16. 8. 2007

Výběrová řízení prodloužena

Sdružení Krajina stále hledá hledá nové pracovníky na pozice "Vedoucí ekologické výchovy" a "Projektový manažer". Aktuální podmínky a informace naleznou zájemci v dokumentech.
23. 7. 2007

Upoutávka - Bude dosečná...

Příznivce Sdružení Krajina zveme na každoroční brigádičku na závěr sezóny. Dosečná letos proběhne v sobotu 1.9.2007 na lokalitě Doliny nedaleko Žďáru nad Sázavou. Další povídání najdete v dokumentech. Přihlášky zasílejte na info@sdruzenikrajina.cz, kde zodpovíme i případné dotazy. Přesnější informace ještě napíšeme před akcí.
12. 7. 2007

Prezentace Sdružení Krajina

Pod odkazem www.sdruzenikrajina.cz/cd/ si muzete prohlednout prezentaci nasi cinnosti vcetne katalogu luk. Na vyzadani muzeme prezentaci zaslat na CD i ve vice kusech.
11. 7. 2007

Končí projekt Lidé v krajině

Tento pátek bude ukončena realizace projektu Lidé v krajině, který probíhal s podporou Evropské unie programu Transition Facility (prostřednictvím Nadace rozvoje občanské společnosti). Díky projektu jsme navázali spolupráci se 16 malými obcemi. Deset z nich v průběhu projektu zpracovalo a schválilo dokument Místní agenda 21, který shrnuje důležité kroky potřebné pro další rozvoj obcí. Bylo zpracováno 7 projektových žádostí, díky kterým ve třech obcích proběhnou úpravy veřejných prostranství. Zároveň obce mohou využívat vypracovaných vzorových postupů řešení nejčastějších rozvojových problémů.

Druhá část projektu se zabývala problematikou zlepšování péče o podmáčené louky. Sdružení Krajina díky ní získalo aktuální letecké snímky, vlastnické mapy a rozsáhlou fotodokumentaci. Proběhl odborný botanický průzkum luk. V neposlední řadě se podařilo zajistit prostředky na ruční kosení luk až do sezóny 2008.

11. 6. 2007

Zveřejněna výroční zpráva 2006

Sdružení Krajina v květnu vydalo výroční zprávu o činnosti v roce 2006. Její elektronickou podobu můžete najít zde.
15. 5. 2007

Připravujeme akce na loukách

Otevření sezóny 5. - 7. července - jednodenní hrabání ve spolupráci s občanským sdružením Maneor a Lysina lenina
Dosečná 1. září - jednodenní slavnostně-pracovně-veselé ukončení luční sezóny
Průběžné akce 11. června - 21. září 2007

Hrabání luk je poměrně jednoduchá práce bez velkých rizik. Je možné ji pojmout jako příjemnou relaxaci v hezkém přírodním prostředí. Každoročně přichází řada dobrovolníků, kteří nám s hrabáním luk pomáhají. Sdružení Krajina na všech akcích zajišťuje řízení práce a zapůjčí nářadí. Stravování až na výjimky si účastníci zajišťují individuálně, nákupy potravin je možné provést po domluvě hromadně.

Bližší informace o akcích které pro dobrovolníky připravujeme naleznete na těchto stránkách v Dokumentech v kapitole Dobrovolníkům. Zde naleznete i další informace k dobrovolnictví ve Sdružení Krajina.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>