Zvětšit16. 12. 2015

PF 2016

Milí přátelé, rádi bychom vám všem popřáli pohodové a hlavně prudce odpočinkové Vánoce. V novém roce, ať jste zdraví, vše se vám daří a máte se skvěle. Děkujeme vám, že nám stále zachováváte svojí přízeň. I v dalším roce uděláme všechno pro to, abychom vaši důvěru nezklamali. Pro tento rok se s vámi celá sestava ze Sdružení Krajina loučí a těšíme se na shledanou v lednu ;-)

Zvětšit7. 12. 2015

Putovní výstava se přesouvá do Borů

Ti, kdo jste ještě naší skvělou výstavu o praktické ochraně přírody neviděli, spěchejte do Borů u Velkého Meziříčí. K vidění zde opět bude osm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Vernisáž výstavy proběhne dne 8.12.2015 od 10:00 v ZŠ Bory (před tělocvičnou).
Výstava zde bude přístupná do konce roku. Poté se přesune na Obecní úřad v Borech, kde ji budete moci spatřit až do 20. ledna.
Těší se na vás Sdružení Krajina!

Zvětšit3. 12. 2015

Rozbalte si pod stromečkem podmáčenou louku.

Ponožky, spodní prádlo, kosmetika, tričko. Ne že by to nebyly věci užitečné, ale po třicáté páté už to začíná být trochu nuda. Co si takhle ty letošní vánoce trochu oživit. Darujte svým blízkým podmáčenou louku plnou vzácných rostlin a živočichů. Dárek je to trochu netradiční, nicméně kdo z nás se může pochlubit, že se přes vánoce stal držitelem překrásného certifikátu, který dokládá vlastnictví, byť jen symbolické, k určité podmáčené louce. Obdarovaného určitě u srdce nesmírně zahřeje také to, že se podílí na udržení dobrého stavu lokality a tím i celé mozaiky přírodních stanovišť krajiny Vysočiny. Certifikát můžete zakoupit v jakékoliv hodnotě od 300 Kč. Výše příspěvku se odráží v ploše louky, kterou bude obdarovaný vlastnit. Nicméně jak známo na milovaných osobách se nemá šetřit, takže neváhejte a objednávejte.

Certifikát k symbolickému vlastnictví části podmáčené louky můžete zakoupit v rámci veřejné sbírky Stopa v krajině pořádané Sdružením Krajina. Účelem sbírky je shromáždit dostatečné množství peněz tak, abychom byli schopni zajistit pravidelnou každoroční péči o podmáčené květnaté louky. Záměrem našeho snažení je vytvořit na státu nezávislý systém péče o krajinu kolem nás. Více na www.stopavkrajina.cz.

Zvětšit26. 11. 2015

Budeme tam taky!

S radostí vám oznamujeme, že ani tentokrát jsme nevyměkli a opět se s vámi setkáme na Adventním dobročinném jarmarku v Novém Městě na Moravě. Stejně jako ostatní stánky i ten náš bude otevřený v neděli 29.11. od 14:00. Spolu s tovřivými ženami a dětmi jsme pro vás připravili nádherné vánoční dekorace, které jinde nekoupíte. Ty, jež jsou pozadu s pečením jistě potěšíme lahodnými domácími perníčky. Takže neváhejte, přijďte nakoupit a podpořit tak péči o podmáčené louky v naší krajině.

Zvětšit24. 11. 2015

Sdružeňový teambuilding

Pochlapili jsme se a vyrazili do terénu zkouknout starší výsaby stromořadí. Vrostlé stromy jsme osvobodili ze spárů pletiva, těm méně úspěšnějším jsme jejich obranou klícku opravili a případně jim vyměnili uhnilé kůly za novou pevnou oporu . Odměnou nám bylo luxusní, byť trochu studené počasí, parádní výhledy a hlavně...znáte to...ten skvělý pocit s dobře vykonané práce :-)

Ani letos jsme s výsadbami nezaháleli, a tak se Studniční i kolemjdoucí mohou radovat z nové aleje lemující cestu od Studnic  směrem na Pohledeckou skálu. Na video ze sázení se můžete kouknout zde.

Zvětšit9. 11. 2015

Stříhání oveček

V neděli 15. 11. 2015 od 14:00 se na pastvině v Počítkách u Žďáru nad Sázavou uskuteční podzimní stříhání oveček. Sdružení Krajina zve všechny děti i dospělé a tuto velkolepou podívanou. Na vlastní oči uvidíte veškeré slasti i strasti stříhání ovcí. Pokocháte se zručností profesionálních střihačů a dozvíte se spoustu zajímavých informací o ovčí vlně, jejích vlastnostech, zpracování a využití. K dispozici vám bude místí zkušený ovčák, který vám ochotně zodpoví vaše zvídavé dotazy. Pokud vás tedy například zajímá, kde se bere tolik používaný lanolin nebo co je to ovčí rouno, věřte, že se to zde určitě dozvíte. Sraz všech účastníku je ve 14:00 u sídla Sdružení Krajina, Počítky 2. Poté se všichni společně přesuneme na pastvinu, kde se bude vše odehrávat. V případě nepříznivého počasí bude celá akce probíhat pod střechou stodoly přímo v sídle Sdružení Krajina.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>