Zvětšit25. 6. 2020

Peníze na výsadby od GLS

I tento rok vyhlašuje Sdružení Krajina a společnost GLS program na podporu výsadeb stromořadí ve volné krajině. Neziskové organizace a obce se mohou u Sdružení Krajina ucházet o finanční příspěvek ve výši max. 650 Kč na jeden vysazený strom. Uzávěrka je 31.8.2020, pro organizátory výsadbových akcí je tento rok připraveno celkem 200 tis. Kč. Bližší informace k programu a formulář žádosti je k dospozici zde. Kontaktní osoba je Tomáš Blažek – blazek@sdruzenikrajina.cz, tel: 777 045 586

Zvětšit10. 6. 2020

Přátelské pracovní setkání v sadu na Vříšti

Máme tu pro Vás další lákavou nabídku, tentokrát z trošku jiného soudku... po dvou vycházkách (na Křižánky a Chotáry) - vám nabízíme Přátelské pracovní setkání v sadu na Vříšti. Jedná se o druhý ročník akce. Vloni jsme likvidovali popadané dřevo a budovali haltýř... letos budeme kosit (i kosami), shrabovat trávu, věšet ptačí budky, příp. další drobné radostné činnosti :-).

Zvětšit29. 5. 2020

Pozvánka na botanicko-zoologickou vycházku

Situace kolem koronaviru se "uklidnila" a tak Vás můžeme a chceme pozvat v sobotu 6.6.2020 v 9:30 hodin na letošní botanicko-zoologickou vycházku na Chotáry.

Zvětšit26. 5. 2020

Paseme kde co

S postupujícím jarem jsme se s Milanem Daďourkem a jeho zvířaty pustili do pastvy. Díky dobré spolupráci s městem Žďár jsme zahájili vypuštěním stáda ovcí na Zelené hoře. Ovce by zde měly udržovat travnaté svahy na severozápadní straně kostela, které jsou obtížně přístupné pro techniku. Zůstat by zde měly do srpna a pokud se to osvědčí, mohly by se příští rok pasené plochy na Zelené hoře rozšířit. Další pasenou plochou je dvůr u naší chalupy v Počítkách kam nám Milan zapůjčil svoje poníky. Mobilní ohradu už máme postavenou také na stráni u Vříště, kam se budou ovce stěhovat každým dnem.

ZvětšitZvětšitZvětšit

Zvětšit25. 5. 2020

Návrat říční krajiny

Rádi bychom vás pozvali ve středu 27. 5. 2020 v 16 hodin na komentovanou vycházku do luk přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov. Ukázat vám chceme jak a proč se na loukách hospodaří, co všechno se v přírodní rezervaci děje...

Zvětšit6. 5. 2020

Hrnečnice v novém "kabátku"

Nastalo jaro a Hrnečnice je již v novém „kabátku“. Chceme se s Vámi podělit o novinky v naší přírodní učebně, které mohly vzniknout díky podpoře Nového Města na Moravě a také díky"startérům", kteří podpořili náš projekt na Startovači.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit