4. 3. 2006

Vydali jsme nový informační leták

V novém informačním letáku "Sdružení Krajina největší pozemkový spolek pečující o přírodu v ČR" můžete vidět fotografie s popisem z vybraných lokalit o které se staráme. Je to takový miniatlas s mapkou nejcennějších podmáčených luk. Leták vám na vyžádání rádi zašleme nebo je k vyzvednuní v naší kanceláři v Počítkách.
2. 3. 2006

Sdružení Krajina se stalo členem sítě ekoporaden STEP

Dne 28.2.2006 schválila Valná hromada Sítě ekologických poraden STEP přijetí Sdružení Krajina mezi členy této organizace zastřešující rozvinuté ekoporadny v ČR. STEP má v současnosti čtrnáct členů, Sdružení Krajina je jejím prvním členem v kraji Vysočina.
2. 3. 2006

Akce "Ptačí štěbetání" se zůčastnilo 299 žáků z 14 tříd

Na akci "Ptačí štěbetání", které připravilo Sdružení Krajina, pobočka SEV Krajinka, přišlo do dětského oddělení Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru n.S. v týdnu od 20.2. do 24.2. 06 14 tříd s 299 žáky. Každý žák si vyrobil malé ptačí krmítko, které si pověsí u školy či doma na zahradě. Žáci tak mají možnost pozorovat ptáky, které jim na krmítko přilétnou. Pro ptáky, kteří nám z daleka již v průběhu března přiletí, to jistě bude vítané sousto. Tuto záslužnou činnosti si žáci při programu zpříjemnili hrami, písničkami i poslechem ptačího zpěvu.
Zveme všechny hravé dospělé i rodiče s dětmi k ptačím hrátkám do dětského oddělení. Aktivity pro Vás budou připraveny do 10.3.06. V otvírací době dětského oddělení si můžete přijít vyzkoušet svůj hmat, čich i své logické myšlení i znalosti.

24. 2. 2006

Prodloužena sbírka Dejme prostor přírodě

Vzhledem k množství materiálů zmiňujících veřejnou sbírku Sdružení Krajina na výkupy přírodně cenných pozemků jsme se rozhodli odsunout o rok její ukončení. Se souhlasem Krajského úřadu Vysočina byla sbírka prodloužena do 31.1.2007.
24. 2. 2006

Výstava o pozemkovém spolku a nabídka pohledů

V dokumentech si můžete prohlédnout plakáty, které jsme v roce 2005 přichystali na výstavy o pozemkovém spolku Sdružení Krajina. Kromě vyvěšené verze existuje i verze delší, o třech plakátech. Zároveň najdete i náhled pohledů z květnatých luk, o které se staráme, které nabízíme k distribuci.

17. 2. 2006

"Ptačí štěbetání" ve Žďárské knihovně

Dětské oddělení Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru nad Sázavou navštíví v týdnu od 20.2. do 24.2. třídy základních škol Žďárska. Pracovníci Sdružení Krajina, pobočky SEV Krajinka zde pro děti připravili zajímavý program "Ptačí štěbetání". Během asi 90 min. děti přichystají hostinu pro páky ve formě krmítek z přírodních materiálů, vyzkouší si, jak se chodí s ptačí nohou, poslechnou ptačí štěbetání, zazpívají si a zapojí se do spoutu dalších zajímavých aktivit.
Tato akce bude probíhat pro školy v dopoledních hodinách. V otvírací době dětského oddělení zveme rodiče s dětmi i hravé dospělé k ptačím hrátkám. V někoílika zastaveních si můžete vyzkoušet svůj hmat, čich i své logické myšlení i znalosti.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>