Zvětšit13. 4. 2018

Podporujeme výsadby stromořadí

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2018. Termín pro doručení vyplněné návratky je do 27.4.2017. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu. Další informace k vyzvě najdete zde. Fotodokumentaci z minulých let najdete zase zde.

Zvětšit11. 4. 2018

Krajina v Nemocnici

Od 20.4. oživí prostředí Nemocnice v Novém Městě na Moravě osvětová výstava o praktické ochraně přírody v podání Sdružení Krajina.
Nemocnice Nové Město na Moravě je totiž ochraně přírody velmi nakloněna. Místní vedení i personál dobře ví, že malebná a čistá krajina kolem nás je pro naše zdraví stejně důležitá, jako dobrý doktor.
Na osmi velkoformátových plakátech bude představena nejen činnost Sdružení Krajina, ale také historie obhospodařování a život na podmáčených loukách, které tvoří významnou část krajiny Žďárských vrchů. Dozvíte se také, jak se všichni společně můžeme zapojit do péče o krajinu.
Vernisáž výstavy proběhne v pátek 20. 4. 2018 v 9:30 v chirurgickém pavilonu v Nemocnici v Novém Městě na Moravě
Výstava zde bude k vidění až do 31.8. 2018.

Zvětšit7. 3. 2018

Setkání organizací pečujících o přírodu

Sdružení Krajina ve spolupráci se ZOO Jihlava  a  Mokřady - ochrana a management srdečně zvou na setkání organizací pečujících o přírodu. Akce se uskuteční v sobotu 7. dubna 2018 od 10:00 hodin v prostorách centra PodpoVRCH v ZOO Jihlava. Smyslem je podělit se o radosti i starosti, která nám naše činnost přináší a podpořit vzájemnou spolupráci. Budeme rádi, když přispějete k diskusi svými názory a zkušenostmi. Pokud jste v uplynulém roce pořádali nějakou zajímavou akci pro veřejnost, uvítáme i vaši prezentaci na toto téma. Bližší info a pozvánka v přiloženém souboru. Občerstvení zajištěno!

Zvětšit20. 2. 2018

Na akcích už nezmokneme

Sdružení Krajina se během roku účastní různých venkovních akcí, na kterých propaguje praktickou ochranu přírody a seznamuje veřejnost se svými aktivitami. Občas se ale příroda postaví i proti nám a do naší expozice nám naprší. Od letoška by se to už stát nemělo a to díky společnosti MUTTON s.r.o. - prodavajíci party stany která nám poskytla dar v podobě nůžkového stanu, který nás ochrání proti větru, dešti a nekonec i dotěrným slunečním paprskům. Těšíme se, až náš nový stan postavíme, přijďte se na nás podívat.

Zvětšit16. 1. 2018

Hledáme posily

Sdružení Krajina hledá nového zaměstnance na pozici - pracovník - pracovnice v zemědělství a ochraně přírody.  Náplň práce: péče o podmáčené louky, péče o hospodářská zvířata a práce se zemědělskou technikou,  organizace a realizace akcí zaměřených na ochranu přírody a péči o krajinu, administrativa spojená s uvedenými aktivitami. Máte-li kdo o nabízenou práci zájem, zašlete do 12.2.2018 strukturovaný životopis a motivační dopis e-mailem na adresu mareckova@sdruzenikrajina.cz. Podrobnější informace zde nebo na uvedeném kontaktu. Těšíme se na vás.

Zvětšit19. 12. 2017

PF 2018

Konec roku bývá příležitostí k bilancování a hodnocení. Když se ohlédnu zpět, musím s potěšením říci, že je se nám povedlo udělat spousty smysluplné práce. Něco sice nedopadlo úplně dle našich představ, ale tak to holt chodí. Důležité je, že jsme obklopeni spoustou skvělých a šikovných lidí. Kde bychom byli bez našich udatných spolupracovníků a brigádníků, dobrovolníků či kolegů z ostatních neziskovek? Kde bychom byli bez vás, vaší podpory a důvěry v naší práci? Moc si toho vážíme a děkujeme vám.

S přáním hezkých a klidných vánoc a co nejlepšího roku 2018 se s vámi pro tento rok loučí celý tým Sdružení Krajina. Na shledanou v novém roce!

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit