Zvětšit6. 2. 2015

Putovní výstava o praktické ochraně přírody se tentokrát přesouvá do Knihovny Matěje Josefa Sychry

K vidění bude:
  • sedm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách
  • premiéra krátkého filmu "Žít v krajině"
Vernisáž výstavy proběhne dne 16.2.2015 od 16:30 v knihovně Matěje Josefa Sychry, oddělení pro dospělé
Návštěvní hodiny jsou dle otevírací doby knihovny - oddělení pro dospělé.

Zvětšit14. 1. 2015

Zahájení putovní výstavy o praktické ochraně přírody

V pátek 16. ledna v 18 hodin bude ve Vzdělávacím centru v Křižánkách slavnostně zahájena putovní výstava o praktické ochraně přírody. Na sedmi velkoformátových plakátech bude k vidění mimo jiné přehled činnosti Sdružení Krajina, něco z historie péče o cenné lokality, zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Výstavu zahájí úvodním slovem Ing. Mgr. Jan Sedláček, hudební doprovod obstará Memory Band.
Putovní výstava na Křižánkách bude k vidění od 16. ledna do 15. února, návštěvní hodiny jsou od pondělí do pátku 8:30 až 14:00 hodin. Lze si dohodnout i vlastní návštěvu na telefonu 724 076 338. Výstava probíhá v rámci projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny, podpořeného grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů.

Zvětšit9. 1. 2015

Vítejte v novém roce

Zdravíme ze zasněžených Počítek v roce 2015 a přejeme, ať se daří věci posouvat tím správným směrem. První akcí, na které se můžeme letos osobně potkat, je vernisáž putovní výstavy, prezentující aktivity Sdružení Krajina. Vernisáž se uskuteční v pátek 16. ledna odpoledne na Křižánkách. Výstava je součástí projektu Obyvatelé pro přírodu Vysočiny.

Zvětšit11. 12. 2014

Akce pro přírodu v říjnu a listopadu 2014

V průběhu října a listopadu 2014 se nám podařilo uspořádat celkem devět akcí pro veřejnost: Obnova Kadovských kamenic, Podzimní putování na Kamínek, Pasení ovcí se psem, Stavba vrbového teepee, Křížová cesta v Křešině, Alej ve Štěpkově, Výsadba větrolamu v Počítkách, Vysazování keřů a stromů v Sedletíně, Péče o hlavaté vrby.

Celá aktualita >>

Zvětšit3. 12. 2014

Jak potěšit přátele a blízké?

Připomínáme, že můžete využít osvědčenou možnost jak potěšit své přátele a blízké nevšedním dárkem v podobě lučního certifikátu. Krom potěšení svého i druhých, přispějete zakoupením certifikátu k dobrému stavu naší přírody. A protože dobré věci se šíří rychleji něž ty špatné, čehož si před lety povšiml i Tomáš Akvinský, stanete se tak součástí jedné velké pozitivní vlny, která, dříve či později, zaplaví celý svět.

Zvětšit21. 11. 2014

Neváhejte a zakupte si v předprodeji vstupenky na úžasný ples neziskových organizací v Novém Městě na Moravě.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit