Zvětšit

Sdružení Krajina je neziskovou organizací, jejímž posláním je aktivně přispívat ke zlepšení stavu přírody, krajiny a životního prostředí v České republice.

ZvětšitZvětšit

.

Zvětšit14. 11. 2017

Spolubál po páté

Letošní pátý ročník Spolubálu neziskových organizací se skutečně vydařil. Opět jsme dokázali, jak blízko k sobě mají a jak skvěle dokáží spolupracovat neziskovky z naprosto odlišných sektorů. Díky spolubálu jsme se poznali a pravidelně se potkáváme s mnoha šikovnými lidmi, kterým není lhostejné, co se kolem nich děje. A za to jsme rádi. Rok co rok se všichni společně snažíme vychytávat mouchy a zlepšovat se, aby jste si náš bál co nejvíce užili. Jak se nám to povedlo letos? Na to se můžete podívat zde.

Zvětšit5. 10. 2017

Černobílo martinský spolubál

Zveme vás na další ročník nevšedního plesu neziskovek, který se uskuteční v sobotu 11.11.2017 od 19:30 v Kulturním domě v Novém Městě na Moravě. Tentokrát provětráte černé, bíle a nebo černobílé kousky z vašeho šatníku. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big band Chrudim. Po něm rozbalí svůj bohatý repertoár brněnská kapela Zelená pára. Chybět nebude ani kavárna s nejrůznějšími dobrotami a živou hudbou, fotokoutek a půlnoční soutěž o ceny. Lístky pro vás budou v brzké době připraveny v novoměstském informačním centru. Cena v předprodeji je 200 Kč, na místě pak 250 Kč.

Zvětšit5. 10. 2017

Dosadba remízu v Polničce

Srdečně vás zveme na tradiční podzimní sázení stromů, které se uskuteční v sobotu 28.10.2017 v 9:30. Tento rok budeme vysazovat remíz a ovocnou alej nedaleko Polničky (GPS: N 49°36.68517', E 15°55.35015') . Přijďte přiložit ruku k dílu. Litovat nebudete. Zpestříte naši krajiinu, vybudujete úkryt pro zvířata, protáhnete tělo na čerstvém vzduchu a jako přidaná hodnota toho všeho na vás bude po práci čekat zasloužená odměna v podobě nejrůznejších pochutin a drinků. Těšit se můžete také na Nestíkovské loutkoherce a jejich úžasnou divadelní pohádku O odvážném Kubovi a princezně Janince.  Se spolupořadateli z občanského sdružení Krákorka se těšíme na vás, vaše děti, příbuzné a známe...zkrátka na všechny :-) Tímto také děkujeme firmě GLS, se kterou dlouhodobě úspěšně spolupracujeme, a která tyto výsadby finančně podpořila.

ZvětšitZvětšit

Zvětšit4. 9. 2017

Jdeme do finále!

Sezóna se nám pomalu blíží ke konci. Nechcem předbíhat událostem, ale vypadá to, že i letos vše úspěšně zvládneme. Občas jsou to trochu nervy, ale bez toho by to asi ani nešlo. Společnými silami s našimi brigádníky, dobrovolníky a drobnými živnostníky jsme věnovali péči cca 170 ha podmáčených chráněných luk. Víme, že je to práce fyzicky a někdy i psychicky hodně náročná, proto děkujeme všem, kteří se nebojí a jdou odvážně do toho. Bez každoročního kosení by louky zarostly a vzácné druhy, které zde chráníme by nenávratně zmizely. A to by byla vážně škoda, ne?

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45  >>