19. 3. 2007

Databáze Místních Agend 21

U pěti obcí, zapojených do našeho projektu, jsme podali Žádost o zařazení do Databáze MA21, z toho dvě (Křídla, Mirošov) již byly do kategorie Zájemců zapsány. Databáze MA21 představuje oficiální evidenci realizátorů MA21 v České republice. Je rozdělena do pěti kategorií (Zájemci, D,C,B,A), které by měly být odrazem úrovně realizace MA21 v dané obci, městě či regionu. Databáze je spravována Českou informační agenturou životního prostředí (CENIA) a naleznete ji na adrese http://ma21.cenia.cz/.

19. 3. 2007

Zápis ze sněmu Sdružení Krajina

Dne 24.2.2007 proběhl v Počítkách sněm Sdružení Krajina, na kterém byl Radou ustanoven zástupcem ředitele Ing. Tomáš Blažek a dále nový tajemník SEV Krajinka Bc. Michal Novák.  Zápis ze sněmu lze nalézt ve Vnitřních dokumentech.

1. 2. 2007

Sněm Sdružení Krajina

Jako každoročně se i letos koná sněm členů Sdružení Krajina. Termín je 24. února 2007, oficiální zahájení ve 14:00 hodin. Program začne zprávou o činnosti sdružení v roce 2006. Pokračovat se bude diskusí o činnosti a společným plánováním. Po přestávce budou členům podrobněji představeny projekty „MA21 pro malé obce“ a „Lidé v krajině“. Diskuze se bude dále rozvíjet při společné večeři a příjemném večerním posezení u kamen na chalupě v Počítkách.

31. 1. 2007

Hledáme spolehlivé dodavatele

Sdružení Krajina v rámci projektu Lidé v krajině vytváří databázi dodavatelů služeb. Databáze bude sloužit pro vyhledávání vhodných dodavatelů při zadávání zakázek v obcích zapojených do projektu. V první fázi jde především o dodavatele služeb z oblasti územního plánování, zemních a stavebních prací, geodetických prací, údržby zeleně atd. V případě zájmu o registraci do databáze nás neváhejte kontaktovat telefonicky nebo e-mailem. Pokud nám chcete pomoci s vyhledáváním kvalitních firem, uvítáme vaše doporučení a reference.
Tel: 566 521 259, 777 045 586, e-mail: blazek@sdruzenikrajina.cz.

8. 1. 2007

Ukončení veřejné sbírky

Ke dni 31.1.2007 bude ukončena veřejná sbírka Sdružení Krajina uspořádaná za účelem výkupů přírodně cenných pozemků a podpory ekologické výchovy. Po datu ukončení sbírky již není možno přijímat peněžité příspěvky na bankovním účtu zřízeném pro tento účel (č. účtu 189300014/0300).

15. 12. 2006

Plastové kůly od Transformu

Minulý měsíc jsme řešili problém s vyznačováním hranic podmáčených luk, o které pečujeme. Pokud totiž chceme čerpat na péči o louky zemědělské dotace, musí být jejich hranice v terénu viditelně označeny. Hledali jsme vhodný materiál, který by byl dostatečně trvanlivý, odolný proti vandalům a svým vzhledem příliš nenarušoval přírodní prostředí. Vybrali jsme plastové kůly vyráběné společností Transform a.s. Lázně Bohdaneč (http://www.recyklace.cz). Společnost Transform a.s. rychle reagovala na naši potřebu a dodala nám potřebný počet kůlů za výhodnou cenu. Společnosti Transform a.s. a zejména jejímu řediteli panu Janu Mecovi děkujeme za vstřícnost.
Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit