Zvětšit3. 5. 2019

Pozvánka na přírodovědnou vycházku 8.června

Srdečně zveme všechny příznivce, milovníky přírody, krajiny, rostlinek, zvířat a všeho krásného kolem nás na naši botanicko-zoologickou vycházku 8. června  v 9:30 do přírodní památky Šafranice nedaleko Slavkovic ( souřadnice pro zaparkování vašeho auta či kola 49.5478208 N, 16.0175333 E)...doufáme, že vše krásně poroste, pokvete a že vám naši kolegové Petra Doležalová a Honza Košnar budou moci ukázat a představit spoustu zajímavých a jinde vzácných rostlin a živočichů, v tůních můžeme zkusit vylovit některé zástupce z řad obojživelníků či vodního hmyzu, můžou nás tu překvapit čolci, ropuchy, na loukách ještěrky, motýlci hnědáska rozrazilového a z květeny vzácný prstnatec májový či tolije bahenní....takže se určitě máte na co těšit. V případě jakýchkoliv dotazů a nutnosti dalších informací nás neváhejte kontaktovat na tel. 775/239 691 nebo na email coufalova@sdruzenikrajina.cz.

ZvětšitZvětšit

Zvětšit4. 4. 2019

Peníze na výsadby stromořadí

Již sedmým rokem vyhlašuje Sdružení Krajina a společnost GLS program na podporu výsadeb stromořadí ve volné krajině. Neziskové organizace se mohou u Sdružení Krajina ucházet o finanční příspěvek ve výši do 500 Kč na jeden vysazený strom. Uzávěrka je 26.4.2019, pro organizátory výsadbových akcí je tento rok připraveno celkem 100 tis. Kč. Bližší informace k programu a formulář žádosti je k dospozici zde. Kontaktní osoba je Tomáš Blažek – blazek@sdruzenikrajina.cz, tel: 566 521 259, 777 045 586

Zvětšit3. 4. 2019

Setkání neziskových organizací

Každý rok na jaře pořádáme setkání neziskových organizací působících v oblasti péče o přírodu a krajinu, kde se vzájemně dělíme o své zkušenosti, starosti, postřehy a nápady. Tentokrát se tato akce konala 30. března v krásných prostorách SEM Slunečnice, v Horní Krupé. Sešli se zástupci z devíti organizací – Mokřady z.s., SEV Mravenec, Stanice Pavlov o.p.s., Ekoinfocentrum Jihlava, Mykologický klub Jihlava, Zelené Srdce, ČSOP Jihlava, SEM Slunečnice a samozřejmě Sdružení Krajina. Akce je otevřená pro všechny organizace věnující se ochraně přírody, budeme rádi když se nám ozvete a příští ročník můžete rokovat a dělit se o své zkušenosti s námi.

Zvětšit3. 4. 2019

Sněm členů Sdružení Krajina

V sobotu 23.3.2019 jsme pořádali v našem sídle v Počítkách sněm sdružení. Členové sdružení se sešli opět po roce, ke každoročnímu zamyšlení se nad rokem minulým a seznámení s plány roku letošního. Proběhla prezentace, diskuze, porady i zajímavé podnětné rozhovory, rokovalo se, smálo, debatovalo a po ukončení oficiální části následoval oběd a vzhledem k nádhernému počasí i procházka na pastviny za ovečkami a poníky.

Zvětšit12. 3. 2019

Putovní výstava Sdružení Krajina doputovala do kina Vysočina

Od 13. března 2019 bude v prostorách kina Vysočina k vidění naše putovní výstava ukazující „život“ na podmáčených loukách v současnosti i v minulosti. Prostřednictvím této výstavy chceme informovat veřejnost o naší práci, vysvětlit, proč je péče o krajinu důležitá a podnítit v lidech zájem o praktickou ochranu přírody. Na našich velkoformátových plakátech představujeme ve fotografiích jednotlivé aktivity našeho sdružení (kosení, výsadby, budování tůní, apod.) a historické souvislosti péče o krajinu. Snažíme se také ukázat důležitost spolupráce a vzájemné pomoci a podpory mezi odborníky, praktiky a veřejností.Výstava potrvá do 13. dubna 2019 a můžete si ji prohlédnout kdykoli během otevírací doby kina Vysočina.Všichni jste srdečně zváni!

Zvětšit22. 2. 2019

Hrnečková výzva

Máte doma nějaká nevyužité hrnečky po babičce nebo přeplněné kredence a je vám líto je jen tak vyhodit??? Můžeme vám zaručit, že u nás si svoje místo a využití opět najdou! Sezóna tu bude coby dup a my jsme zjistili, že po minulém roce máme nedostatek hrnků pro dobrovolníky a na veřejné akce. Koncem minulého roku jsme totiž měli menší "nehodu" a při přepravě se nám jich velká část rozbila. Hrnečky nám můžete přinést přímo k nám do Počítek č.p. 2, a dát si s námi při té příležitosti výbornou kávu, nebo si je po domluvě vyzvedneme sami u vás.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit