Zvětšit9. 6. 2017

Výstava Lidé pro přírodu ve žďárském zámku

Přijměte naše pozvání na netradiční výstavu Lidé pro přírodu, která se uskuteční od 21. 6. do 31. 8. 2017 v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou.
Výstava je zaměřená na nestátní praktickou ochranu přírody v podání spolku Sdružení Krajina jeho členů a příznivců. K vidění budou velkoformátové plakáty a fotografie, na kterých se dozvíte něco o současné péči o cenné lokality, o historii těchto lokalit, o životě na mokřadních loukách a o možnostech a důležitosti zapojení lidí do péče o krajinu. Dozvíte se také, jak v krajině hospodařili naši předkové a jak to nyní děláme my. Přímo v muzeu si budete moci sáhnout na kus krásné přírody či se zaposlouchat do jejích libých tónů. Ukážeme vám stroje, nástroje a další vybavení používané pro praktickou ochranu přírody. Součástí výstavy jsou také kratochvilné aktivity pro celou rodinu.

Celá aktualita >>

Zvětšit21. 4. 2017

Oslavy 20. výročí Sdružení Krajina

Přijďte s námi 27.5.2017 do Kulturního domu v Jiříkovicích (N 49°34.62877', E 16°1.71983') oslavit 20 let od založení Sdružení Krajina. Pro tento významný den jsem pro vás nachystali bohatý zážitkový program a spoustu různých dobrot. Vše začne v 10:00 botanickou vycházkou na nedalekou lokalitu Doliny (doporučujeme terénní oblečení a nepromokavou obuv). Ve 14:00 proběhne slavnostní zahájení a následně se vrhneme do víru oslav.

Celá aktualita >>

Zvětšit16. 3. 2017

Podpora výsadeb stromů v krajině

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2017. Termín pro doručení vyplněné návratky je do 28.4.2017. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu. Další informace k vyzvě najdete zde. Fotodokumentaci z minulých let najdete zase zde.

Zvětšit23. 2. 2017

Když lidi spojí síly...

O tohle se s vámi musíme podělit. Po dlouhém očekávání spatřil světlo světa minidokument o podpořených projektech z oblasti Lidé a příroda vytvořený šikovnými filmaři z Fondu pro NNO. A my jsme v jedné z hlavních rolí!!! Odkaz na film zde.

Zvětšit30. 1. 2017

Přírodní záležitosti v humpoleckém muzeu

Od 1. do 26. února můžete zhlédnout v Muzeum Humpolec novou výstavu s názvem Přírodní záležitosti, na které se dozvíte, jak doma šetrně hospodařit, jak si vypěstovat chutné ovoce bez chemie, či něco o potřebách péče o volnou krajinu. Výstavu pořádá spřátelená organizace Zelené srdce. K vidění na ní budou, mimo jiné, také naše roll upy o potřebách a možnostech praktické ochrany přírody. Více informací tudlek.
Určitě se zajděte podívat :-)

Zvětšit19. 1. 2017

Beseda o krajině Žďárských vrchů v Polničce

V pátek 27.1. 2017 od 16:00 Vás zveme do Polničky (Polnička 151) na besedu o krajině a přírodě Žďárských vrchů, kterou pořádáme ve spolupráci s FIT.NEST Polnička. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a podmáčených loukách, jako o jednom z výzmaných prvků naší krajiny. Povíme si o důležitosti hospodaření člověka v krajině a možnostech zapojení lidí do ochrany přírody. Besedu bude doprovázet výstava o praktické ochraně přírody, která Vám představí celkovou činnost Sdružení krajina.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>