Zvětšit14. 1. 2015

Zahájení putovní výstavy o praktické ochraně přírody

V pátek 16. ledna v 18 hodin bude ve Vzdělávacím centru v Křižánkách slavnostně zahájena putovní výstava o praktické ochraně přírody. Na sedmi velkoformátových plakátech bude k vidění mimo jiné přehled činnosti Sdružení Krajina, něco z historie péče o cenné lokality, zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Výstavu zahájí úvodním slovem Ing. Mgr. Jan Sedláček, hudební doprovod obstará Memory Band.
Putovní výstava na Křižánkách bude k vidění od 16. ledna do 15. února, návštěvní hodiny jsou od pondělí do pátku 8:30 až 14:00 hodin. Lze si dohodnout i vlastní návštěvu na telefonu 724 076 338. Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

Zvětšit9. 1. 2015

Vítejte v novém roce

Zdravíme ze zasněžených Počítek v roce 2015 a přejeme, ať se daří věci posouvat tím správným směrem. První akcí, na které se můžeme letos osobně potkat, je vernisáž putovní výstavy, prezentující aktivity Sdružení Krajina. Vernisáž se uskuteční v pátek 16. ledna odpoledne na Křižánkách. Výstava je součástí projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny.

Zvětšit11. 12. 2014

Akce pro přírodu v říjnu a listopadu 2014

V průběhu října a listopadu 2014 se nám podařilo uspořádat celkem devět akcí pro veřejnost: Obnova Kadovských kamenic, Podzimní putování na Kamínek, Pasení ovcí se psem, Stavba vrbového teepee, Křížová cesta v Křešině, Alej ve Štěpkově, Výsadba větrolamu v Počítkách, Vysazování keřů a stromů v Sedletíně, Péče o hlavaté vrby.

Celá aktualita >>

Zvětšit3. 12. 2014

Jak potěšit přátele a blízké?

Připomínáme, že můžete využít osvědčenou možnost jak potěšit své přátele a blízké nevšedním dárkem v podobě lučního certifikátu. Krom potěšení svého i druhých, přispějete zakoupením certifikátu k dobrému stavu naší přírody. A protože dobré věci se šíří rychleji něž ty špatné, čehož si před lety povšiml i Tomáš Akvinský, stanete se tak součástí jedné velké pozitivní vlny, která, dříve či později, zaplaví celý svět.

Zvětšit21. 11. 2014

Neváhejte a zakupte si v předprodeji vstupenky na úžasný ples neziskových organizací v Novém Městě na Moravě.

Zvětšit20. 11. 2014

Sdružení Krajina na tiskové konferenci

Ve středu 12. listopadu se naši zástupci zúčastnili tiskové konference pořádané městem Novým Městem na Moravě. Na tiskovce jsme byli s dalšími kolegy z novoměstských neziskovek. Spolupráce na tiskových konferencích se rozeběhla díky vstřícnosti vedení města, ochotě a zájmu partnerských neziskovek a podpoře Nadace Partnerství. Děkujeme všem zúčastněným za vydařenou akci.

Celá aktualita >>

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  >>