Zvětšit2. 11. 2015

Plesovou sezónu roztančí kloboukový bál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 14. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát ve stylu honosných i skromných klobouků, huček a jiných pokrývek hlavy. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big Band Chrudim a elektroswingová kapela MOVE BREAKERS. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Novinkou letošního bálu bude klobouková dílnička, kde si každý bude moci vytvořit klobouk podle svých představ. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejoriginálnější kloubouk“. Proto neváhejte a začněte shánět svůj stylový klobouk. Vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples budou k dostání v předprodeji od 16. října v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč.

Zvětšit21. 10. 2015

Výsadba stromořadí na Studnicích

Sdružení Krajina zve všechy na tradiční podzimní sázení stromů. Tentokrát budeme vysazovat listnaté a ovocné stromy podél polní cesty vedoucí ze Studnic směrem na paseckou skálu (po zelené turistické značce). Až stromy vysázíme, přesuneme se do sídla Sdružení Krajina v Počítkách, kde bude následovat trachtace a bohatý kulturně-degustační program. Můžete zde poklábosit s přáteli nebo se seznámit s novými lidmi.

Sraz účastníků je v sobotu 7.11. v 9:30 u Turistické chaty na Studnicích.

Bližší informace najdete na přiložené pozvánce. Těšíme se na vás!

Zvětšit6. 10. 2015

Významná česká osobnost zavítá na Vysočinu

Ve čtvrtek 15. října od 18:00 obohatí naše znalosti přední český sociální a kulturní ekolog PhDr. Ivan Rynda.  Vidět a slyšet ho můžete v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě,  v rámci jeho přednášky na téma „Smysl a nesmysl v ochraně přírody – a v našem životě“, kam jste všichni srdečně zváni. Společně se pobavíme o tom, co všechno nám příroda dává, proč má smysl ji chránit pro ni samotnou a proč bychom ji měli chránit pro sebe. Zamyslíme se nad tím, proč máme rádi přírodu, ale nemáme rádi ochranáře a co může pro přírodu a krajinu udělat každý z nás tam, kde žije, ať je to město, venkov, občanské sdružení nebo politika. A proč nic neděláme, i když je to vlastně nesmysl. Pro mlsné jazýčky bude během celé akce přichystáno občerstvení, které pro vás připraví vyhlášená novoměstská kavárna Caffé Stone, jež se přímo v Horáckém muzeu na pár hodin promění v "Ekologickou kavárnu". Přednáška se koná v rámci výstavy Žít v Krajině, kterou pořádá Sdružení Krajina, a která je k vidění v Horáckém muzeu do 25.10.2015.

Zvětšit2. 10. 2015

Vytvořte si stylovou dekoraci

V úterý 6.10. od 16:00 jste všichni srdečně zváni na Tvořivé odpoledne do Horáckého muzea. Společně se zde sejdeme, abychom si vytvořili stylové podzimní věnečky z přírodnin, které budou dokonalou ozdobou vašeho bytu. Materiály pro tvoření pro vás budou přichystány. Pokud by vám ale cestou do práce či při procházce cvrnklo o nos něco, bez čeho si nedovedete podzimní veneček představit, budeme rádi, když to přinesete s sebou. Tak vemte děti, kamarády a kamarádky a v úterý se těšíme na viděnou!

Zvětšit15. 9. 2015

Žabáci v Horáckém muzeu

Již ve čtvrtek 17.9. od 16:00 se v Horáckém muzeu uskuteční přednáška předního českého "žabologa" Mgr. Jaromíra Maštery na téma O obojživelnících Vysočiny. Neváhejte a navštivte tuto jedinečnou událost, jež se koná v rámci výstavy ŽÍT V KRAJINĚ. Nejen, že se dozvíte vše o obojživelnících, které můžete potkat v naší krajině, ale také na vlastní oči uvidíte, co se ukrývá v temných hlubinách tůní. Občerstvení pro vás připraví vyhlášená novoměstská kavárna Caffé Stone, jež se na pár hodin promění v kavárnu "U Přejeté žáby".

Zvětšit7. 9. 2015

Ovčácká stezka

Přiďte se v neděli 27.9. od 14:00 zábavnou formou seznámit s ovečkami. Pro děti bude připraven pohádkový okruh po pastvinách, na kterém budou plnit úkoly spojené s chovem ovcí. Vyzkouší si jak se zakládá pastvina, jak se chytají ovečky, jak zahnat největšího predátora ovcí - lišku a spoustu dalších a dalších úkolů. Za splnění všech úkolů bude na děti čekat odměněna. Chcete-li se této skvělé akce zúčastnit, zajistěte si včas úkolové kartičky. Dozvíte se na nich přesný čas vašeho startu. Kartičky jsou k vyzvednutí zdarma od 1.9. v DDM Horní 2, Active clubu Dolní 3 a v Počítkách v sídle Sdružení Krajina. Připraven bude také doprovodný program - malování oveček, tvoření z hlíny, pečení chleba. S sebou si vemte pevnou obuv do terénu. Těšíme se na Vás!

Přesto, že průjezd Počítkami není možný kvůli opravě místní komunikace, parkování bude možné na velkém parkovišti naproti obchodu tak, jak je to zakresleno na pozvánce.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>