14. 11. 2005

Benefiční aukce uměleckých děl

V pondělí 21. listopadu 2005 v 18:00 hodin v Domě umění města Brna se koná
„3. předvánoční benefiční AUKCE UMĚLECKÝCH DĚL“.
 Tato prestižní akce se koná se záštitou pana Bolka Polívky a ředitele VAS, a.s.  Díla do aukce věnovalo přes 100 umělců z celé republiky jako např. Olbram Zoubek, Vlastimil Zábranský nebo Tomáš Rossí.
Aukci již třetím rokem pořádá Nadace Veronica, která je největší moravskou nadací zaměřenou na ochranu přírody, krajiny a životního prostředí v ČR. Je členem organizace Fórum dárců ČR a dodržuje etický kodex nadací. Patronkou nadace je mezzosopranistka Magdalena Kožená.
V letoším roce se Nadace Veronica rozhodla svoje úsilí napřít na pomoc vzácným rašeliništním loukám na Vysočině. Tyto podmáčené květnaté louky po staletí dotvářely krajinu Vysočiny a nabízeli útočiště pro řadu rostlin a živočichů. V současné době jich zbyla jen malá část. O mnoho z nich se stará Sdružení Krajina, které zajišťuje jejich pravidelné ruční kosení. Sdružení Krajina je občanským sdružením pečujícím o největší plochy chráněných luk v ČR.Výtěžek z aukce bude použit na výkupy luk.
Zváni jsou všichni milovníci přírody a umění. Sčítací vstupné na aukci je 20,-Kč. Dražební číslo se vydává oproti vratné záloze 100 Kč. Platbu za vydražená díla je možné provést v hotovosti po skončení aukce nebo platební kartou. Následovat bude společenská část večera s občerstvením a cimbálovou muzikou Veronica.

26. 10. 2005

Ukončení pobytových programů

Dne 19.10.05 jsme úspěšně ukončili výukové pobytové programy pro základní a střední školy.V prvním pololetí školnho roku probíhaly týdenní pobyty pro ZŠ a třidenní pro SŠ. Cílem těchto programů je vést účastníky ke kladnému vztahu k přírodě a ke spolupráci v kolektivu. Snažíme se dávat dětem a studentům větší prostor pro vyjádření a seberealizaci. Budeme se na vás opět těšit na jaře 2006. V dokumentech najdete naši nabídku.
24. 10. 2005

Programy na školách

Od listopadu budou opět probíhat výukové programy na mateřských a základních školách. Nabídku naleznete v sekci dokumenty.
17. 10. 2005

Ruce k dílu na chalupě

Dne 15.10.05. úspěšně proběhla brigáda v Počítkách. Z řad dobrovolníků jsme vytvořili dobrý tým a společnými silami jsme udělali mnoho práce. Zřídilila se lesní školka pro budoucí vysadbu do krajiny, vytřídilo se mnoho nepotřebného materiálu ze stodol a zasadilo se 138 stromů sedmi druhů. Nechyběl ani humor a dobrá nálada. Všem zúčastněným mnohokrát děkujeme.

21. 9. 2005

Nadace Veronica podpoří záchranu rašelinných luk

Nadace Veronica nabídla Sdružení Krajina pomoc při výkupu cenných rašelinných luk. Přispěje obnosem získaným z každoročně pořádané aukce uměleckých děl výtvarníků z celé republiky. Aukce proběhne poslední týden v listopadu v Brně. Zájemcům pošleme pozvánku - stačí poslat e-mail na info@sdruzenikrajina.cz. Nemůžete-li být v Brně osobně, budete moci navštívit internetový katalog děl na www.nadace.veronica.cz.
12. 9. 2005

Sdružení Krajina v nových prostorách

Jak jsme již avizovali, od září nás již nezastihnete ve Žďáře nad Sázavou ale ve staré chalupě v Počítkách (4 km severně od Žďáru) č.p. 2. Dosud nebyla zřízena pevná telefonní linka. Telefonický kontakt je tak možný pouze mobilním telefonem (775 239 691). V průběhu měsíce by měl být tendo nedostatek odstraněn.
Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>