Zvětšit3. 2. 2014

Setkání neziskovek na Orlíku

V sobotu 1. února se na hradě Orlíku u Humpolce konalo setkání neziskových organizací, které se zabývají praktickou ochramou přírody a zapojováním veřejnosti do akcí pro přírodu. Sešlo se 14 zástupců osmi organizací. Řeč byla především o fungování jednotlivých neziskovek, spolupráci na projektech a financování akcí pro veřejnost. Pořadatelem setkání bylo Sdružení Krajina, hostiteli občanské sdružení Zelené srdce.

Zvětšit20. 1. 2014

Nové tůně se plní vodou

Koncem loňského roku jsme budovali dvě tůně pro obojživelníky v lokalitě Doliny. Jedná se o soustavu podmáčených luk nedaleko Jiříkovic, o výměře cca 4 ha. Sdružení Krajina o lokalitu dlouhodobě pečuje a vlastní zde několik pozemků. Na začátku ledna jsme lokalitu navštívili a našli tůně plné vody. Těšíme se na jaro, až se v tůních objeví jejich noví obyvatelé.

Celá aktualita >>

Zvětšit3. 12. 2013

Spolu Bál

V pátek 29. listopadu proběhl v Novém Městě na Moravě ples neziskových organizací. Akci laděnou do retro stylu organizovalo 10 neziskovek z Nového Města a okolí. Sál byl příjemně zaplněn plesajícími, velký úspěch měla retrokavárna s živým retroklavíristou a úplně němými retrogroteskami. Členové a příznivci Sdružení Krajina obsadili něco přes třicet míst a tančili až do pozdních nočních hodin. Došlo i na kankán. Těšíme se na další ročník.

Zvětšit23. 10. 2013

Podzimní výsadby 2.11. v 9 hod v Počítkách

Dovolte nám, abychom vás znovu pozvali na tradiční podzimní výsadby stromů. Letos se budou konat v sobotu 2.11.2013 v Počítkách. Sraz účastníků je v 9 hodin v chalupě Sdružení Krajina na adrese Počítky 2. Tentokrát budeme vysazovat březové remízy do pastvin pro ovce v okolí Počítek. Výsadby jsou podpořeny z programu ThhinkGreen Service společnosti GLS.

Celá aktualita >>

Zvětšit16. 10. 2013

Žáby a čolci už se nemusí ryb bát!

V posledních zářijových týdnech proběhl odlov ryb v přírodní památce Laguna u Bohdalova. Tato lokalita je cenná výskytem mnoha druhů obojživelníků a výskyt ryb v lagunách je pro jejich život ohrožující. Pracovníci Sdružení Krajina nejprve snížili hladinu vody na minimum a samotný výlov posléze proběhl ve spolupráci s kolegy z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR - Petrou Doležalovou, Jaromírem Mašterou a Josefem Havelkou a mládeží z místního přírodovědného kroužku Zubři. Děkujeme jim tímto za pomoc.
Obojživelníci jsou jednou z nejohroženějších skupin živočichů u nás. Problémem je např. nevhodné hospodaření na rybnících, špatně prováděné úpravy či zánik vodních ploch, vysazování polodivokých kachen a zarybňování téměř veškerých vodních ploch v krajině.
Cílem Sdružení Krajina je tedy udržet dlouhodobě toto území bez ryb, tak aby sloužila jako vhodný domov pro žáby, čolky a další živočichy.

Zvětšit20. 9. 2013

Pozvání na podzimní výsadby stromů

V sobotu 2.11.2013 od cca 10 hodin se uskuteční tradiční podzimní výsadby stromů, letos s podporou programu ThhinkGreen Service společnosti GLS. Budeme vysazovat převážně březové remízy v pastvinách pro ovečky v okolí Počítek. Po dopoledních  výsadbách bude následovat zajímavý odpolední program v sídle Sdružení Krajina, na který vás také srdečně zveme. Rezervujte si proto pokud možno na akci celý den, těšíme se na společně strávený čas. Akce je velmi vhodná i pro děti. Podrobnější informace o programu čekejte v průběhu října.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>