Zvětšit21. 11. 2014

Neváhejte a zakupte si v předprodeji vstupenky na úžasný ples neziskových organizací v Novém Městě na Moravě.

Zvětšit20. 11. 2014

Sdružení Krajina na tiskové konferenci

Ve středu 12. listopadu se naši zástupci zúčastnili tiskové konference pořádané městem Novým Městem na Moravě. Na tiskovce jsme byli s dalšími kolegy z novoměstských neziskovek. Spolupráce na tiskových konferencích se rozeběhla díky vstřícnosti vedení města, ochotě a zájmu partnerských neziskovek a podpoře Nadace Partnerství. Děkujeme všem zúčastněným za vydařenou akci.

Zvětšit10. 11. 2014

Školáci přichystají vitaminovou bombu

Ve středu 12. listopadu proběhne od devíti hodin výsadba 30 ovocných stromů poblíž obce Cejle, která se nachází 10 km jihozápadně od krajského města Jihlavy (GPS 49.3711306°N, 15.4784469°E). Ovocné stromy byly vypěstovány v oblasti Bílých Karpat na podnožích ze semenáčků, což jim

Zvětšit6. 11. 2014

Spolubál již 28. listopadu

Tradiční ples neziskových organizací Spolubál, na kterém se také podílíme, proběhne 28. listopadu od 19:30 hodin v novoměstském kulturním domě. Letošní ročník nás přivítá v atmosféře filmu a filmových hvězd. Oslnivé ženy, krásní pánové, tanec, kavárna s živými pianisty, spousty filmových

Zvětšit24. 10. 2014

Nové tůně v Novém Městě

S laskavou péčí Nadace Partnerství a podporou z programu Nestlé pro vodu v krajině 2014 jsme vybudovali dvě nové tůně nedaleko koupaliště v Novém Městě na Moravě. Tůně vznikly v rámci projektu Přírodní učebna pod Koupalištěm, který realizujeme ve spolupráci s městem Novým Městem na Moravě, ZŠ Nové Město na Moravě, Správou CHKO Žďárské vrchy a Střední odbornou školou Nové Město na Moravě. Všem jmenovaným děkujeme za vstřícnost a ochotu pomoci a těšíme se, až se tůně naplní vodou a spokojenými obojživelníky.

„Tento projekt finančně podpořila Nadace Partnerství a Nestlé.“

ZvětšitZvětšit

Zvětšit24. 10. 2014

Laguna slovena

V pondělí 20. října jsme provedli odlov ryb v Přírodní památce Laguna u Bohdalova. Zdejší tůně slouží jako útočiště obojživelníků, kterým zejména dravé ryby nesvědčí. Za pomoc děkujeme kolegům z AOPK ČR - Správy CHKO Žďárské vrchy a krajského střediska Havlíčkův Brod a kolegům z neziskovky Mokřady-ochrana a management. Radost z odvedené práce nám trochu kalí skutečnost, že po vypuštění tůní nám neznámý pobuda ukradl ocelové rošty a dřevěná hradítka na vypouštěcím objektu. Ale co, nějak si poradíme a pobudovi jistě do roka a do dne ruka upadne.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>