pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

23. 10. 2017

Černobílý spolubál

Již čtvrtý ročník tradičně netradičního Spolubálu se uskuteční v sobotu 11. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát v černobílém stylu.

23. 10. 2017

Výsadba remízu v Polničce

Sdružení Krajina a občanské sdružení Krákorka vás srdečně zve do Polničky u Žďáru nad Sázavou na tradiční podzimní sázení stromů. To se uskuteční v sobotu 28.10.2017 od 9:30.

7. 8. 2017

Rozmarné léto? Podmáčené louky se radují!

Z letošního propršeného léta může být leckterý milovník horkých dnů lehce rozmrzelý, příroda to ale vidí jinak. Sucho již delší dobu trápí celou Českou republiku a ani chráněné vlhké louky Žďárských vrchů nezůstaly tohoto trendu ušetřeny. Zůstanou podmáčené louky podmáčené i v dalších letech? Budou se z jejich rozkvetlé krásy kochat také příští generace? Co se stane, jestliže vyschnou? To jsou otázky, které si posledních pár let pokládají pracovníci Sdružení Krajina.

14. 6. 2017

LIDÉ PRO PŘÍRODU

Od středy 21. 6. do čtvrtka 31. 8. 2017 bude v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou k vidění netradiční výstava LIDÉ PRO PŘÍRODU, zaměřená na občanskou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina, jeho členů, příznivců a spolupracovníků.

11. 5. 2017

Sdružení Krajina slaví 20 let!

V sobotu 27. května oslaví Sdružení Krajina dvacáté výročí zahájení své činnosti. Oslava, na které si připomeneme, co jsme za těchto dlouhých a mnohdy náročných 20 let stihli na poli praktické ochrany přírody, se uskuteční v kulturním domě v Jiříkovicích.

17. 3. 2017

Sdružení Krajina rozdalo milion korun neziskovkám

Sdružení Krajina od roku 2007 finančně podporuje aktivity spolků na poli praktické ochrany přírody. Za tu dobu podpořilo v kraji Vysočina 146 drobných projektů a mezi desítky organizací rozdělilo téměř milion korun. Finanční prostředky Sdružení Krajina získává ze státních, nadačních a firemních zdrojů, přidává i vlastní peníze. V letošním roce se chystá ve spolupráci se společností GLS podpořit výsadby stromořadí ve volné krajině. O podporu se budou moci od 20. března hlásit organizace z celého kraje Vysočina. Bližší informace budou k nalezení na webových stránkách Sdružení Krajina.

Starší články: 1 2 3 4 5 6  >>