pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

16. 8. 2018

Horka nesvědčí vlhkým loukám ani kosáčům

Sezóna se překlopila do druhé poloviny a za námi je už asi 115 ha pokosených luk. Zaměstnanci Sdružení Krajina, brigádníci, drobní živnostníci i dobrovolníci se již třetím měsícem lopotí na podmáčených loukách. Jako každý rok je třeba tyto vzácné a chráněné louky poséct, pohrabat a trávu z nich vyvozit pryč mimo lokalitu.

22. 5. 2018

Za tajemstvím mokřadů se Sdružením Krajina

Jako každý rok i letos se se Sdružením Krajina můžete vydat na botanicko-zoologickou vycházku do podmáčených luk. Tato již tradiční poznávací výcházka se koná v sobotu 9.6.2018 od 9:30 na jednu z našich nejkrásnějších luk na Blatinách u Sněžného.

10. 5. 2018

Křižánky už se těší na novou učebnu v přírodě

Sdružení Krajina letos obnoví další místo, které bude sloužit nejen jako bezpečný domov pro žáby a čolky, ale také jako přírodní učebna pro místní školu. Rodí se „Přírodní učebna Hliníky“.

19. 4. 2018

Podporujeme výsadby stromořadí

Společnost GLS prostřednictvím Sdružení Krajina plánuje v roce 2018 rozdělit minimálně 50.000 Kč na výsadby stromořadí ve volné krajině.

13. 4. 2018

Krajina v Nemocnici

Výstava Sdružení Krajina zkrášlí nemocniční prostředí novoměstské nemocnice.

27. 2. 2018

Místo pro nové stromy

Stejně jako každý rok i letos se Sdružení Krajina chystá na podzim vysadit nějakou tu alej či remíz pro zpestření naší krajiny.  Víte o místě, kde by se vám taková výsadba líbila? Dejte nám vědět!

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit