pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

10. 4. 2019

Peníze na výsadby? máme a rádi vám dáme.....

Sdružení Krajina a GLS CZ, s.r.o. vyhlašují výzvu pro neziskové organizace a obce k předkládání návrhů akcí, zaměřených na výsadbu stromořadí ve volné krajině pro rok 2019. Zaslané návrhy budou vyhodnoceny a pořadatelé vybraných akcí obdrží příspěvek na výsadbu....

12. 3. 2019

Putovní výstava Sdružení Krajina doputovala do kina Vysočina

Od 13. března 2019 bude v prostorách kina Vysočina k vidění putovní výstava Sdružení Krajina ukazující „život“ na podmáčených loukách v současnosti i v minulosti.

27. 2. 2019

Ovečky a poníci místo sekaček?

Novinkou v péči o louky v režii Sdružení Krajina je pastva stádem ovcí a poníků. Pastva ovcí, skotu či jiných hospodářských zvířat začíná být zase trendy. Není to pouze otázka zemědělského využívání krajiny, ale aplikují ji také ekologové a ochránci přírody, kteří pastvu využívají k obnově a udržování chráněných území. Ani Sdružení Krajina nechce zůstat pozadu.

5. 11. 2018

Slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky na Křižánkách

V úterý 13. listopadu od 10:30 proběhne slavnostní otevření nového přírodní učebny na Křižánkách. Přírodní učebna s názvem Hliníky slouží nyní nejen dětem ke studiu, ale i veřejnosti k relaxaci a odpočinku.

9. 10. 2018

Budování Přírodní učebny Hliníky je v plném proudu

Přírodní učebna Hliníky je vizionářským kouskem šikovných lidí různých profesí a jejich společné myšlenky. Přičiněním Sdružení Krajina, obce a Základní školy Křižánky vzniká v zanedbané části přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov místo nejen pro přírodu, ale také pro ekovýchovné aktivity zdejších školáků. Přichází dlouho připravovaná realizace projektu Přírodní učebna Hliníky.

9. 10. 2018

Výsadba ovocných stromů na ovčí pastvině

V sobotu 3. listopadu od 9:30 se uskuteční již tradiční podzimní výsadby stromů, které pořádá Sdružení Krajina. Sázet budeme tentokrát alej ovocných stromů na pastvině u pana Šimůnka v Budči u Žďáru nad Sázavou.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7 8  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit