Zvětšit5. 10. 2017

Černobílo martinský spolubál

Zveme vás na další ročník nevšedního plesu neziskovek, který se uskuteční v sobotu 11.11.2017 od 19:30 v Kulturním domě v Novém Městě na Moravě. Tentokrát provětráte černé, bíle a nebo černobílé kousky z vašeho šatníku. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big band Chrudim. Po něm rozbalí svůj bohatý repertoár brněnská kapela Zelená pára. Chybět nebude ani kavárna s nejrůznějšími dobrotami a živou hudbou, fotokoutek a půlnoční soutěž o ceny. Lístky pro vás budou v brzké době připraveny v novoměstském informačním centru. Cena v předprodeji je 200 Kč, na místě pak 250 Kč.

Zvětšit5. 10. 2017

Dosadba remízu v Polničce

Srdečně vás zveme na tradiční podzimní sázení stromů, které se uskuteční v sobotu 28.10.2017 v 9:30. Tento rok budeme vysazovat remíz a ovocnou alej nedaleko Polničky (GPS: N 49°36.68517', E 15°55.35015') . Přijďte přiložit ruku k dílu. Litovat nebudete. Zpestříte naši krajiinu, vybudujete úkryt pro zvířata, protáhnete tělo na čerstvém vzduchu a jako přidaná hodnota toho všeho na vás bude po práci čekat zasloužená odměna v podobě nejrůznejších pochutin a drinků. Těšit se můžete také na Nestíkovské loutkoherce a jejich úžasnou divadelní pohádku O odvážném Kubovi a princezně Janince.  Se spolupořadateli z občanského sdružení Krákorka se těšíme na vás, vaše děti, příbuzné a známe...zkrátka na všechny :-) Tímto také děkujeme firmě GLS, se kterou dlouhodobě úspěšně spolupracujeme, a která tyto výsadby finančně podpořila.

ZvětšitZvětšit

Zvětšit4. 9. 2017

Jdeme do finále!

Sezóna se nám pomalu blíží ke konci. Nechcem předbíhat událostem, ale vypadá to, že i letos vše úspěšně zvládneme. Občas jsou to trochu nervy, ale bez toho by to asi ani nešlo. Společnými silami s našimi brigádníky, dobrovolníky a drobnými živnostníky jsme věnovali péči cca 170 ha podmáčených chráněných luk. Víme, že je to práce fyzicky a někdy i psychicky hodně náročná, proto děkujeme všem, kteří se nebojí a jdou odvážně do toho. Bez každoročního kosení by louky zarostly a vzácné druhy, které zde chráníme by nenávratně zmizely. A to by byla vážně škoda, ne?

Zvětšit9. 6. 2017

Výstava Lidé pro přírodu ve žďárském zámku

Přijměte naše pozvání na netradiční výstavu Lidé pro přírodu, která se uskuteční od 21. 6. do 31. 8. 2017 v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou.
Výstava je zaměřená na nestátní praktickou ochranu přírody v podání spolku Sdružení Krajina jeho členů a příznivců. K vidění budou velkoformátové plakáty a fotografie, na kterých se dozvíte něco o současné péči o cenné lokality, o historii těchto lokalit, o životě na mokřadních loukách a o možnostech a důležitosti zapojení lidí do péče o krajinu. Dozvíte se také, jak v krajině hospodařili naši předkové a jak to nyní děláme my. Přímo v muzeu si budete moci sáhnout na kus krásné přírody či se zaposlouchat do jejích libých tónů. Ukážeme vám stroje, nástroje a další vybavení používané pro praktickou ochranu přírody. Součástí výstavy jsou také kratochvilné aktivity pro celou rodinu.

Celá aktualita >>

Zvětšit21. 4. 2017

Oslavy 20. výročí Sdružení Krajina

Přijďte s námi 27.5.2017 do Kulturního domu v Jiříkovicích (N 49°34.62877', E 16°1.71983') oslavit 20 let od založení Sdružení Krajina. Pro tento významný den jsem pro vás nachystali bohatý zážitkový program a spoustu různých dobrot. Vše začne v 10:00 botanickou vycházkou na nedalekou lokalitu Doliny (doporučujeme terénní oblečení a nepromokavou obuv). Ve 14:00 proběhne slavnostní zahájení a následně se vrhneme do víru oslav.

Celá aktualita >>

Zvětšit16. 3. 2017

Podpora výsadeb stromů v krajině

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2017. Termín pro doručení vyplněné návratky je do 28.4.2017. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu. Další informace k vyzvě najdete zde. Fotodokumentaci z minulých let najdete zase zde.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit