Zvětšit

.

Zvětšit4. 4. 2019

Peníze na výsadby stromořadí

Již sedmým rokem vyhlašuje Sdružení Krajina a společnost GLS program na podporu výsadeb stromořadí ve volné krajině. Neziskové organizace se mohou u Sdružení Krajina ucházet o finanční příspěvek ve výši do 500 Kč na jeden vysazený strom. Uzávěrka je 26.4.2019, pro organizátory výsadbových akcí je tento rok připraveno celkem 100 tis. Kč. Bližší informace k programu a formulář žádosti je k dospozici zde. Kontaktní osoba je Tomáš Blažek – blazek@sdruzenikrajina.cz, tel: 566 521 259, 777 045 586

Zvětšit3. 4. 2019

Setkání neziskových organizací

Každý rok na jaře pořádáme setkání neziskových organizací působících v oblasti péče o přírodu a krajinu, kde se vzájemně dělíme o své zkušenosti, starosti, postřehy a nápady. Tentokrát se tato akce konala 30. března v krásných prostorách SEM Slunečnice, v Horní Krupé. Sešli se zástupci z devíti organizací – Mokřady z.s., SEV Mravenec, Stanice Pavlov o.p.s., Ekoinfocentrum Jihlava, Mykologický klub Jihlava, Zelené Srdce, ČSOP Jihlava, SEM Slunečnice a samozřejmě Sdružení Krajina. Akce je otevřená pro všechny organizace věnující se ochraně přírody, budeme rádi když se nám ozvete a příští ročník můžete rokovat a dělit se o své zkušenosti s námi.

Zvětšit3. 4. 2019

Sněm členů Sdružení Krajina

V sobotu 23.3.2019 jsme pořádali v našem sídle v Počítkách sněm sdružení. Členové sdružení se sešli opět po roce, ke každoročnímu zamyšlení se nad rokem minulým a seznámení s plány roku letošního. Proběhla prezentace, diskuze, porady i zajímavé podnětné rozhovory, rokovalo se, smálo, debatovalo a po ukončení oficiální části následoval oběd a vzhledem k nádhernému počasí i procházka na pastviny za ovečkami a poníky.

Zvětšit12. 3. 2019

Putovní výstava Sdružení Krajina doputovala do kina Vysočina

Od 13. března 2019 bude v prostorách kina Vysočina k vidění naše putovní výstava ukazující „život“ na podmáčených loukách v současnosti i v minulosti. Prostřednictvím této výstavy chceme informovat veřejnost o naší práci, vysvětlit, proč je péče o krajinu důležitá a podnítit v lidech zájem o praktickou ochranu přírody. Na našich velkoformátových plakátech představujeme ve fotografiích jednotlivé aktivity našeho sdružení (kosení, výsadby, budování tůní, apod.) a historické souvislosti péče o krajinu. Snažíme se také ukázat důležitost spolupráce a vzájemné pomoci a podpory mezi odborníky, praktiky a veřejností.Výstava potrvá do 13. dubna 2019 a můžete si ji prohlédnout kdykoli během otevírací doby kina Vysočina.Všichni jste srdečně zváni!

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit