Zvětšit19. 1. 2017

Beseda o krajině Žďárských vrchů v Polničce

V pátek 27.1. 2017 od 16:00 Vás zveme do Polničky (Polnička 151) na besedu o krajině a přírodě Žďárských vrchů, kterou pořádáme ve spolupráci s FIT.NEST Polnička. Dozvíte se mnoho zajímavých informací a podmáčených loukách, jako o jednom z výzmaných prvků naší krajiny. Povíme si o důležitosti hospodaření člověka v krajině a možnostech zapojení lidí do ochrany přírody. Besedu bude doprovázet výstava o praktické ochraně přírody, která Vám představí celkovou činnost Sdružení krajina.

Zvětšit19. 12. 2016

PF 2017

Děkujeme vám, že jste s námi vydrželi další rok, který byl ve Sdružení Krajina opět docela nabitý. Vydané síly však nebyly zbytečné. Když se ohlédneme zpět, je za námi spousta dobře odvedené práce. Nic z toho bychom ale nezvládli sami bez našich spolupracovníků, brigádníků, dobrovolníků, kolegů z ostatních NNO a samozřejmě také bez vás, vaší důvěry a podpory. Poklepejme si tedy na rameno a užijme si klidné a odpočinkové svátky, protože si to všichni zasloužíme  ;-) Ještě jednou všem děkujeme a těšíme se opět v novém roce!

Zvětšit7. 12. 2016

Dáreček od The Prague Concert Co.

Krásný vánoční dárek jsme dostali od milých lidiček z cestovní agentury The Prague Concert Co., která se zabývá realizací koncertních turné ve střední Evropě. Během léta uspořádali v Praze dva koncerty pro naši veřejnou sbírku Stopa v krajině, na kterých se podařilo vybrat 6 396 Kč. Peníze získané v této sbírce jdou výhradně na péči o podmáčené louky. My bychom jim proto chtěli, za sebe i za celé společenstvo podmáčených luk, moc a moc poděkovat a těšíme se na další spolupráci.

Přispět na sbírku Stopa v krajině můžete samozřejmě i vy. V čase vánočním se například nabízí obdarovat někoho kouskem přírody v podobě podmáčené louky. Dárek je to nevšední, avšak vaše originalita bude jistě oceněna ;-) Více informací jak si koupit louky či jinak přispět na sbírku se dozvíte na webovkách www.stopavkrajině.cz nebo na emailu stopa@sdruzenikrajina.cz.

Zvětšit28. 11. 2016

Poděkování našim dobrodincům

Letos poprvé slavíme v České republice Den dárců. Tento výjimečný den padl na 29. listopadu a my bychom tímto chtěli poděkovat všem filantropům, kteří nás kdy podpořili jakoukoliv částkou, ať už jednorázově nebo se třeba stali členem našeho Klubu dárců a pravidelně přispívají na péči o okolní krajinu. Vaše peníze byly, jsou a budou vždy dobře využity, protože z nich nemáme profit my jako Sdružení Krajina, ale všichni lidé, kteří pak mohou žít v malebné krajině osídlené množstvím pestrobarevných rostlin a nejrůznějších živočichů. Děkujeme!

Pokud by i někdo další měl chuť zkrášlit svět, není nic jednoduššího. Můžete poslat libovolnou částku nebo se třeba stát členem Klubu dárců Sdružení Krajina. Již malá, pravidelně posílaná částka ve prospěch našeho účtu č. 2100922271/2010 pomůže.

Důležitost podpory NNO výstižně popsala ve Spolubálovém Spolužurnálu Ilona Mužátková. Její text určitě stojí za přečtení: „Ve srovnání s pečlivě udržovanými zahrádkami komerčních firem a státních organizací by měla pestrá louka neziskovek působit uvolněným, veselým a trochu neuspořádaným dojmem. Pravidla zde přece nejsou tak přísná, je to takové nadšenectví pro radost, jistě zatížené mnoha omyly.

Celá aktualita >>

Zvětšit25. 11. 2016

Nové tůně na Dolinách

Žabky, čolkové a další vodní živočichové se mohou těšit z nového domova v lokalitě Doliny. Po dlouhých úřednických peripetiích se nám zde konečně povedlo vybudovat dvě neprůtočné mělké tůně. Celkem už se v lokalitě nacházejí čtyři tůně různého stáří a v různém stupni vývoje, čímž je podpořena větší druhová pestrost rostlin a živočichů. Tůně zároveň zadržují vodu, což má, zejména v posledních suchých letech, velký význam pro život v krajině. Nutno podotknouti, že k realizaci a překonání byrokratických překážek nám velkou měrou dopomohla naše skvělá kamarádka, kolegyně a členka Peťa Doležalová a my jí za tomoc děkujeme :-)

Zvětšit2. 11. 2016

Spolubál s květinou či bez

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát na něj můžete vyrazit „s květinou či bez“. K tanci a poslechu zahraje plesajícím taneční a swingové hity Big band Chrudim a po této klasice to rozjede žďárská rock´n´roll-bluesová kapela Letrourou. Jako každý rok budou moci hosté strávit příjemné chvíle nejen tancem, ale také ve stylové kavárně nebo fotokoutku. Chybět nebude ani půlnoční soutěž o ceny. Během plesu bude také probíhat soutěž o „nejúžasnější květinu“. Proto neváhejte a přijďte v květinovém stylu, vaše originalita bude patřičně odměněna. Vstupenky na ples jsou k dostání v předprodeji v Informačním centru v Novém Městě na Moravě za pouhých 180 Kč, na místě si pak vstupenku pořídíte za 200 Kč. Zajistěte si tedy včas vstupenky na tuto jedinečnou párty a nechte se okouzlit květinami uprostřed mlžného vysočinského podzimu.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit