Zvětšit16. 1. 2012

Neformální síť NNO Vysočiny pro přírodu.

Koncem minulého roku vznikla neformální síť organizací zabývajících se praktickou ochranou přírody. Smyslem sítě je vzájemně se informovat o svých aktivitách, předávat si dobré zkušenosti a nápady a dle možností se navzájem podporovat. Členství v síti není nijak formálně upraveno. Forma spolupráce členů sítě je na vzájemné dohodě spolupracujících organizací. Další informace o síti naleznete zde. Síť vznikla v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zvětšit19. 12. 2011

Vánoční zdravice

Rok se s rokem sešel a máme tu zase Vánoce. Začátek roku byl pro nás trochu napínavý, nebylo jasné, v jakém rozsahu se podaří zajistit potřebnou péči o louky a jak se podaří ustát všechny změny, které se na nás hrnuly. Když se ohlédneme zpět, tak můžeme myslím říct, že jsme opět měli potřebnou dávku štěstí a snad i rozumu a rok 2011 je úspěšně za námi. Se zvědavostí proto vyhlížíme ten příští a těšíme se, co nám nového přinese. Všem čtenářům našeho webu přejeme, aby  to to měli také tak a mohli se těšit spolu s námi. Hezké Vánoce a ať se v roce 2012 daří co nejlépe.

Zvětšit19. 12. 2011

Proběhlo setkání v Borech

V sobotu 10. prosince proběhlo v Borech avizované setkání neziskovek, které se věnují praktické ochraně přírody a do svých akcí zapojují veřejnost. Sešlo se 21 účastníků, kteří prezentovali činnost svých organizací a akce, které pořádají. Jedním z výstupů setkání bylo potvrzení zájmu o účast v neformální síti NNO. Smyslem sítě je rozvíjení vzájemné spolupráce a pomoci. V Borech jsme se dohodli na dalším setkávání, které nám přináší inspiraci i povzbuzení do nejistých časů. Děkujeme místní ZO ČSOP za vzornou přípravu akce, výborné občerstvení a zajímavý doprovodný program.
Akce proběhla v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Zvětšit5. 12. 2011

Chcete, aby váš vánoční dárek byl smysluplný?

Padají na vás chmury při pohledu na hromady vánočních dárků, které jsou často k nepotřebě a během pár měsíců po nich ani pes neštěkne a úspěšně plní skládky odpadů? Rádi byste darovali něco, co má smysl? A ještě k tomu dlouhodobý? A co takhle koupit někomu kus louky? Krásné louky plné květů, barev, broučků a žab, zkrátka plné života? Kus louky, která je domovem pro rostliny a živočichy, kteří často v naší sterilní krajině nemají moc šancí na přežití …

Zvětšit5. 12. 2011

Louky a muzika

Díky výtěžku z dobrovolnické akce, při níž členové a dobrovolníci obklopující občanské sdružení Lysina lenina, pokosili a pohrabali dvě podmáčené louky, proběhl v sobotu 26. listopadu dříve již avizovaný Daňkovický bigbít. Akce to byla náramná a veselá. Uskutečnila se výtvarná dílna, vystoupení skupin Jananas, Hm, Ty Syčáci a došlo i na módní přehlídku ručně malovaných trenýrek v podání chlapců a děvčat z Creative Bodies Agency. Těší nás, že Sdružení Krajina k této akci také přispělo a že bylo pořadateli v rámci programu zmíněno. Pokud se bude v příštím roce dařit jako letos, sejdeme se na loukách a poté i na bigbítu v Daňkovicích zas. Vřele tuto akci doporučujeme vaší pozornosti.
Dobrovolnické akce v tomto roce probíhaly díky projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP. Juchuchů!

Zvětšit22. 11. 2011

Setkání neziskovek 10.12.2011

Sdružení Krajina a ZO ČSOP Bory zvou na setkání neziskových organizací zapojujících veřejnost do péče o přírodu. Setkání navazuje na loňskou akci, na které se sešly především organizace zapojené do projektu „Příroda na Vysočině“. V letošním roce bychom rádi přizvali i další organizace, které se nějakým způsobem věnují ochraně přírody a krajiny. Smyslem akce je dát prostor pro prezentaci aktivit jednotlivých organizací a podpořit jejich vzájemnou spolupráci. Akce se koná v sobotu 10. prosince 2011 od 10:00 hodin v Borech. Další informace a přihlášky na blazek@sdruzenikrajina.cz.
Akce se koná v rámci projektu Příroda na Vysočině, který byl vytvořen za finanční podpory SFŽP a MŽP.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit