Zvětšit

.

Zvětšit8. 11. 2018

Slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky na Křižánkách

Zveme všechny, jež mají chuť a čas přijít do Křižánek na slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky. Tato významná událost se uskuteční v úterý 13. listopadu od 10:30 na Křižánkách přímo v přírodní učebně (GPS: N 49°40.54658', E 16°4.92435'). Během září a října jsme intenzivně pracovali na obnově degradované části přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov a ze zanedbaného kusu krajiny jsme vytvořilo místo, které kloubí nejen zájmy přírody, ale slouží také dětem z místní základní školy jako učebna pro praktické bádání, či široké veřejnosti k vycházkám a relaxaci. Nyní nastal čas, aby starosta obce Křižánky, Jan Sedláček, slavnostně přestřihl pásku a místo tak pro všechny oficiálně otevřel. Projekt finančně podpořila Nadace Partnerství a Mol ČR. Na realizaci se podílela obec Křižánky, MŠ a ZŠ Křižánky. Odborný okem na projekt dohlížela Petra Doležalová ze Správy CHKO Žďárské vrchy.

Zvětšit25. 10. 2018

Dosadba třešňového sadu

V pátek 2. listopadu od 14:00 vás zveme na Dosadbu třešňového sadu. Třešňový sad se nachází u Vříště nedaleko Sněžného (GPS: N 49º37.88142', E 16º8.17132'). Místo je to opravdu krásné, takže kdo příjde, určitě neprohloupí. V současné době ho máme v nájmu a rádi bychom ho trochu zvelebili a dosadili pár nových stromků. Sejdeme se ve 14:00 na zastávce Líšná, u Hájenky, odkud se společně vydáme do sadu (nebojte, nebude to žádná dálava). Kdo by přišel později, zkusí se dostat do sadu sám (dle přiložené mapky) nebo bude volat horkou linku 775 239 691 a my si pro něho příjdeme :-)
Jak je naším dobrým zvykem, bude pro vás připraveno výtečné občerstvení. Těšíme se
ZvětšitZvětšit

Zvětšit16. 10. 2018

Škraboškový spolubál

Blíží se nejúžasnější ples tohoto roku - Spolubál.  V pátek 9. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě startuje večer plný zábavy a nečekaných zážitků, které pro vás připravilo deset neziskových organizací za Žďárska a Novoměstska. Plesem se protančíme v duchu tajemstvích ukrytých za krásou pestrobarevných i jednobarevných škrabošek. K tanci nám již tradičně zahraje Big Band Chrudim. V druhé polovině večera zapaříme v rytmu Zelené páry. Těšit se můžete také na kavárnu s živnou klavírní hudbou, soutěž o ceny, fotokoutek, spousty dobrého jídlo a pití a samozřejmě na skvělou zábavu. A to vše za pouhých 200 Kč v předrodeji či 250 Kč na místě. Předprodej vstupenek v IC Nové město na Moravě nebo prostřednictvím emailu blazek@sdruzenikrajina.cz.

Zvětšit1. 10. 2018

Výsadby ovocňáků na pastvině

A je to opět tady. Netrpělivě očekávané podzimní výsadby se uskuteční v sobotu 3. listopadu od 9:30 na pastvině v Budči u Žďáru nad Sázavou (sraz zde). Sázet budeme švestky, třešně, hrušně a jabloně. Díky úspěsné snaze našich členek Ditě a Janě se podařilo sehnat také pár stromků krajových odrůd jabloní. Nové výsadby poskytnou úkryt nejen volně žijícím živočichů, ale také ovečkám v horkých slunečných dnech. Na květech si pochutnají pilné včelky, na plodech pak my po drsném a často bolestivém souboji s vosami. Přijďte si s námi protáhnout tělo, nadýchat se čerstvého vzduchu a udělat něco pro krajinu a život v ní. Jako vždy vás čeká skvělá zábava, dobré jídlo a pití a samozřejmě my ze Sdružení Krajina. Těšíme se :-)

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48  >>