projekty / probíhající - Sdružení Krajina - občanská organizace pro ochranu přírody

projekty / probíhající

Zvětšit

ThinkGreenService - Nové stromy do krajiny

Společný program General Logistics Systems Czech republic s.r.o  (GLS) a Sdružení Krajina, jehož cílem je zmírnit negativní dopady dopravy na životní prostředí výsadbou stromů ve volné krajině.

Výsadby stromů u Budče

V rámci projektu bude vysazena cca 100 stromů na pastvině za obcí Budeč u Žďáru na Sázavou. Zmíněná pastvina je rozsáhlá plocha bez jakéhokoliv členění. Výsadba je zde proto žádoucí a bude mít pozitivní krajinotvorný a protierozní efekt. Zároveň zvýší se nabídka kvetoucích stromů pro včely a další opylovče. Sázet se budou ovocné stromy - třešně, švestky, jabloně a na doplnění hrušně. Bude provedena důkladná ochrana stromů proti okusu zvěří (kůl, pletivo, úvazek). Na akci bude pozvána široká veřejnost, místní obyvatelé a příznivci a členové Sdružení Krajina.

Čištění tůní Nové Město na Moravě

Program zapojování veřejnosti do ochrany přírody a krajiny

Předmět: Dlouhodobý program Sdružení Krajina, který se prolíná s dalšími zde uvedenými projekty. Cílem programu je vtáhnout veřejnost do praktických činností ve prospěch ochrany přírody a krajiny. V rámci tohoto programu spolupracujeme s dalšími neziskovými organizacemei.
Místo: kraj Vysočina

Přečíst celý článek >>

ZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitZvětšitKtraj VysočinaPardubický krajZvětšitNadace VIANadace VeronicaStátní fond životního prostředíZvětšit