Ctiboř 2015 - Fotogalerie / nové stromy s GLS - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

Ctiboř 2015

Zvětšit

Výsadeb v roce 2015 se ujalo občanské sdružení Ctibořská náves, které se dlouhodobě věnuje obnově alejí podél cest v intravilánu i extravilánu obce Ctitboř na Vysočině.

Akce se konala 28. října a její účastníci vysadili deset stromů podél staré polní cesty „V braňce“ (GPS 49.2938750N, 15.2167436E). Cesta vede ze vsi podél zahrad a polí. V první části bly vysazeny staré druhy peckovin (třešně a švestky) v návaznosti na dříve vysazené ovocné stromky a zbytek staré třešňové aleje. V druhé části, dál od vesnice, byly vysazeny jilmy a javory. S hloubením jamek do kamenité půdy podél cesty pomáhal bagr.

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšit

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit