Zvětšit7. 6. 2016

Tvořivé odpoledne

V úterý 21. 6. 2016 od 16:30 zveme všechny kreativní dámy, pány a jejich ratolesti k nám do Počítek (Sdružení Krajina, Počítky 2) na Tvořivé odpoledne. Společně budeme osazovat květináče skalkovými rostlinami, rozsazovat bylinky, vyrábět plstěné dekorace z ovčí vlny a věnečky z buxusu. Vyrobené věci budeme prodávat na jarmarku v rámci oslav Nova Civitas v Novém Městě na Moravě. Výtěžek bude připsán na veřejnou sbírku Stopa v Krajině a poslouží tak péči o podmáčené louky. Nějaký materiál zajistíme, pokud ale máte doma například bylinky, které byste poskytli k prodeji, větve buxusu, bavlnky či plstící jehly, vše bude vítáno.

Zvětšit31. 5. 2016

Botanicko-zoologická vycházka Rychtářkami již tuto sobotu!

V sobotu 4.6. vás zveme na naši již tradiční botanicko-zoologickou vycházku do podmáčených luk. Tentokrát se podíváme do nejmladší rezervace Žďárských vrchů PR Meandry Svratky u Milov. Nejen, že zde opět uvidíte spoustu zajímavých druhů rostlin a obojživelníku, ale zároveň se dozvíte něco o historii a plánované budoucnosti této překrásné lokality. Sraz je v 9:00 v sídle Sdružení Krajina (Počítky 2) nebo v 9:30 na Milovech u Penzionu U Šlechtů. Více info v přiložené pozvánce.

Zvětšit25. 5. 2016

Přijďte si hrát do zahrad

Nevíte, co o víkendu? Máme pro vás skvělý tip. Navštivte v sobotu 28. 5. 2016 soukromé zahrady Tamary Kinsky v zámku ve Žďáře nad Sázavou v rámci každoročních Dní otevřených zahrad. Uvidíte nejen nádherně rozkvetlé květiny, keře a stromy, ale také nás sympatické lidičky ze Sdružení Krajina. Na prvním nádvoří budeme mít po celý den pro vás a vaše děti připraveny zábavné aktivity, jako je oblíbená hra „Najdi jehlu v kupce sena“ a mnoho dalšího. Tešíme se na vás!!!

Zvětšit20. 5. 2016

Neseďte doma! Šup do podmáčených luk!

Dle meterologů nás čeká luxusní víkend, proto neváhejte a vyražte do přírody. Pokud vám chybí inspirace kam se vrtnout, pak doporučujeme navštívit některé z našich luk, zejména pak Doubravníček, PP Suché kopce, Samotínské louky, PP Bahna, PP Návesník, PR Volákův kopec, U Studní a Staviště. Nejen, že je v tomto období uvidíte v plném rozkvětu, ale zároveň si zde o nich přečtete spoustu zajímavých informací na našich nových infopanelech. Pokochat se také můžete fotografiemi svalnatých mužů a pracovitých žen, které dokonale vyjadřují náročný proces péče o podmáčené louky. Nevíte, kde se zmíněné lokality nachází? Nevadí. Přesnou polohu všech našich luk najdete na webovkách www.sdruzenikrajina.cz v sekci Pozemkový spolek.

Zvětšit5. 5. 2016

Botanická vycházka okolím Proseče

Ani letos vás nechceme ochudit o krásné rostliny, zajímavé živočichy a hlavně o intenzivní zážitky z lučních botanicko - zoologických vycházek. Díky iniciativě našeho milého člena a studenta botaniky na Olomoucké univerzitě Ondry Pospíšila vám můžeme nabídnout toto luxusní potěšení již v neděli 22. 5. 2016. na botanické vycházce okolím Proseče. Podíváme se do řašelinisť, prozkoumáme květenu skalních měst a polí a navštívíme nádherné louky v přírodní rezervaci Střemošická stráň. Sraz je v 8:30 na náměstí v Proseči u Skutče. Čeká nás cca 20 km chůze, proto si s sebou nezapomeňte svačinu a vhodnou obuv do terénu.

Zvětšit21. 4. 2016

Hledáme pomocníky!

Když jsme si v únoru zapsali do kalendáře, kde všude bychom se rádi prezentovali, podlomila se nám z toho kolena. Přidáme-li k tomu stále se zvětšující počty zájemců o firemní dobrovolnictví, je to už na panáka nebo rovnou na láhev něčeho ostřejšího. Řekli jsme si proto, že zkusíme oslovit vás, naše příznivce a kamarády, s prosbou o pomoc. Hledáme:

Dobrovolníky, kteří by byli ochotni občas někam vyrazit a pomoci nám prezentovat práci a činnost Sdružení Krajina na veřejnosti. Samozřejmě byste tam nebyli sami. Vždycky byste šli ve dvou, buď z někým z nás nebo jiným, stejně skvělým a usměvavým dobrovolníkem. Věci potřebné pro údernou prezentaci SK dodáme. Pomocnou ruku můžete nabídnou například zde:

28.5. 2016 Otevřené zahrady v zámku Kinských ve Žďáře nad Sázavou – stánek SK – prezentace SK a aktivity pro děti (např. hledání jehly v kupce sena :-))

24. -25.6. 2016 Nova Civitas, Nové Město na Moravě -stánek SK – prezentace SK a aktivity pro děti (např. hledání jehly v kupce sena a další co vymyslíme :-) ), prodej výrobků vytvořených ve tvořivých dílnách SK v rámci veřejné sbírky Stopa v Krajině

27.11.2016 Adventní jarmark v Novém Městě na Moravě – prodej výrobků vytvořených ve tvořivých dílnách SK v rámci veřejné sbírky Stopa v Krajině

Koordinátory firemního dobrovolnictví, kteří by si vzali na svůj hrb firemní dobrovolníky. Tyto akce jsou často v týdnu, ale již se nám hlásí i firmy, které by nám šly pomoci raději o víkendu. Starost o firemní dobrovolníky by spočívala v zajištění občerstvení a koordinace práce na místě. Do všeho bychom vás samozřejmě zasvětili. Termíny konání těchto akcí se domlouvají obvykle cca měsíc dopředu, čili vám termíny nemůžeme říct už teď. Pokud se nám nahlásíte jako koordinátor firemních dobrovolníku, zapíšeme vás na seznam a budeme vás postupně informovat o datech dobrovolnických akcí, které si můžete vzít pod kř& iacute;dla.

Koordinátory, kteří by pomohli s přípravou akcí, které Sdružení organizuje buď pro veřejnost nebo pro své členy a příznivce. Jde zejména o:

8.10.2016 Dosečná (oslava zdárného zakončení sezony – akce spíše pro užší okruh příznivců a spolupracovníků), Rokytno – pomoc s organizací akce, nákup pokrmů a pochutin...

28. - 29.10.2016 Podzimní výsadby – pomoc s přípravou a organizací akce (zajištění sadbového materiálu, kůlů, úvazků, zajištění odpolední společenské akce – program, občerstvení atd.)

U všech aktivit můžete počítat se zaškolením a pomocí od „starých“ zkušených harcovníků z kanceláře SK. Určitě se taky nebojte ozvat s nějakou vlastní myšlenkou, nápadem či připomínkami, jakákoli zpětná vazba od vás je pro nás důležitá. Děkujeme a těšíme se na samé kladné ohlasy na emailu: papackova@sdruzenikrajina.cz, nebo tel. čísle: 775 239 691

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit