Hrabání luk na Fryšavě a Samotíně - 5.-6.7. 2012

Zvětšit

Příznivce luk a přírody vůbec srdečně zveme na dobrovolnickou akci, při které budeme shrabovat pokosenou trávu na podmáčených květnatých loukách u Fryšavy a na Samotíně. Sraz je ve čtvrtek 5.7. v 9 hodin na louce U studní na Fryšavě – louka po levé straně silnice při výjezdu z Fryšavy směr Medlovský rybník (GPS souřadnice 49°37'40.809"N, 16°2'45.604"E). V sobotu odpoledne se hrabáči přesunou na lokalitu Haltýř – louka po levé straně vedle silnice při příjezdu na Samotín od Krátké (GPS souřednice 49°38'39.310"N, 16°4'38.210"E ).
Nářadí a pitná voda bude zajištěna. Přenocovat je možné ve vlastním stanu v kempu na Medlově nebo po domluvě na louce. Nezapomeňte na holiny, opalovací krém a repelent. Proti puchýřům od hrabí doporučujeme pracovní nebo cyklistické rukavice. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi. Pořádá Lysina Lenina ve spolupráci se Sdružením Krajina. Bližší informace na  tel.: 775 239 691 - Kateřina Marečková.