Zvětšit3. 4. 2019

Setkání neziskových organizací

Každý rok na jaře pořádáme setkání neziskových organizací působících v oblasti péče o přírodu a krajinu, kde se vzájemně dělíme o své zkušenosti, starosti, postřehy a nápady. Tentokrát se tato akce konala 30. března v krásných prostorách SEM Slunečnice, v Horní Krupé. Sešli se zástupci z devíti organizací – Mokřady z.s., SEV Mravenec, Stanice Pavlov o.p.s., Ekoinfocentrum Jihlava, Mykologický klub Jihlava, Zelené Srdce, ČSOP Jihlava, SEM Slunečnice a samozřejmě Sdružení Krajina. Akce je otevřená pro všechny organizace věnující se ochraně přírody, budeme rádi když se nám ozvete a příští ročník můžete rokovat a dělit se o své zkušenosti s námi.

Zvětšit3. 4. 2019

Sněm členů Sdružení Krajina

V sobotu 23.3.2019 jsme pořádali v našem sídle v Počítkách sněm sdružení. Členové sdružení se sešli opět po roce, ke každoročnímu zamyšlení se nad rokem minulým a seznámení s plány roku letošního. Proběhla prezentace, diskuze, porady i zajímavé podnětné rozhovory, rokovalo se, smálo, debatovalo a po ukončení oficiální části následoval oběd a vzhledem k nádhernému počasí i procházka na pastviny za ovečkami a poníky.

Zvětšit12. 3. 2019

Putovní výstava Sdružení Krajina doputovala do kina Vysočina

Od 13. března 2019 bude v prostorách kina Vysočina k vidění naše putovní výstava ukazující „život“ na podmáčených loukách v současnosti i v minulosti. Prostřednictvím této výstavy chceme informovat veřejnost o naší práci, vysvětlit, proč je péče o krajinu důležitá a podnítit v lidech zájem o praktickou ochranu přírody. Na našich velkoformátových plakátech představujeme ve fotografiích jednotlivé aktivity našeho sdružení (kosení, výsadby, budování tůní, apod.) a historické souvislosti péče o krajinu. Snažíme se také ukázat důležitost spolupráce a vzájemné pomoci a podpory mezi odborníky, praktiky a veřejností.Výstava potrvá do 13. dubna 2019 a můžete si ji prohlédnout kdykoli během otevírací doby kina Vysočina.Všichni jste srdečně zváni!

Zvětšit22. 2. 2019

Hrnečková výzva

Máte doma nějaká nevyužité hrnečky po babičce nebo přeplněné kredence a je vám líto je jen tak vyhodit??? Můžeme vám zaručit, že u nás si svoje místo a využití opět najdou! Sezóna tu bude coby dup a my jsme zjistili, že po minulém roce máme nedostatek hrnků pro dobrovolníky a na veřejné akce. Koncem minulého roku jsme totiž měli menší "nehodu" a při přepravě se nám jich velká část rozbila. Hrnečky nám můžete přinést přímo k nám do Počítek č.p. 2, a dát si s námi při té příležitosti výbornou kávu, nebo si je po domluvě vyzvedneme sami u vás.

Zvětšit19. 12. 2018

Těšíme se na vás zase v roce 2019

S blížícím se koncem roku máme konečně trochu času, sednou si a zamyslet se, co nám uplynulý rok přinesl. Zážitků, pracovních úspěchů a někdy samozřejmě i neúspěchů je, jako každý rok, opravdu hodně. Velkým letošním „zážitkem“ bylo děsivý dlouhotrvající vedro a myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu: „Díky Bohu, že je to za námi!“ Pánská část jistě vzpomíná na nedávné zimní kosení a návrat z louky přes silnice plné odstavených kamionů. Jak vtipně poznamenali: „To tu ještě nebylo.“ Rádi vzpomínáme také na projekt přírodní učebny Hliníky, při kterém se podařilo obnovit kus krásné přírody a rozvinout spolupráci s křižáneckými. Takto bych mohla pokračovat dál a dál.
Čeho si však vážíme nejvíce a bez čeho by žádné naše zážitky ani úspěchy nebyly, jste vy a to, že nás podporujete, věříte nám a zapojujete se s námi do péče o naši krajinu. Moc vám za to tímto děkujeme, přejeme krásné a pohodové vánoce a těšíme se, že to s námi rozjedete zase v novém roce.

Zvětšit5. 12. 2018

Darujte svým blízkým cestu kolem světa

Je tu opět čas poshánět nějaké ty dárečky pod stromeček. Jeden takový krásný a navíc praktický dárek, se kterým obletíte doslova celý svět, můžete zakoupit také u nás. Z Vysočiny až na Everest se podíváte se známým českým horolezcem a dobrodruhem Radkem Jarošem, který Sdružení Krajina věnoval vlastnoručně podepsané stolní kalendáře na rok 2019. Kalendáře jsou doslova nabité fotografiemi nejen z jeho Himalájských výstupů, ale také například z Austrálie, Patagonie či z naší krásné Vysočiny.
Kalendáři můžete sebe či vaše blízké obdarovat za pouhých 99 Kč. Koupí kalendáře přispějete na veřejnou sbírku Stopa v Krajině a podpoříte tak péči o krajinu a podmáčené louky.
Kalendáře si můžete objednávat prostřednictvím mailu: papackova@sdruzenikrajina.cz, nebo na tel. číslech: 775 239 691, 566 521 259. Po obdržení částky 99 Kč na účet veřejné sbírky, číslo účtu: 2500054442/2010, vám zašleme kalendář na vámi zadanou adresu. Stejně tak si můžete kalendář vyzvednout u nás v Počítkách a zaplatit hotově. Pokud naši sbírku a tím i krajinu a životní prostředí budete chtít podpořit větší částkou, budeme rádi.

Také pro šetřílky máme pozitivní zprávu. Pokud se nám nepodaří kalendáře zpeněžit pro dobrou věc, budou v lednu nejspíš k dostání zdarma. Jako topivo by jich byla opravdu škoda :-)

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit