pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

12. 3. 2019

Putovní výstava Sdružení Krajina doputovala do kina Vysočina

Od 13. března 2019 bude v prostorách kina Vysočina k vidění putovní výstava Sdružení Krajina ukazující „život“ na podmáčených loukách v současnosti i v minulosti.

27. 2. 2019

Ovečky a poníci místo sekaček?

Novinkou v péči o louky v režii Sdružení Krajina je pastva stádem ovcí a poníků. Pastva ovcí, skotu či jiných hospodářských zvířat začíná být zase trendy. Není to pouze otázka zemědělského využívání krajiny, ale aplikují ji také ekologové a ochránci přírody, kteří pastvu využívají k obnově a udržování chráněných území. Ani Sdružení Krajina nechce zůstat pozadu.

5. 11. 2018

Slavnostní otevření Přírodní učebny Hliníky na Křižánkách

V úterý 13. listopadu od 10:30 proběhne slavnostní otevření nového přírodní učebny na Křižánkách. Přírodní učebna s názvem Hliníky slouží nyní nejen dětem ke studiu, ale i veřejnosti k relaxaci a odpočinku.

9. 10. 2018

Budování Přírodní učebny Hliníky je v plném proudu

Přírodní učebna Hliníky je vizionářským kouskem šikovných lidí různých profesí a jejich společné myšlenky. Přičiněním Sdružení Krajina, obce a Základní školy Křižánky vzniká v zanedbané části přírodní rezervace Meandry Svratky u Milov místo nejen pro přírodu, ale také pro ekovýchovné aktivity zdejších školáků. Přichází dlouho připravovaná realizace projektu Přírodní učebna Hliníky.

9. 10. 2018

Výsadba ovocných stromů na ovčí pastvině

V sobotu 3. listopadu od 9:30 se uskuteční již tradiční podzimní výsadby stromů, které pořádá Sdružení Krajina. Sázet budeme tentokrát alej ovocných stromů na pastvině u pana Šimůnka v Budči u Žďáru nad Sázavou.

16. 8. 2018

Horka nesvědčí vlhkým loukám ani kosáčům

Sezóna se překlopila do druhé poloviny a za námi je už asi 115 ha pokosených luk. Zaměstnanci Sdružení Krajina, brigádníci, drobní živnostníci i dobrovolníci se již třetím měsícem lopotí na podmáčených loukách. Jako každý rok je třeba tyto vzácné a chráněné louky poséct, pohrabat a trávu z nich vyvozit pryč mimo lokalitu.

Starší články: 1 2 3 4 5 6 7  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit