Zvětšit

ZvětšitZvětšit

.

Zvětšit5. 12. 2018

Darujte svým blízkým cestu kolem světa

Je tu opět čas poshánět nějaké ty dárečky pod stromeček. Jeden takový krásný a navíc praktický dárek, se kterým obletíte doslova celý svět, můžete zakoupit také u nás. Z Vysočiny až na Everest se podíváte se známým českým horolezcem a dobrodruhem Radkem Jarošem, který Sdružení Krajina věnoval vlastnoručně podepsané stolní kalendáře na rok 2019. Kalendáře jsou doslova nabité fotografiemi nejen z jeho Himalájských výstupů, ale také například z Austrálie, Patagonie či z naší krásné Vysočiny.
Kalendáři můžete sebe či vaše blízké obdarovat za pouhých 99 Kč. Koupí kalendáře přispějete na veřejnou sbírku Stopa v Krajině a podpoříte tak péči o krajinu a podmáčené louky.
Kalendáře si můžete objednávat prostřednictvím mailu: papackova@sdruzenikrajina.cz, nebo na tel. číslech: 775 239 691, 566 521 259. Po obdržení částky 99 Kč na účet veřejné sbírky, číslo účtu: 2500054442/2010, vám zašleme kalendář na vámi zadanou adresu. Stejně tak si můžete kalendář vyzvednout u nás v Počítkách a zaplatit hotově. Pokud naši sbírku a tím i krajinu a životní prostředí budete chtít podpořit větší částkou, budeme rádi.

Také pro šetřílky máme pozitivní zprávu. Pokud se nám nepodaří kalendáře zpeněžit pro dobrou věc, budou v lednu nejspíš k dostání zdarma. Jako topivo by jich byla opravdu škoda :-)

Zvětšit8. 11. 2018

Slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky na Křižánkách

Zveme všechny, jež mají chuť a čas přijít do Křižánek na slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky. Tato významná událost se uskuteční v úterý 13. listopadu od 10:30 na Křižánkách přímo v přírodní učebně (GPS: N 49°40.54658', E 16°4.92435'). Během září a října jsme intenzivně pracovali na obnově degradované části přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov a ze zanedbaného kusu krajiny jsme vytvořilo místo, které kloubí nejen zájmy přírody, ale slouží také dětem z místní základní školy jako učebna pro praktické bádání, či široké veřejnosti k vycházkám a relaxaci. Nyní nastal čas, aby starosta obce Křižánky, Jan Sedláček, slavnostně přestřihl pásku a místo tak pro všechny oficiálně otevřel. Projekt finančně podpořila Nadace Partnerství a Mol ČR a Ministerstvo životního prostředí. Na realizaci se podílela obec Křižánky, MŠ a ZŠ Křižánky. Odborný okem na projekt dohlížela Petra Doležalová ze Správy CHKO Žďárské vrchy.

Zvětšit25. 10. 2018

Dosadba třešňového sadu

V pátek 2. listopadu od 14:00 vás zveme na Dosadbu třešňového sadu. Třešňový sad se nachází u Vříště nedaleko Sněžného (GPS: N 49º37.88142', E 16º8.17132'). Místo je to opravdu krásné, takže kdo příjde, určitě neprohloupí. V současné době ho máme v nájmu a rádi bychom ho trochu zvelebili a dosadili pár nových stromků. Sejdeme se ve 14:00 na zastávce Líšná, u Hájenky, odkud se společně vydáme do sadu (nebojte, nebude to žádná dálava). Kdo by přišel později, zkusí se dostat do sadu sám (dle přiložené mapky) nebo bude volat horkou linku 775 239 691 a my si pro něho příjdeme :-)
Jak je naším dobrým zvykem, bude pro vás připraveno výtečné občerstvení. Těšíme se
ZvětšitZvětšit

Zvětšit16. 10. 2018

Škraboškový spolubál

Blíží se nejúžasnější ples tohoto roku - Spolubál.  V pátek 9. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě startuje večer plný zábavy a nečekaných zážitků, které pro vás připravilo deset neziskových organizací za Žďárska a Novoměstska. Plesem se protančíme v duchu tajemstvích ukrytých za krásou pestrobarevných i jednobarevných škrabošek. K tanci nám již tradičně zahraje Big Band Chrudim. V druhé polovině večera zapaříme v rytmu Zelené páry. Těšit se můžete také na kavárnu s živnou klavírní hudbou, soutěž o ceny, fotokoutek, spousty dobrého jídlo a pití a samozřejmě na skvělou zábavu. A to vše za pouhých 200 Kč v předrodeji či 250 Kč na místě. Předprodej vstupenek v IC Nové město na Moravě nebo prostřednictvím emailu blazek@sdruzenikrajina.cz.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit