pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

13. 10. 2015

Plesovou sezónu roztančí kloboukový bál

Již třetí ročník Spolubálu se uskuteční 14. listopadu od 19:30 v kulturním domě v Novém Městě na Moravě, tentokrát ve stylu honosných i skromných klobouků, huček a jiných pokrývek hlavy.

13. 10. 2015

A je to za námi

S radostí všem oznamujeme, že i letošní sezónu jsme zvládli a v pátek 9. října jsem úspěšně ukončili práce na loukách. Od začátku června jsme pokosili 170 ha podmáčených luk.

12. 10. 2015

U Studnic vyrostou nové stromy

Sdružení Krajina zve všechny na již tradiční podzimní sázení stromů. Tentokrát vysázíme alej podél turistické trasy vedoucí ze Studnic směrem k Pohledecké skále. Sraz všech dobrovolníků je v sobotu 7. listopadu v 9:00 v Počítkách před sídlem Sdružení Krajina nebo v 9:30 přímo na Studnicích u stožárů. Přijďte si s námi vysadit strom!

29. 9. 2015

Na pastviny v Počítkách přišlo téměř 60 dětí

V neděli 27. září se v Počítkách u Žďáru nad Sázavou konala Ovčácká stezka. Sdružení Krajina spolu s dobrovolníky připravilo po ovčích pastvinách okruh plný zábavných úkolů.

11. 8. 2015

Zazáříme v září v Horáckém muzeu

Sdružení Krajina zve všechny na netradiční výstavu ŽÍT V KRAJINĚ, která se uskuteční od 3.9. do 25.10. 2015 v prostorách Horáckého muzea v Novém Městě na Moravě. Výstava je zaměřena na praktickou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina, jeho členů a příznivců.

1. 7. 2015

Návrat do minulosti aneb Meandry Svratky jak je neznáme

Sdružení Krajina dlouhodobě pečuje o podmáčené louky zejména pravidelným kosením. V poslední době věnuje však svůj čas také revitalizacím zanedbaných a degradovaných území. Jedním z takových území je poměrně nově vyhlášená rezervace Meandry Svratky u Milov, místními nazývaná Rychtářky. Naším cílem je zlepšit stav degradovaných částí této údolní nivy a přiblížit je k původním lučním společenstvům s výskytem chráněných a ohrožených druhů rostlin a živočichů.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6  >>