24. 2. 2006

Výstava o pozemkovém spolku a nabídka pohledů

V dokumentech si můžete prohlédnout plakáty, které jsme v roce 2005 přichystali na výstavy o pozemkovém spolku Sdružení Krajina. Kromě vyvěšené verze existuje i verze delší, o třech plakátech. Zároveň najdete i náhled pohledů z květnatých luk, o které se staráme, které nabízíme k distribuci.

17. 2. 2006

"Ptačí štěbetání" ve Žďárské knihovně

Dětské oddělení Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru nad Sázavou navštíví v týdnu od 20.2. do 24.2. třídy základních škol Žďárska. Pracovníci Sdružení Krajina, pobočky SEV Krajinka zde pro děti připravili zajímavý program "Ptačí štěbetání". Během asi 90 min. děti přichystají hostinu pro páky ve formě krmítek z přírodních materiálů, vyzkouší si, jak se chodí s ptačí nohou, poslechnou ptačí štěbetání, zazpívají si a zapojí se do spoutu dalších zajímavých aktivit.
Tato akce bude probíhat pro školy v dopoledních hodinách. V otvírací době dětského oddělení zveme rodiče s dětmi i hravé dospělé k ptačím hrátkám. V někoílika zastaveních si můžete vyzkoušet svůj hmat, čich i své logické myšlení i znalosti.

16. 2. 2006

Prohlédněte si naše louky

Na webových stránkách jsme po delší přípravě zprovoznili katalog lokalit, kde zajišťujeme ruční kosení. Kromě fotografií naleznete i orientační mapky. Katalog není zcela úplný - chybí několik lokalit, které se nacházejí mimo výseč přehledové mapy, a několik na kterých zahajujeme činnost nově.

25. 1. 2006

Vyvěšeny další dokumenty

Zejména nové členy upozorňujeme na řadu nově vyvěšených základních dokumentů. V souvislostilosti s blížícím se jednáním sněmu Sdružení Krajina 4.února jsme se rozhodli oproti dřívějšímu rozesílání materiálů raději pro tuto formu.
13. 12. 2005

Volejte 566 521 259 - konečně máme telefon do kanceláře

Po třech měsících nám byla zřízena pevná telefonní linka v nové kanceláři. Můžete s námi nyní pohodlně mluvit na čísle 566 521 259. Za nesnáze způsobené naší dosavadní zhoršenou dostupností se omlouváme. Věřte, že jsme v tom nevinně.

25. 11. 2005

Proběhla aukce uměleckých děl

V pondělí 21. listopadu 2005 úspěšně proběhla v Domě umění města Brna
„3. předvánoční benefiční AUKCE UMĚLECKÝCH DĚL“.
Na aukci se vydražila díla celkem za 150 000,-Kč. Do 8. prosince 2005 benefice pokračuje internetovou aukcí. Internetový katalog uměleckých děl s návodem, jak dražit po internetu, naleznete na www.nadace.veronica.cz . Můžete zde shlédnout všechna díla, která byla dražena. Katalog bude průběžně doplňován o díla, která nebyla zařazena do aukce v Domě umění. Ceny děl v tomto katalogu jsou stanoveny s ohledem na benefiční  charakter aukce a díky laskavosti dárců - umělců v řadě případů jako nižší a v žádném případě neodpovídají cenám na trhu. Výtěžek z aukce bude použit na výkupy podmáčených luk, o které se stará Sdružení Krajina. Přednostně budou vykoupeny nejcennější lokality, kterým hrozí zánik nežádoucím využitím
- PR Havranka, PR Niva Doubravy a louky v Jeníkově. Vlastníkem se stane Sdružení Krajina, které zajistí trvalou péči o tyto ojedinělé lokality.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>