26. 4. 2006

"Ruce k dílu na chalupě II"

Již podruhé pořádá Sdružení Krajina akci "Ruce k dílu na chalupě II". Přijeďte pomoci s budováním střediska v sobotu 6.5.2006. Sraz je v 10:00 hod. na chalupě v Počítkách č.p.2 (chalupa s modrými okny na návsi za kapličkou). Chtěli bychom, aby zde mohli od září 2006 probíhat ekovýchovné programy pro školy. Chalupa je po základní rekonstrukci, ale práce je zde stále nad hlavu. Plánujeme úpravu zahrady, vyklízení stáje a stodol atd. Sdružení přijedou svou prací podpořit již opakovaně členové základního článku Hnutí Brontosaurus Slunovrat, členové Sdružení Krajina i další fandové do přírody. Další informace na tel: 566 521 259, 732 344 970 nebo novackova@sdruzenikrajina.cz.
25. 4. 2006

Den Země v ZOO Jihlava se vydařil

Den Země v ZOO Jihlava navšívilo 2074 lidí. Počasí nám přálo. Děti si mohly užít zábavné kvízy, vyzkoušet si svůj hmat, čich i logické myšlení a zapojit se do her o přírodě. Mnoho návštěvníků mělo možnost poprvé vidět netopýra a vrápence a během krátké přednášky se dozvěděli spoustu zajímavostí. Doufáme, že se nám podaří tuto akci uspořádat i v příštím roce.
7. 4. 2006

Aktualizace stránek

Aktualizovali jsme obsah stránek o činnosti Sdružení Krajina. Budeme rádi za Vaše upozornění na případné nedostatky.
4. 3. 2006

Vydali jsme nový informační leták

V novém informačním letáku "Sdružení Krajina největší pozemkový spolek pečující o přírodu v ČR" můžete vidět fotografie s popisem z vybraných lokalit o které se staráme. Je to takový miniatlas s mapkou nejcennějších podmáčených luk. Leták vám na vyžádání rádi zašleme nebo je k vyzvednuní v naší kanceláři v Počítkách.
2. 3. 2006

Sdružení Krajina se stalo členem sítě ekoporaden STEP

Dne 28.2.2006 schválila Valná hromada Sítě ekologických poraden STEP přijetí Sdružení Krajina mezi členy této organizace zastřešující rozvinuté ekoporadny v ČR. STEP má v současnosti čtrnáct členů, Sdružení Krajina je jejím prvním členem v kraji Vysočina.
2. 3. 2006

Akce "Ptačí štěbetání" se zůčastnilo 299 žáků z 14 tříd

Na akci "Ptačí štěbetání", které připravilo Sdružení Krajina, pobočka SEV Krajinka, přišlo do dětského oddělení Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru n.S. v týdnu od 20.2. do 24.2. 06 14 tříd s 299 žáky. Každý žák si vyrobil malé ptačí krmítko, které si pověsí u školy či doma na zahradě. Žáci tak mají možnost pozorovat ptáky, které jim na krmítko přilétnou. Pro ptáky, kteří nám z daleka již v průběhu března přiletí, to jistě bude vítané sousto. Tuto záslužnou činnosti si žáci při programu zpříjemnili hrami, písničkami i poslechem ptačího zpěvu.
Zveme všechny hravé dospělé i rodiče s dětmi k ptačím hrátkám do dětského oddělení. Aktivity pro Vás budou připraveny do 10.3.06. V otvírací době dětského oddělení si můžete přijít vyzkoušet svůj hmat, čich i své logické myšlení i znalosti.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>