pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

14. 6. 2017

LIDÉ PRO PŘÍRODU

Od středy 21. 6. do čtvrtka 31. 8. 2017 bude v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou k vidění netradiční výstava LIDÉ PRO PŘÍRODU, zaměřená na občanskou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina, jeho členů, příznivců a spolupracovníků.

11. 5. 2017

Sdružení Krajina slaví 20 let!

V sobotu 27. května oslaví Sdružení Krajina dvacáté výročí zahájení své činnosti. Oslava, na které si připomeneme, co jsme za těchto dlouhých a mnohdy náročných 20 let stihli na poli praktické ochrany přírody, se uskuteční v kulturním domě v Jiříkovicích.

17. 3. 2017

Sdružení Krajina rozdalo milion korun neziskovkám

Sdružení Krajina od roku 2007 finančně podporuje aktivity spolků na poli praktické ochrany přírody. Za tu dobu podpořilo v kraji Vysočina 146 drobných projektů a mezi desítky organizací rozdělilo téměř milion korun. Finanční prostředky Sdružení Krajina získává ze státních, nadačních a firemních zdrojů, přidává i vlastní peníze. V letošním roce se chystá ve spolupráci se společností GLS podpořit výsadby stromořadí ve volné krajině. O podporu se budou moci od 20. března hlásit organizace z celého kraje Vysočina. Bližší informace budou k nalezení na webových stránkách Sdružení Krajina.

14. 2. 2017

Vzhůru do nové sezóny

Jako každý rok je třeba ve Sdružení Krajina zúčtovat s uplynulou sezónou. Musíme si poklepat na rameno, protože rok 2016 byl opravdu výživný. Od jara do podzimu se nám podařilo zajistit péči na zhruba 180 ha podmáčených luk v 52 lokalitách.

20. 10. 2016

V Biocentru Pod Vortem vyrostou nové stromy

Tradiční podzimní sázení stromů je opět tady! Tentokrát budeme sázet listnaté a ovocné stromy u Nového Veselí v Biocentru Pod Vortem, které nechal mezi polními lány zbudovat osvícený novoveselský podnikatel Ing. Leoš Pohanka. Akce se bude konat v pátek 28. 10. 2016 od 9:30.

27. 9. 2016

Plesovou sezónu roztančí květinový Spolubál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 12. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát na něj můžete vyrazit „s květinou či bez“.

Starší články: 1 2 3 4 5  >>