z jiné besedy z občany - v Sobíňově 26.2.20155. 3. 2015

Beseda s občany v Kameničkách

19. března 2015 se od 18 hodin uskuteční v Kameničkách na Obecním úřadě beseda s občany. Beseda proběhne při příležitosti vernisáže putovní výstavy o praktické ochraně přírody.

Na setkání představí Sdružení Krajina svou činnost v okolí Kameniček a seznámí přítomné s návrhem péče do budoucna. Součástí setkání bude i vernisáž putovní výstavy a bude zde uveden i krátký film o péči o mokřady z dílny Zdeňka N. Bričkovského.

Vlastní výstava bude k vidění od 19.3. do 14.4.2015 vždy v pondělí až pátek: 9-11 hod a 13-15 hod.

Akce je pořádána v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného z grantu z Islandu, Lichtenštejska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).

Zvětšit9. 2. 2015

Setkání organizací pečujících o přírodu na Vysočině

Setkání neziskových organizací pečujících o přírodu na Vysočině proběhne v sobotu 14.2.2015 od 10 hodin v centru PodpoVRCH v ZOO Jihlava. Na setkání zvou organizátoři: Sdružení Krajina, ZOO Jihlava a Mokřady - ochrana a management. V případě zájmu o účast na setkání pištd na mastera@sdruzenikrajina.cz. Podrobnosti o akci zde.

Setkání je pořádáno v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného z grantu z Islandu, Lichtenštejska a Norska v rámci EHP fondů (www.fondnno.cz, www.eeagrants.cz).

Zvětšit6. 2. 2015

Putovní výstava o praktické ochraně přírody se tentokrát přesouvá do Knihovny Matěje Josefa Sychry

K vidění bude:
  • sedm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách
  • premiéra krátkého filmu "Žít v krajině"
Vernisáž výstavy proběhne dne 16.2.2015 od 16:30 v knihovně Matěje Josefa Sychry, oddělení pro dospělé
Návštěvní hodiny jsou dle otevírací doby knihovny - oddělení pro dospělé.

Zvětšit14. 1. 2015

Zahájení putovní výstavy o praktické ochraně přírody

V pátek 16. ledna v 18 hodin bude ve Vzdělávacím centru v Křižánkách slavnostně zahájena putovní výstava o praktické ochraně přírody. Na sedmi velkoformátových plakátech bude k vidění mimo jiné přehled činnosti Sdružení Krajina, něco z historie péče o cenné lokality, zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Výstavu zahájí úvodním slovem Ing. Mgr. Jan Sedláček, hudební doprovod obstará Memory Band.
Putovní výstava na Křižánkách bude k vidění od 16. ledna do 15. února, návštěvní hodiny jsou od pondělí do pátku 8:30 až 14:00 hodin. Lze si dohodnout i vlastní návštěvu na telefonu 724 076 338. Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

Zvětšit9. 1. 2015

Vítejte v novém roce

Zdravíme ze zasněžených Počítek v roce 2015 a přejeme, ať se daří věci posouvat tím správným směrem. První akcí, na které se můžeme letos osobně potkat, je vernisáž putovní výstavy, prezentující aktivity Sdružení Krajina. Vernisáž se uskuteční v pátek 16. ledna odpoledne na Křižánkách. Výstava je součástí projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny.

Zvětšit11. 12. 2014

Akce pro přírodu v říjnu a listopadu 2014

V průběhu října a listopadu 2014 se nám podařilo uspořádat celkem devět akcí pro veřejnost: Obnova Kadovských kamenic, Podzimní putování na Kamínek, Pasení ovcí se psem, Stavba vrbového teepee, Křížová cesta v Křešině, Alej ve Štěpkově, Výsadba větrolamu v Počítkách, Vysazování keřů a stromů v Sedletíně, Péče o hlavaté vrby.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit