Zvětšit21. 3. 2016

Co se chystá v PR Meandry Svratky u Milov

Rádi bychom vás pozvali ve čtvrtek 31. 3 od 17:00 do Obecní kavárny v Křižánkách (Moravské Křižánky 116). Představíme zde současný stav nejmladší přírodní rezervace ve Žďárských vrších - PR Meandry Svratky u Milov, místními nazývané Rychtářky. Nastíníme také její budoucnoust a plánované revitalizační zásahy. Pokud vás zajímá osud této nádherné nivy řeky Svratky, neváhejte a přijďte si poslechnout, co se bude dít.

Zvětšit11. 3. 2016

Za málo peněz hodně muziky!

Staňte se členem Klubu dárců. Již malou částkou můžete podpořit praktickou péči o krajinu a naší činnost.  Je to jednoduché, stačí ve vaší bance zadat trvalý příkaz k úhradě ve prospěch účtu 2100922271/2010 a připojit se tak k ostatním dárcům (při zadávání příkazu na bankovním účtu napište prosíme do zprávy pro příjemce svoje příjmení a heslo dar). Již dlouho se snažíme o zdroj financování, který by byl nezávislý na státu a ušetřil nás i peníze od zdlouhavých byrokratických postupů.  Částka získaná v rámci Klubu dárců bude využita efektivně a zajistí stabilní péči o přírodu. Možná si sice občas budete muset odpustit večeři v restauraci nebo se držet zkrátka na fakt hustý pařbě, vězte ale, že toto všechno vám vynahradí nejen pohled na malebnou krajinu kolem vás, ale také my na nějaké z našich fakt hustých akcí J Pokud jsme vás dostatečně nalákali a přijde vám tato myšlenka stejně skvělá, jako nám, neváhejte, kontaktujte nás na info@sdruzenikrajina.cz a vstupte do Klubu Dárců Sdružení Krajina.

Zvětšit22. 2. 2016

Inspirovali jsme ostatní

S radostí oznamujeme, že model "Přírodní učebny" se rozšířil do dalšího města. Spřátelená organizace Mokřady - ochrana a management v rámci projektu "Mokřadní učebna Kalvárie" vybuduje tůně nedaleko centra města Jihlavy na sídlišti Březinova. Učebna bude sloužit nejen obojživelníkům a jiným mokřadním druhům, ale také k terénní výuce dětí ze ZŠ Otakara Březiny. Je to pro ně možnost, jak si vyzkoušet nabyté vědomosti v praxi. V rámci tohoto projektu se zároveň dotiskne naše brožura "Deník Badatele - Jak se žije v tůních", která bude dětem sloužit jako předloha k jejich bádání. Jsme rádi, že je vzor projektu "Přírodní učebna" stále v kurzu a doufáme, že tomu tak bude i dál.

Zvětšit8. 2. 2016

Poznejte nás z blízka

Jako již tradičně, také tento rok pořádáme setkání neziskových organizací působících v krajii Vysočina. Tentokrát se uskuteční 27.2.2016 ve Ctiboři v budově školy od 10:00. Pokud vás zajímá, jak funguje naše síť neziskovek, co děláme a načem spolupracujeme, čím se zabývají nejrůznější neziskové organizace, neváhejte a přijďte. Poznáte spoustu supr spolků a lidí, kteří se ze všech sil snaží, aby pobyt v krajině, jež nás obklopuje, byl balzámem pro duši a v případě mnohých dobrovolnických akcí pro veřejnost často také pro tělo :-) Součástí této akce bude také setkání členů KOUS (Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací Vysočiny). Více informací se dozvíte v přiložené pozvánce. Děkujeme také spolku Ctibořská náves za zajištění prostor a pomoc s organizací setkání.

Zvětšit29. 1. 2016

Relaxujte v centru Města

Ve spolupráci s Novým Městem na Moravě rozjíždíme  projekt "Relaxační park Bezděčka", který má za úkol zpestřit přírodu přímo uprostřed Nového Města. Záměrem projektu je revitalizace prostoru nivy potoka Bezděčky, v úseku od obchodního domu Billa po ulici Luční. Objevit by se zde mohly nové stromy, tůně, naučná stezka, interaktivní hrací prvky pro děti nebo třeba zážitkový chodník. Zpřístupněn bude také samotný potok Bezděčka. Před nedávnem se k záměru přidala i obecně prospěšná společnost  Portimo, která zde navrhuje vybudování zázemí pro venkovní aktivity mladých lidí v podobě workoutového a parkurového hřiště. Lokalitou by mohla procházet i běžecká trasa, vedoucí od městských lázní směrem na Olešnou. Tento nápad pochází zase z dílny Tělovýchovné jednoty Nové Město. Smyslem záměru je podpořit přírodní funkce biokoridoru procházejícího městem a zároveň sem přivést, lidi kteří by zde měli možnost relaxovat příjemnou procházkou, něco nového se dovědět nebo potrénovat tělo sportem. Všechno je to ještě v plenkách, ale věříme, že to dotáhneme do zdárného konce a společně se potkáme na slavnostním otevření ;-)

Zvětšit21. 1. 2016

Neusnuli jsme na vavřínech!

Zdravíme vás v novém roce ze zasněžených Počítek. Nebojte se, neusnuli jsme na vavřínech, pracujeme, až se z nás kouří :-) Na některé naše louky chystáme nové infopanely, na kterých si přečtete spoustu zajímavých informací o lokalitě a její údržbě. Dokončujeme také rozhovory s pamětníky starého hospodaření a začínáme pracovat na publikaci, ve které bychom rádi shrnuli všechny informace, které se nám do této doby podařilo získat. Publikace bude zaměřena převážně na dřívejší hospodaření na podmáčených loukách, ale i na hospodaření lidí v přírodě obecně. Nutno přiznat, že sebrané informace jsou často velmi zajímavé, někdy odporující dnešním pravidlům. Doufáme, že se nám je podaří přivést do praxe, neboť i my chceme být dobrými hospodáři. Takže se těšte a držte nám palce, ať se nám to všechno povede.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>