Podpořte nás / další možnosti - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

Podpořte nás / další možnosti

Proč podporovat Sdružení Krajina

budete tím, kdo zachrání kus krajiny se zachovalou přírodou, vzácnou rostlinu nebo živočicha

ukážete, že nejste lhostejní ke svému okolí a k přírodě, ve které žijete

přispějete k obnově rovnováhy narušené například tím, že některé vaše aktivity zatěžují životní prostředí nebo využívají přírodní zdroje

zvýšíte svoji prestiž – o vašem příspěvku na dobrou věc nebudeme mlčet a budete-li si to přát, rádi o tom dáme vědět

budete mít radost - budete to vy, kdo se připojí k užitečné a smysluplné věci

Co můžete podporovat

–      projekt Stopa v krajině
Tento projekt je zaměřen na rozvoj možností občanské ochrany přírody, pokud možno nezávislé na státu. Součástí je například veřejná sbírka nebo akce pro veřejnost.

–      můžete přispět na nájem nebo lépe na odkup pozemků
dlouhodobý pronájem pozemku nám umožňuje provádět pravidelnou péči o pozemek, u některých zdrojů je zároveň podmínkou pro získání finančních prostředků na hrazení péče
odkup pozemku – převod pozemku do vlastnictví Sdružení Krajina je nejstabilnější zárukou toho, že bude o pozemek trvale pečováno v souladu s potřebami přírodních společenstev.

–      můžete podpořit revitalizaci krajiny
Kulturní krajina se neobejde bez zásahů člověka, které

Přečíst celý článek >>

Jak poskytnout dar

-       převodem libovolné částky z vašeho účtu na dárcovský účet  Sdružení Krajina - 2100922271/2010
-       zasláním daru v hotovosti prostřednictvím složenky na dárcovský účet Sdružení Krajina
-       předáním daru v hotovosti v sídle Sdružení Krajina
-       přispěním na konto veřejné sbírky Stopa v krajině

O poskytnutí daru s vámi sepíšeme smlouvu, nebo vám vystavíme písemné potvrzení o převzetí daru, které vám v případě potřeby poslouží i pro daňové účely. Ohledně daru nás prosíme kontaktujte na e-mailové adrese mareckova@sdruzenikrajina.cz.

Daňové úlevy dárce

Zákon 586/1992 Sb. v platném znění o dani z příjmů umožňuje dárcům odečíst z daňového základu částky darů poskytnutých na charitativní účely. Fyzické osoby mohou podle § 15 odst. 8 od základu daně odečíst hodnotu darů, pokud jejich celková částka za zdanitelné období přesáhne 2% ze základu daně anebo činí alespoň 1000 Kč. Nejvýše však lze odečíst 10% ze základu daně. Právnické osoby dar mohou odečíst podle § 20 odst. 8, pokud částka činí alespoň 2000 Kč, nejvýše však 5% ze základu daně.