Zvětšit24. 11. 2015

Sdružeňový teambuilding

Pochlapili jsme se a vyrazili do terénu zkouknout starší výsaby stromořadí. Vrostlé stromy jsme osvobodili ze spárů pletiva, těm méně úspěšnějším jsme jejich obranou klícku opravili a případně jim vyměnili uhnilé kůly za novou pevnou oporu . Odměnou nám bylo luxusní, byť trochu studené počasí, parádní výhledy a hlavně...znáte to...ten skvělý pocit s dobře vykonané práce :-)

Ani letos jsme s výsadbami nezaháleli, a tak se Studniční i kolemjdoucí mohou radovat z nové aleje lemující cestu od Studnic  směrem na Pohledeckou skálu. Na video ze sázení se můžete kouknout zde.

Zvětšit9. 11. 2015

Stříhání oveček

V neděli 15. 11. 2015 od 14:00 se na pastvině v Počítkách u Žďáru nad Sázavou uskuteční podzimní stříhání oveček. Sdružení Krajina zve všechny děti i dospělé a tuto velkolepou podívanou. Na vlastní oči uvidíte veškeré slasti i strasti stříhání ovcí. Pokocháte se zručností profesionálních střihačů a dozvíte se spoustu zajímavých informací o ovčí vlně, jejích vlastnostech, zpracování a využití. K dispozici vám bude místí zkušený ovčák, který vám ochotně zodpoví vaše zvídavé dotazy. Pokud vás tedy například zajímá, kde se bere tolik používaný lanolin nebo co je to ovčí rouno, věřte, že se to zde určitě dozvíte. Sraz všech účastníku je ve 14:00 u sídla Sdružení Krajina, Počítky 2. Poté se všichni společně přesuneme na pastvinu, kde se bude vše odehrávat. V případě nepříznivého počasí bude celá akce probíhat pod střechou stodoly přímo v sídle Sdružení Krajina.

Zvětšit2. 11. 2015

Plesovou sezónu roztančí kloboukový bál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 14. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát ve stylu honosných i skromných klobouků, huček a jiných pokrývek hlavy. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big Band Chrudim a elektroswingová kapela MOVE BREAKERS. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Novinkou letošního bálu bude klobouková dílnička, kde si každý bude moci vytvořit klobouk podle svých představ. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejoriginálnější kloubouk“. Proto neváhejte a začněte shánět svůj stylový klobouk. Vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples budou k dostání v předprodeji od 16. října v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč.

Zvětšit21. 10. 2015

Výsadba stromořadí na Studnicích

Sdružení Krajina zve všechy na tradiční podzimní sázení stromů. Tentokrát budeme vysazovat listnaté a ovocné stromy podél polní cesty vedoucí ze Studnic směrem na paseckou skálu (po zelené turistické značce). Až stromy vysázíme, přesuneme se do sídla Sdružení Krajina v Počítkách, kde bude následovat trachtace a bohatý kulturně-degustační program. Můžete zde poklábosit s přáteli nebo se seznámit s novými lidmi.

Sraz účastníků je v sobotu 7.11. v 9:30 u Turistické chaty na Studnicích.

Bližší informace najdete na přiložené pozvánce. Těšíme se na vás!

Zvětšit6. 10. 2015

Významná česká osobnost zavítá na Vysočinu

Ve čtvrtek 15. října od 18:00 obohatí naše znalosti přední český sociální a kulturní ekolog PhDr. Ivan Rynda.  Vidět a slyšet ho můžete v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě,  v rámci jeho přednášky na téma „Smysl a nesmysl v ochraně přírody – a v našem životě“, kam jste všichni srdečně zváni. Společně se pobavíme o tom, co všechno nám příroda dává, proč má smysl ji chránit pro ni samotnou a proč bychom ji měli chránit pro sebe. Zamyslíme se nad tím, proč máme rádi přírodu, ale nemáme rádi ochranáře a co může pro přírodu a krajinu udělat každý z nás tam, kde žije, ať je to město, venkov, občanské sdružení nebo politika. A proč nic neděláme, i když je to vlastně nesmysl. Pro mlsné jazýčky bude během celé akce přichystáno občerstvení, které pro vás připraví vyhlášená novoměstská kavárna Caffé Stone, jež se přímo v Horáckém muzeu na pár hodin promění v "Ekologickou kavárnu". Přednáška se koná v rámci výstavy Žít v Krajině, kterou pořádá Sdružení Krajina, a která je k vidění v Horáckém muzeu do 25.10.2015.

Zvětšit2. 10. 2015

Vytvořte si stylovou dekoraci

V úterý 6.10. od 16:00 jste všichni srdečně zváni na Tvořivé odpoledne do Horáckého muzea. Společně se zde sejdeme, abychom si vytvořili stylové podzimní věnečky z přírodnin, které budou dokonalou ozdobou vašeho bytu. Materiály pro tvoření pro vás budou přichystány. Pokud by vám ale cestou do práce či při procházce cvrnklo o nos něco, bez čeho si nedovedete podzimní veneček představit, budeme rádi, když to přinesete s sebou. Tak vemte děti, kamarády a kamarádky a v úterý se těšíme na viděnou!

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44  >>