Výstava Lidé pro přírodu ve žďárském zámku

Zvětšit
Přijměte naše pozvání na netradiční výstavu Lidé pro přírodu, která se uskuteční od 21. 6. do 31. 8. 2017 v prostorách Inventoria Muzea nové generace ve Žďáře nad Sázavou.
Výstava je zaměřená na nestátní praktickou ochranu přírody v podání spolku Sdružení Krajina jeho členů a příznivců. K vidění budou velkoformátové plakáty a fotografie, na kterých se dozvíte něco o současné péči o cenné lokality, o historii těchto lokalit, o životě na mokřadních loukách a o možnostech a důležitosti zapojení lidí do péče o krajinu. Dozvíte se také, jak v krajině hospodařili naši předkové a jak to nyní děláme my. Přímo v muzeu si budete moci sáhnout na kus krásné přírody či se zaposlouchat do jejích libých tónů. Ukážeme vám stroje, nástroje a další vybavení používané pro praktickou ochranu přírody. Součástí výstavy jsou také kratochvilné aktivity pro celou rodinu.
Rádi vás uvidíme na vernisáž výstavy, která se uskuteční 21.6.2017 od 17:00. Potkáte se tu nejen s námi, ale také například se zámeckou paní Marií Kinskou, která nám řekne pár milých vět. Hlady trpět nebudete. Připraveno pro vás bude drobné občerstvení z domácí kuchyně. Atmosfétu doladí chystané hudební překvapení.
Těšíme se na vás připraveni odpovídat na všechny zvídavé dotazy.

Výstavu pořádá Sdružení Krajina ve spolupráci se Zámkem Žďár nad Sázavou ku příležitosti 20. výročí od založení spolku Sdružení Krajina.

Velké dík patří našemu realizačnímu týmu, zejména Zdence Ondřejkové a Petře Čejkové, za jejich drahocený čas, skvělé nápady, know how a ochotu dobrovolně se do toho pustit a zorganizovat tuto úžasnou výstavu. Díky! A díky také vám všem, které do toho holky nenásilně zapojily ;-)