Zvětšit2. 10. 2015

Vytvořte si stylovou dekoraci

V úterý 6.10. od 16:00 jste všichni srdečně zváni na Tvořivé odpoledne do Horáckého muzea. Společně se zde sejdeme, abychom si vytvořili stylové podzimní věnečky z přírodnin, které budou dokonalou ozdobou vašeho bytu. Materiály pro tvoření pro vás budou přichystány. Pokud by vám ale cestou do práce či při procházce cvrnklo o nos něco, bez čeho si nedovedete podzimní veneček představit, budeme rádi, když to přinesete s sebou. Tak vemte děti, kamarády a kamarádky a v úterý se těšíme na viděnou!

Zvětšit15. 9. 2015

Žabáci v Horáckém muzeu

Již ve čtvrtek 17.9. od 16:00 se v Horáckém muzeu uskuteční přednáška předního českého "žabologa" Mgr. Jaromíra Maštery na téma O obojživelnících Vysočiny. Neváhejte a navštivte tuto jedinečnou událost, jež se koná v rámci výstavy ŽÍT V KRAJINĚ. Nejen, že se dozvíte vše o obojživelnících, které můžete potkat v naší krajině, ale také na vlastní oči uvidíte, co se ukrývá v temných hlubinách tůní. Občerstvení pro vás připraví vyhlášená novoměstská kavárna Caffé Stone, jež se na pár hodin promění v kavárnu "U Přejeté žáby".

Zvětšit7. 9. 2015

Ovčácká stezka

Přiďte se v neděli 27.9. od 14:00 zábavnou formou seznámit s ovečkami. Pro děti bude připraven pohádkový okruh po pastvinách, na kterém budou plnit úkoly spojené s chovem ovcí. Vyzkouší si jak se zakládá pastvina, jak se chytají ovečky, jak zahnat největšího predátora ovcí - lišku a spoustu dalších a dalších úkolů. Za splnění všech úkolů bude na děti čekat odměněna. Chcete-li se této skvělé akce zúčastnit, zajistěte si včas úkolové kartičky. Dozvíte se na nich přesný čas vašeho startu. Kartičky jsou k vyzvednutí zdarma od 1.9. v DDM Horní 2, Active clubu Dolní 3 a v Počítkách v sídle Sdružení Krajina. Připraven bude také doprovodný program - malování oveček, tvoření z hlíny, pečení chleba. S sebou si vemte pevnou obuv do terénu. Těšíme se na Vás!

Přesto, že průjezd Počítkami není možný kvůli opravě místní komunikace, parkování bude možné na velkém parkovišti naproti obchodu tak, jak je to zakresleno na pozvánce.

Zvětšit3. 9. 2015

S Tomášem do Ameriky

Poďte se v sobotu 5.9. od 16:00  vydat s Tomášem Machkem a jeho loutkami do dávné Ameriky. Setkáme se s bájnými indiány, kteří objevili tajemství 3 dcer Matky Země - Fazole, Kukuřie a Dýně. Dozvíme se, jak se z lovců a sběračů stali zemědělci. Těšíme se na Vás v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě!

Zvětšit20. 8. 2015

Soutěžíme, podpořte nás!!!

S hrdostí oznamujeme, že náš projekt "Interaktivní výukové centrum Hrnečnice" dostal divokou kartu v nadačním fondu ERA pomáhá regionům. Teď je to na vás, jestli finanční podporu od ERY dostaneme. Pokud se vám náš projekt líbí, neváhejte a hlasujete na http://www.erapomaharegionum.cz/ v sekci pro region Vysočina.

A o co vlastně v projektu jde? Ve zratce: Jedná se o dokončení obnovy Hrnečnice u Koupaliště v Novém Městě na Moravě, která se stala oblíbeným výletním místem. V minulém roce zde vznikly 4 tůně na podporu obojživelníků a 2 hmyzí hotely. Dění v nich mohou lidé pozorovat v přímém přenosu. Lokalita funguje také jako přírodní učebna pro Ekotým I. Základní školy Nové Město na Moravě. Je však nutné dotáhnout obnovu do konce, aby se odstranila nepěkná část plochy, a místo ní bylo vytvořeno klidné místo s lavičkami a interaktivními herními prvky pro širokou veřejnost. Lidé si zde pak budou moci jen tak posedět, zahrát si pexeso či složit skládačku z vodních živočichů. Pokud se rozhodnete dám nám svůj hlas, nezapomeňte potvrdit hlasování v emailu, který vám od ERY příjde. Jinak není hlasování platné. Děkujem!

Zvětšit6. 8. 2015

Zazáříme v září v Horáckém muzeu

Přijďte navštívit netradiční výstavu zaměřenou na praktickou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina. Výstava bude umístěna v prostorách Horáckého muzea v Novém Městě na Moravě od 3.9. do 25.10. 2015. K vidění budou velkoformátové plakáty, fotografie a texty, na kterých se dozvíte něco o současné péči o cenné lokality, o historii těchto lokalit, o životě na mokřadních loukách a o možnostech zapojení lidí do péče o krajinu. Dále Vám ukážeme stroje, nástroje a další vybavení používané pro praktickou ochranu přírody. Součástí výstavy jsou i zábavné aktivity pro děti a bohatý doprovodný program. Navštíit můžete například naši kavárnu U Přejeté žáby, divadlo Tomáše Machka nebo přednášku PhDr. Ivana Ryndy. Součástí výstavy je také výstava překrásných grafik Vojtěcha Jehličky.

Vernisáž výstvy proběhne 3.9. 2015 od 16:00 v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě.

Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>