Cejle 2014 - Fotogalerie / nové stromy s GLS - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

Cejle 2014

Zvětšit

Ve středu 12. listopadu proběhla výsadba 30 ovocných stromů poblíž obce Cejle, která se nachází 10 km jihozápadně od krajského města Jihlavy (GPS 49.3711306°N, 15.4784469°E). Ovocné stromy byly vypěstovány v oblasti Bílých Karpat na podnožích ze semenáčků, což je dobrý předpoklad pro dlouhý život a mohou tak ovocem obdařovat i více než tři generace obyvatel obce a výletníků.

Akci organizovalo Středisko ekologické výchovy Mravenec z Pelhřimova ve spolupráci s Ekoinfocentrem Jihlava. Stromy vysazovaly děti ze Základní školy Pelhřimov a ze Základní školy Cejle. Výsadby jsou jednou z ekovýchovných aktivit, v rámci kterých se děti naučí jak správně zasadit strom a osvojí si tuto praktickou dovednost. Díky pomoci Jany Kotoučkové z Ekoinfocentra se podařilo zajistit pro výsadby obecní pozemky a dohodnout se i s vlastníky sousedních pozemků, aby v budoucnu, až stromy povyrostou, nedocházelo ke sporům.

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit