Zvětšit13. 4. 2015

Jarní úklid Hrnečnice

V minulém roce se nám v rámci projektu "přírodní učebna pod Koupalištěm" podařilo vybudovat 2 nové tůně v místě zvaném Hrnečnice nedaleko Koupaliště v Novém Městě na Moravě. V pátek 24.2.2015 ve 14:00 se na tomto místě sejdeme, abychom společně lokalitu uklidili a připravili jí ke slavnostnímu otevření. Rádi vás zde uvidíme!

Tento projekt finančně podpořila Nadace Partnerství a Nestlé.

Zvětšit      Zvětšit

Zvětšit8. 4. 2015

Putovní výstava o praktické ochraně přírody bude k vidění v sídle Krajského úřadu Pardubice

K vidění bude opět sedm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Vernisáž výstavy proběhne dne 15.4.2015 od 16:00 na Krajském úřadě Pardubice ve foyer sálu Jana Kašpara
Výstava je přístupná v pracovní dny od 8:00 do 17:00
Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

počátek úpravy Důlice byl loni náročný2. 4. 2015

Otevření Důlice

Přijměte pozvání na společnou akci v přírodě - zvelebení odpočinkového místa "Důlica" na okraji Počítek.

Společně douklidíme odpadky, dokončíme prořezávky náletových dřevin, osadíme nové lavičky a lokalitu slavnostně otevřeme.
Akce proběhne v pátek 17.4.2015 od 16 hodin, sraz účastníků je u sídla Sdružení Krajina - Počítky 2.
Občerstvení a nářadí je zajištěno.

transfer žab u Kamenice 201430. 3. 2015

Sezóna obojživelníků pomalu začíná

Na dobrodružné cestě za sexuálními radovánkami zemřou na našich silnicích každoročně stovky žab. Proto se na různých místech v Kraji Vysočina organizují záchranné transfery, při kterých dobrovolníci přenášejí žáby přes nebezpečné úseky, aby mohly úspěšně zplodit nové generace.

Záchranné akce letos probíhají např.:

- u Víru (ZR) - organizuje ZO ČSOP Dalečín
- u Svitáku (JI) - organizují Mokřady - ochrana a management (více zde)
- u Smrdova (PE) - organizuje Zelené srdce
- u Borů (ZR) - organizuje ZO ČSOP Bory

Zvětšit10. 3. 2015

Výjezdní sněm Sdružení Krajina

Vážení a milí členové Sdružení Krajina, srdečně vás zveme na letošní sněm Sdružení Krajina, jehož začátek bude v sobotu 14.3. 2015 od 9:30 a potrvá až do neděle 15.3.2015. Tentokrát se sejdeme v obci Kuklík, kde je nám k dipozici konferenčí sál v Penzionu Kukla. Ubytování i strava je pro vás a vaše rodiny zajištěno na oba dva dny tamtéž. Rádi bychom vám povyprávěli co se za minulý rok ve sdružení událo, co plánujeme do budoucna a na oplátku budeme rádi za vaše náměty. Sněm bude ukončen společnou vycházkou do přírody Žďárských vrchů. Po celou dobu sněmu bude pro děti zajištěn bohatý program. Těšíme se na vás!

Akce je pořádána v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného z grantu z Islandu, Lichtenštejska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).

z jiné besedy z občany - v Sobíňově 26.2.20155. 3. 2015

Beseda s občany v Kameničkách

19. března 2015 se od 18 hodin uskuteční v Kameničkách na Obecním úřadě beseda s občany. Beseda proběhne při příležitosti vernisáže putovní výstavy o praktické ochraně přírody.

Na setkání představí Sdružení Krajina svou činnost v okolí Kameniček a seznámí přítomné s návrhem péče do budoucna. Součástí setkání bude i vernisáž putovní výstavy a bude zde uveden i krátký film o péči o mokřady z dílny Zdeňka N. Bričkovského.

Vlastní výstava bude k vidění od 19.3. do 14.4.2015 vždy v pondělí až pátek: 9-11 hod a 13-15 hod.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>