8. 1. 2007

Ukončení veřejné sbírky

Ke dni 31.1.2007 bude ukončena veřejná sbírka Sdružení Krajina uspořádaná za účelem výkupů přírodně cenných pozemků a podpory ekologické výchovy. Po datu ukončení sbírky již není možno přijímat peněžité příspěvky na bankovním účtu zřízeném pro tento účel (č. účtu 189300014/0300).

15. 12. 2006

Plastové kůly od Transformu

Minulý měsíc jsme řešili problém s vyznačováním hranic podmáčených luk, o které pečujeme. Pokud totiž chceme čerpat na péči o louky zemědělské dotace, musí být jejich hranice v terénu viditelně označeny. Hledali jsme vhodný materiál, který by byl dostatečně trvanlivý, odolný proti vandalům a svým vzhledem příliš nenarušoval přírodní prostředí. Vybrali jsme plastové kůly vyráběné společností Transform a.s. Lázně Bohdaneč (http://www.recyklace.cz). Společnost Transform a.s. rychle reagovala na naši potřebu a dodala nám potřebný počet kůlů za výhodnou cenu. Společnosti Transform a.s. a zejména jejímu řediteli panu Janu Mecovi děkujeme za vstřícnost.
14. 12. 2006

Setkání u kulatého stolu

Ve čtvrtek 7.12.2006 se v kavárně u Bukáčků v Novém Městě na Moravě uskutečnil kulatý stůl na téma rozvoj malých obcí na Vysočině. Setkání u kulatého stolu bylo určeno zástupcům obcí z Novoměstského a Žďárského mikroregionu. Řeč byla o dosavadních výsledcích projektu Místní agenda 21 pro malé obce. Hlavním výstupem prezentovaným na kulatém stole byly dokumenty Místních agend 21 a priority, které z těchto dokumentů vyplývají. Místní agendy 21 jsou zapracovány u deseti obcí zapojených do našeho projektu. Mluvilo se také o modelových řešeních pro vybrané priority, konkrétně pro bytovou výstavbu a úpravy návsí. Setkání se zúčastnili zástupci šestnácti obcí. Technické zabezpečení setkání jsme svěřili Dobrovolnickému centru Vysočina, se kterým máme dobré zkušenosti (http://www.dobrocentrum.org).
19. 10. 2006

Hledáme externí lektory

Sdružení Krajina hledá externí lektory na Dohodu o pracovní činnosti (úvazek 0,1-0,4) pro výpomoc s ekologickými výukovými programy. Upřednostňujeme pedagogickou praxi a přírodovědné vzdělání. Zájemce žádáme o zaslání přihlášky a životopisu e-mailem na krajinka@sdruzenikrajina.cz.
19. 10. 2006

Výběrová řízení na hlavní pracovní poměr ukončena

Sdružení Krajina ukončilo výběr uchazečů na všechny inzerované pracovní pozice na plný úvazek. Vzhledem k setrvačnosti inzerátů v tisku i na Internetu upozorňujeme zájemce, že přihlášky zaslané po 10.10.2006 již nejsou brány v potaz. Děkujeme za pochopení.
10. 10. 2006

Sázení stromů 21. října 2006 aneb přežili jsme další rok

Zveme všechny příznivce na sázení stromů. Vrátíme se opět k aleji v Počítkách, kterou prodloužíme oběma směry, aby dostala konečný tvar.
Sejdeme se v sobotu 21.10. v 9:00 před chalupou Sdružení Krajina v Počítkách č.p. 2 - staré stavení s modrými okny na konci návsi. Pokud byste začátek nestihli, najdete nás na polní cestě za Počítkami směrem na Světnov (místní poradí - třeba na čísle 3, a nebo my na mobilu 775 239 691). Přijďte strávit příjemné dopoledne klidně s celou rodinou. O práci nejde tolik, jako o oslavu konce sezóny - bude občerstvení a pro vytrvalce odpoledne i oheň a uzenina :).
Vezměte si dobré boty, teplé oblečení a svačinku. Účastníci, kteří si přinesou rýč budou pochváleni, ale není to nezbytné.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>