007 probíhají v obcích aktualizace dokumentu MA21. Děje se tak mimo jiné s pomocí krajských dotací, určených na podporu udržitelného rozvoje. Obce, registrované v databázi Místních agend (http://ma21.cenia.cz) mohou od minulého roku žádat dotační prostředky na zajištění osvětových kampaní, výchovné a informační materiály, zapojení škol do prosazování zdravého životního stylu, ekologické audity a ekologizace provozu škol a jiných subjektů zřizovaných obcí, výstavy, prezentace, vzdělávání v problematice udržitelného rozvoje a podobně. V minulém roce tento dotační zdroj využily obce Křižánky, Počítky a Radostín.
7. 2. 2008

Seminář na Křižánkách

Koncem minulého roku proběhl ve vzdělávacím centru na Křižánkách seminář k problematice udržitelného rozvoje malých obcí a Místní agendy 21. Seminář pořádala Obec Křižánky ve spolupráci se Sdružením Krajina.
Starostové obcí z novoměstského a žďárského mikroregionu se seznámili s projekty realizovanými v obcích v roce 2007 a s dotačními možnostmi pro rok 2008. Předpokládáme, že s obcemi, které projeví aktivní zájem, budeme pokračovat na přípravě a realizaci dalších rozvojových záměrů.
11. 12. 2007

K Vánocům umění, které pomůže přírodě

Nadace Veronica, jako každoročně, uspořádala předvánoční aukci darovaných uměleckých děl. Výtěžek pomůže k propojení dvou lesních rezervací v péči pozemkového spolku Kosenka.

Navštivte http://www.nadace.veronica.cz/aukce a vyberte pro své blízké i sebe hezký dar.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>