31. 5. 2006

Hrabání luk v roce 2006 - harmonogram pro dobrovolníky

Chcete nám pomoci s péčí o podmáčené louky? Uvítáme Vás na hrabání trávy.
V dokumentech naleznete rozpis termínů a luk, kde se můžeme potkat. Jen nezapomeňte, že kvůli organizaci je třeba se předem přihlásit.

2. 5. 2006

Ekovýchovné pobyty

S jarem Sdružení Krajina, pobočka SEV Krajinka opět zahájila ekovýchovné programy. Od dubna do června přijede pět tříd ZŠ z celé ČR na týden na Turistickou ubytovnu ve Skleném (u Fryšavy). Vždy jedna třída zde prožije týden plný zábavy a poznávání v přírodě.
Během týdne se snažíme v dětech probudit kladný vztak k přírodě a zprostředkovat jim její vnímání všemi smysly. Zajímavími aktivitami upoutáváme jejich pozornost k problematice životního prostředí a ochrany přírody. Velký důraz klademe na pocity a zážitky. Děti si velice oblíbili např. hru na strom a lýkožrouty, malování barvami z přírody, výrobu exhaustorů a zkoumání přírody s jejich pomocí.
O tyto pobytové programy je ze strany škol velký zájem, protože zde děti mohou poznávat přírodu na vlastní kůži. Praktickými činnostmi si osvojí vědomosti ze školy a odvezou si spoustu zážitků, které je motivují k ohleduplnému chování k přírodě i lidem kolem sebe.

2. 5. 2006

Zveřejněna výroční zpráva za rok 2005

Sdružení Krajina vydalo výroční zprávu za rok 2005. Její elektronickou podobu najdete v dokumentech. Podařilo se nám úspěšně uzavřít dvouletý grant z programu Phare. Úspěšně jsme zahájili program výkupu cenných luk. Byla zřízena pobočka SEV Krajinka - zabývá se ekovýchovnou činností, která se rozrostla personálně i rozsahem zrealizovaných akcí a programů. Kanceláře Sdružení Krajina se přemístily do odkoupené staré chalupy v obci Počítky, kde jsme zajistili opravy vnitřních prostor.
26. 4. 2006

"Ruce k dílu na chalupě II"

Již podruhé pořádá Sdružení Krajina akci "Ruce k dílu na chalupě II". Přijeďte pomoci s budováním střediska v sobotu 6.5.2006. Sraz je v 10:00 hod. na chalupě v Počítkách č.p.2 (chalupa s modrými okny na návsi za kapličkou). Chtěli bychom, aby zde mohli od září 2006 probíhat ekovýchovné programy pro školy. Chalupa je po základní rekonstrukci, ale práce je zde stále nad hlavu. Plánujeme úpravu zahrady, vyklízení stáje a stodol atd. Sdružení přijedou svou prací podpořit již opakovaně členové základního článku Hnutí Brontosaurus Slunovrat, členové Sdružení Krajina i další fandové do přírody. Další informace na tel: 566 521 259, 732 344 970 nebo novackova@sdruzenikrajina.cz.
25. 4. 2006

Den Země v ZOO Jihlava se vydařil

Den Země v ZOO Jihlava navšívilo 2074 lidí. Počasí nám přálo. Děti si mohly užít zábavné kvízy, vyzkoušet si svůj hmat, čich i logické myšlení a zapojit se do her o přírodě. Mnoho návštěvníků mělo možnost poprvé vidět netopýra a vrápence a během krátké přednášky se dozvěděli spoustu zajímavostí. Doufáme, že se nám podaří tuto akci uspořádat i v příštím roce.
7. 4. 2006

Aktualizace stránek

Aktualizovali jsme obsah stránek o činnosti Sdružení Krajina. Budeme rádi za Vaše upozornění na případné nedostatky.
Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>