7. 4. 2006

Aktualizace stránek

Aktualizovali jsme obsah stránek o činnosti Sdružení Krajina. Budeme rádi za Vaše upozornění na případné nedostatky.
4. 3. 2006

Vydali jsme nový informační leták

V novém informačním letáku "Sdružení Krajina největší pozemkový spolek pečující o přírodu v ČR" můžete vidět fotografie s popisem z vybraných lokalit o které se staráme. Je to takový miniatlas s mapkou nejcennějších podmáčených luk. Leták vám na vyžádání rádi zašleme nebo je k vyzvednuní v naší kanceláři v Počítkách.
2. 3. 2006

Sdružení Krajina se stalo členem sítě ekoporaden STEP

Dne 28.2.2006 schválila Valná hromada Sítě ekologických poraden STEP přijetí Sdružení Krajina mezi členy této organizace zastřešující rozvinuté ekoporadny v ČR. STEP má v současnosti čtrnáct členů, Sdružení Krajina je jejím prvním členem v kraji Vysočina.
2. 3. 2006

Akce "Ptačí štěbetání" se zůčastnilo 299 žáků z 14 tříd

Na akci "Ptačí štěbetání", které připravilo Sdružení Krajina, pobočka SEV Krajinka, přišlo do dětského oddělení Knihovny M.J.Sychry ve Žďáru n.S. v týdnu od 20.2. do 24.2. 06 14 tříd s 299 žáky. Každý žák si vyrobil malé ptačí krmítko, které si pověsí u školy či doma na zahradě. Žáci tak mají možnost pozorovat ptáky, které jim na krmítko přilétnou. Pro ptáky, kteří nám z daleka již v průběhu března přiletí, to jistě bude vítané sousto. Tuto záslužnou činnosti si žáci při programu zpříjemnili hrami, písničkami i poslechem ptačího zpěvu.
Zveme všechny hravé dospělé i rodiče s dětmi k ptačím hrátkám do dětského oddělení. Aktivity pro Vás budou připraveny do 10.3.06. V otvírací době dětského oddělení si můžete přijít vyzkoušet svůj hmat, čich i své logické myšlení i znalosti.

24. 2. 2006

Prodloužena sbírka Dejme prostor přírodě

Vzhledem k množství materiálů zmiňujících veřejnou sbírku Sdružení Krajina na výkupy přírodně cenných pozemků jsme se rozhodli odsunout o rok její ukončení. Se souhlasem Krajského úřadu Vysočina byla sbírka prodloužena do 31.1.2007.
24. 2. 2006

Výstava o pozemkovém spolku a nabídka pohledů

V dokumentech si můžete prohlédnout plakáty, které jsme v roce 2005 přichystali na výstavy o pozemkovém spolku Sdružení Krajina. Kromě vyvěšené verze existuje i verze delší, o třech plakátech. Zároveň najdete i náhled pohledů z květnatých luk, o které se staráme, které nabízíme k distribuci.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit