pro média - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

pro média

29. 9. 2015

Na pastviny v Počítkách přišlo téměř 60 dětí

V neděli 27. září se v Počítkách u Žďáru nad Sázavou konala Ovčácká stezka. Sdružení Krajina spolu s dobrovolníky připravilo po ovčích pastvinách okruh plný zábavných úkolů.

11. 8. 2015

Zazáříme v září v Horáckém muzeu

Sdružení Krajina zve všechny na netradiční výstavu ŽÍT V KRAJINĚ, která se uskuteční od 3.9. do 25.10. 2015 v prostorách Horáckého muzea v Novém Městě na Moravě. Výstava je zaměřena na praktickou ochranu přírody v podání Sdružení Krajina, jeho členů a příznivců.

1. 7. 2015

Návrat do minulosti aneb Meandry Svratky jak je neznáme

Sdružení Krajina dlouhodobě pečuje o podmáčené louky zejména pravidelným kosením. V poslední době věnuje však svůj čas také revitalizacím zanedbaných a degradovaných území. Jedním z takových území je poměrně nově vyhlášená rezervace Meandry Svratky u Milov, místními nazývaná Rychtářky. Naším cílem je zlepšit stav degradovaných částí této údolní nivy a přiblížit je k původním lučním společenstvům s výskytem chráněných a ohrožených druhů rostlin a živočichů.

16. 6. 2015

Stmelujte se na čerstvém vzduchu

Chcete stmelit kolektiv a máte dost různých bowlingů, lodních plaveb nebo paintballů? Zahrajte se na dávného hospodáře a pojďte s námi pečovat o podmáčené louky. Sdružení Krajina nabízí malým i velkým firmám teambuildingové aktivity na čerstvém vzduchu Vysočiny.

27. 5. 2015

Starosta Nového Města na Moravě zachráněn před utopením

V pondělí 25. května byl slavnostně otevřen nový hmyzí hotel v Hrnečnici u koupaliště v Novém Městě na Moravě. Otevření hotelu bylo součástí oslavy zdárného dokončení projektu Přírodní učebna pod koupalištěm, který od podzimu loňského roku realizovalo Sdružení Krajina z Počítek. V rámci projektu vznikla soustava různě velkých tůní, které zlepší podmínky pro výskyt obojživelníků. Sledování vývoje lokality se ujali členové Ekotýmu I. Základní školy z Nového Města na Moravě, kterým lokalita poslouží jako přírodní učebna, kde si budou v praxi ověřovat teoretické znalosti získané při školní výuce.

Oslavu provázelo všeobecné veselí a slavnostní projevy. Akce se však neobešla bez potyčky, při které hrozilo starostovi Nového Města na Moravě utopení.

19. 5. 2015

Slavnostní otevření hotelu v Hrnečnici

V pondělí 25. května ve 14:00 hodin proběhne slavnostní otevření nového hotelu U Koupaliště v Novém Městě na Moravě. Hotel je situován do nedávno upravené lokality s názvem Hrnečnice, která se nachází na konci nové turistické stezky. Podobu hotelu, který přestřižením pásky slavnostně otevře starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda, výrazně ovlivnili také žáci Ekotýmu I. Základní školy Nové Město na Moravě.

Starší články: <<  1 2 3 4 5 6 7  >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit