Zvětšit23. 2. 2017

Když lidi spojí síly...

O tohle se s vámi musíme podělit. Po dlouhém očekávání spatřil světlo světa minidokument o podpořených projektech z oblasti Lidé a příroda vytvořený šikovnými filmaři z Fondu pro NNO. A my jsme v jedné z hlavních rolí!!! Odkaz na film zde.

Zvětšit30. 1. 2017

Přírodní záležitosti v humpoleckém muzeu

Od 1. do 26. února můžete zhlédnout v Muzeum Humpolec novou výstavu s názvem Přírodní záležitosti, na které se dozvíte, jak doma šetrně hospodařit, jak si vypěstovat chutné ovoce bez chemie, či něco o potřebách péče o volnou krajinu. Výstavu pořádá spřátelená organizace Zelené srdce. K vidění na ní budou, mimo jiné, také naše roll upy o potřebách a možnostech praktické ochrany přírody. Více informací tudlek.
Určitě se zajděte podívat :-)

Zvětšit19. 1. 2017

Beseda o krajině Žďárských vrchů v Polničce

V pátek 27.1. 2017 od 16:00 Vás zveme do Polničky (Polnička 151) na besedu o krajině a přírodě Žďárských vrchů, kterou pořádáme ve spolupráci s FIT.NEST Polnička. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a podmáčených loukách, jako o jednom z výzmaných prvků naší krajiny. Povíme si o důležitosti hospodaření člověka v krajině a možnostech zapojení lidí do ochrany přírody. Besedu bude doprovázet výstava o praktické ochraně přírody, která Vám představí celkovou činnost Sdružení krajina.

Zvětšit19. 12. 2016

PF 2017

Děkujeme vám, že jste s námi vydrželi další rok, který byl ve Sdružení Krajina opět docela nabitý. Vydané síly však nebyly zbytečné. Když se ohlédneme zpět, je za námi spousta dobře odvedené práce. Nic z toho bychom ale nezvládli sami bez našich spolupracovníků, brigádníků, dobrovolníků, kolegů z ostatních NNO a samozřejmě také bez vás, vaší důvěry a podpory. Poklepejme si tedy na rameno a užijme si klidné a odpočinkové svátky, protože si to všichni zasloužíme  ;-) Ještě jednou všem děkujeme a těšíme se opět v novém roce!

Zvětšit7. 12. 2016

Dáreček od The Prague Concert Co.

Krásný vánoční dárek jsme dostali od milých lidiček z cestovní agentury The Prague Concert Co., která se zabývá realizací koncertních turné ve střední Evropě. Během léta uspořádali v Praze dva koncerty pro naši veřejnou sbírku Stopa v krajině, na kterých se podařilo vybrat 6 396 Kč. Peníze získané v této sbírce jdou výhradně na péči o podmáčené louky. My bychom jim proto chtěli, za sebe i za celé společenstvo podmáčených luk, moc a moc poděkovat a těšíme se na další spolupráci.

Přispět na sbírku Stopa v krajině můžete samozřejmě i vy. V čase vánočním se například nabízí obdarovat někoho kouskem přírody v podobě podmáčené louky. Dárek je to nevšední, avšak vaše originalita bude jistě oceněna ;-) Více informací jak si koupit louky či jinak přispět na sbírku se dozvíte na webovkách www.stopavkrajině.cz nebo na emailu stopa@sdruzenikrajina.cz.

Zvětšit28. 11. 2016

Poděkování našim dobrodincům

Letos poprvé slavíme v České republice Den dárců. Tento výjimečný den padl na 29. listopadu a my bychom tímto chtěli poděkovat všem filantropům, kteří nás kdy podpořili jakoukoliv částkou, ať už jednorázově nebo se třeba stali členem našeho Klubu dárců a pravidelně přispívají na péči o okolní krajinu. Vaše peníze byly, jsou a budou vždy dobře využity, protože z nich nemáme profit my jako Sdružení Krajina, ale všichni lidé, kteří pak mohou žít v malebné krajině osídlené množstvím pestrobarevných rostlin a nejrůznějších živočichů. Děkujeme!

Pokud by i někdo další měl chuť zkrášlit svět, není nic jednoduššího. Můžete poslat libovolnou částku nebo se třeba stát členem Klubu dárců Sdružení Krajina. Již malá, pravidelně posílaná částka ve prospěch našeho účtu č. 2100922271/2010 pomůže.

Důležitost podpory NNO výstižně popsala ve Spolubálovém Spolužurnálu Ilona Mužátková. Její text určitě stojí za přečtení: „Ve srovnání s pečlivě udržovanými zahrádkami komerčních firem a státních organizací by měla pestrá louka neziskovek působit uvolněným, veselým a trochu neuspořádaným dojmem. Pravidla zde přece nejsou tak přísná, je to takové nadšenectví pro radost, jistě zatížené mnoha omyly.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>