Zvětšit22. 2. 2016

Inspirovali jsme ostatní

S radostí oznamujeme, že model "Přírodní učebny" se rozšířil do dalšího města. Spřátelená organizace Mokřady - ochrana a management v rámci projektu "Mokřadní učebna Kalvárie" vybuduje tůně nedaleko centra města Jihlavy na sídlišti Březinova. Učebna bude sloužit nejen obojživelníkům a jiným mokřadním druhům, ale také k terénní výuce dětí ze ZŠ Otakara Březiny. Je to pro ně možnost, jak si vyzkoušet nabyté vědomosti v praxi. V rámci tohoto projektu se zároveň dotiskne naše brožura "Deník Badatele - Jak se žije v tůních", která bude dětem sloužit jako předloha k jejich bádání. Jsme rádi, že je vzor projektu "Přírodní učebna" stále v kurzu a doufáme, že tomu tak bude i dál.

Zvětšit8. 2. 2016

Poznejte nás z blízka

Jako již tradičně, také tento rok pořádáme setkání neziskových organizací působících v krajii Vysočina. Tentokrát se uskuteční 27.2.2016 ve Ctiboři v budově školy od 10:00. Pokud vás zajímá, jak funguje naše síť neziskovek, co děláme a načem spolupracujeme, čím se zabývají nejrůznější neziskové organizace, neváhejte a přijďte. Poznáte spoustu supr spolků a lidí, kteří se ze všech sil snaží, aby pobyt v krajině, jež nás obklopuje, byl balzámem pro duši a v případě mnohých dobrovolnických akcí pro veřejnost často také pro tělo :-) Součástí této akce bude také setkání členů KOUS (Koordinační uskupení nestátních neziskových organizací Vysočiny). Více informací se dozvíte v přiložené pozvánce. Děkujeme také spolku Ctibořská náves za zajištění prostor a pomoc s organizací setkání.

Zvětšit29. 1. 2016

Relaxujte v centru Města

Ve spolupráci s Novým Městem na Moravě rozjíždíme  projekt "Relaxační park Bezděčka", který má za úkol zpestřit přírodu přímo uprostřed Nového Města. Záměrem projektu je revitalizace prostoru nivy potoka Bezděčky, v úseku od obchodního domu Billa po ulici Luční. Objevit by se zde mohly nové stromy, tůně, naučná stezka, interaktivní hrací prvky pro děti nebo třeba zážitkový chodník. Zpřístupněn bude také samotný potok Bezděčka. Před nedávnem se k záměru přidala i obecně prospěšná společnost  Portimo, která zde navrhuje vybudování zázemí pro venkovní aktivity mladých lidí v podobě workoutového a parkurového hřiště. Lokalitou by mohla procházet i běžecká trasa, vedoucí od městských lázní směrem na Olešnou. Tento nápad pochází zase z dílny Tělovýchovné jednoty Nové Město. Smyslem záměru je podpořit přírodní funkce biokoridoru procházejícího městem a zároveň sem přivést, lidi kteří by zde měli možnost relaxovat příjemnou procházkou, něco nového se dovědět nebo potrénovat tělo sportem. Všechno je to ještě v plenkách, ale věříme, že to dotáhneme do zdárného konce a společně se potkáme na slavnostním otevření ;-)

Zvětšit21. 1. 2016

Neusnuli jsme na vavřínech!

Zdravíme vás v novém roce ze zasněžených Počítek. Nebojte se, neusnuli jsme na vavřínech, pracujeme, až se z nás kouří :-) Na některé naše louky chystáme nové infopanely, na kterých si přečtete spoustu zajímavých informací o lokalitě a její údržbě. Dokončujeme také rozhovory s pamětníky starého hospodaření a začínáme pracovat na publikaci, ve které bychom rádi shrnuli všechny informace, které se nám do této doby podařilo získat. Publikace bude zaměřena převážně na dřívejší hospodaření na podmáčených loukách, ale i na hospodaření lidí v přírodě obecně. Nutno přiznat, že sebrané informace jsou často velmi zajímavé, někdy odporující dnešním pravidlům. Doufáme, že se nám je podaří přivést do praxe, neboť i my chceme být dobrými hospodáři. Takže se těšte a držte nám palce, ať se nám to všechno povede.

Zvětšit16. 12. 2015

PF 2016

Milí přátelé, rádi bychom vám všem popřáli pohodové a hlavně prudce odpočinkové Vánoce. V novém roce, ať jste zdraví, vše se vám daří a máte se skvěle. Děkujeme vám, že nám stále zachováváte svojí přízeň. I v dalším roce uděláme všechno pro to, abychom vaši důvěru nezklamali. Pro tento rok se s vámi celá sestava ze Sdružení Krajina loučí a těšíme se na shledanou v lednu ;-)

Zvětšit7. 12. 2015

Putovní výstava se přesouvá do Borů

Ti, kdo jste ještě naší skvělou výstavu o praktické ochraně přírody neviděli, spěchejte do Borů u Velkého Meziříčí. K vidění zde opět bude osm velkoformátových plakátů, na kterých představí Sdružení Krajina svojí činnost, něco z historie péče o cenné lokality, možnosti zapojení lidí do péče o krajinu a něco ze života na mokřadních loukách.
Vernisáž výstavy proběhne dne 8.12.2015 od 10:00 v ZŠ Bory (před tělocvičnou).
Výstava zde bude přístupná do konce roku. Poté se přesune na Obecní úřad v Borech, kde ji budete moci spatřit až do 20. ledna.
Těší se na vás Sdružení Krajina!

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit