projekty / probíhající - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

projekty / probíhající

Zvětšit

Přírodní učebna Hliníky

V rámci projektu dojde k celkové revitalizaci lokality, místními zvané Hliníky. Strojně zde budou vyhloubeny 3 nové tůně, další 3 tůně budou obnoveny. Dojde k odstranění černé skládky a prořezání náletových dřevin. Zároveň zde vznikde přírodní učebna, kterou budou moci místní i okolní školy využívat k praktickým cvičením. Budu zde instalovány lavičky a informační tabule s texty o zajímavostech Hliníků. Na obnově lokality budeme spolupracovat se ZŠ a MŠ Křižánky. Učitelé a žáci společně s rodiči přiloží ruku k dílu při pročištění drobných tůní, výstavbě zimoviště pro obojživelníky a konečném úklidu lokality. Pomoc při obnově místa přislíbila také obec Křižánky.

Zvětšit

ThinkGreenService - Nové stromy do krajiny

Společný program General Logistics Systems Czech republic s.r.o  (GLS) a Sdružení Krajina, jehož cílem je zmírnit negativní dopady dopravy na životní prostředí výsadbou stromů ve volné krajině.

Čištění tůní Nové Město na Moravě

Program zapojování veřejnosti do ochrany přírody a krajiny

Předmět: Dlouhodobý program Sdružení Krajina, který se prolíná s dalšími zde uvedenými projekty. Cílem programu je vtáhnout veřejnost do praktických činností ve prospěch ochrany přírody a krajiny. V rámci tohoto programu spolupracujeme s dalšími neziskovými organizacemei.
Místo: kraj Vysočina

Přečíst celý článek >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšitZvětšit