transfer žab u Kamenice 201430. 3. 2015

Sezóna obojživelníků pomalu začíná

Na dobrodružné cestě za sexuálními radovánkami zemřou na našich silnicích každoročně stovky žab. Proto se na různých místech v Kraji Vysočina organizují záchranné transfery, při kterých dobrovolníci přenášejí žáby přes nebezpečné úseky, aby mohly úspěšně zplodit nové generace.

Záchranné akce letos probíhají např.:

- u Víru (ZR) - organizuje ZO ČSOP Dalečín
- u Svitáku (JI) - organizují Mokřady - ochrana a management (více zde)
- u Smrdova (PE) - organizuje Zelené srdce
- u Borů (ZR) - organizuje ZO ČSOP Bory

Zvětšit10. 3. 2015

Výjezdní sněm Sdružení Krajina

Vážení a milí členové Sdružení Krajina, srdečně vás zveme na letošní sněm Sdružení Krajina, jehož začátek bude v sobotu 14.3. 2015 od 9:30 a potrvá až do neděle 15.3.2015. Tentokrát se sejdeme v obci Kuklík, kde je nám k dipozici konferenčí sál v Penzionu Kukla. Ubytování i strava je pro vás a vaše rodiny zajištěno na oba dva dny tamtéž. Rádi bychom vám povyprávěli co se za minulý rok ve sdružení událo, co plánujeme do budoucna a na oplátku budeme rádi za vaše náměty. Sněm bude ukončen společnou vycházkou do přírody Žďárských vrchů. Po celou dobu sněmu bude pro děti zajištěn bohatý program. Těšíme se na vás!

Akce je pořádána v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného z grantu z Islandu, Lichtenštejska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).

z jiné besedy z občany - v Sobíňově 26.2.20155. 3. 2015

Beseda s občany v Kameničkách

19. března 2015 se od 18 hodin uskuteční v Kameničkách na Obecním úřadě beseda s občany. Beseda proběhne při příležitosti vernisáže putovní výstavy o praktické ochraně přírody.

Na setkání představí Sdružení Krajina svou činnost v okolí Kameniček a seznámí přítomné s návrhem péče do budoucna. Součástí setkání bude i vernisáž putovní výstavy a bude zde uveden i krátký film o péči o mokřady z dílny Zdeňka N. Bričkovského.

Vlastní výstava bude k vidění od 19.3. do 14.4.2015 vždy v pondělí až pátek: 9-11 hod a 13-15 hod.

Zvětšit9. 2. 2015

Setkání organizací pečujících o přírodu na Vysočině

Setkání neziskových organizací pečujících o přírodu na Vysočině proběhne v sobotu 14.2.2015 od 10 hodin v centru PodpoVRCH v ZOO Jihlava. Na setkání zvou organizátoři: Sdružení Krajina, ZOO Jihlava a Mokřady - ochrana a management. V případě zájmu o účast na setkání pištd na mastera@sdruzenikrajina.cz. Podrobnosti o akci zde.

Setkání je pořádáno v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného z grantu z Islandu, Lichtenštejska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).

Zvětšit6. 2. 2015

Putovní výstava o praktické ochraně přírody se tentokrát přesouvá do Knihovny Matěje Josefa Sychry

K vidění bude:
  • sedm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách
  • premiéra krátkého filmu "Žít v krajině"
Vernisáž výstavy proběhne dne 16.2.2015 od 16:30 v knihovně Matěje Josefa Sychry, oddělení pro dospělé
Návštěvní hodiny jsou dle otevírací doby knihovny - oddělení pro dospělé.

Zvětšit14. 1. 2015

Zahájení putovní výstavy o praktické ochraně přírody

V pátek 16. ledna v 18 hodin bude ve Vzdělávacím centru v Křižánkách slavnostně zahájena putovní výstava o praktické ochraně přírody. Na sedmi velkoformátových plakátech bude k vidění mimo jiné přehled činnosti Sdružení Krajina, něco z historie péče o cenné lokality, zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Výstavu zahájí úvodním slovem Ing. Mgr. Jan Sedláček, hudební doprovod obstará Memory Band.
Putovní výstava na Křižánkách bude k vidění od 16. ledna do 15. února, návštěvní hodiny jsou od pondělí do pátku 8:30 až 14:00 hodin. Lze si dohodnout i vlastní návštěvu na telefonu 724 076 338. Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>